גם זו לטובה כתב:כתב הרב א.ע- בחלק מן הסידורים נדפס היום שפירוש אלוקינו הוא "בעל הכוחות כולם", ופירוש זה הוא כמעט הכחשה באלוקי ישראל, כי בעל הכוחות הוא פירוש "אלוקים", אבל אלוקינו הוא: שהויה הוא מתייחס בייחס יחודי והדדי אלינו, שזהו החידוש ההפוך מיחס הבריאה הכללי של שם "אלוקים", וקרוב לומר כי מי שמפרש כך לא יצא יד"ח "שמע" מימיו.
גם זו לטובה כתב:כתב הרב א.ע- בחלק מן הסידורים נדפס היום שפירוש אלוקינו הוא "בעל הכוחות כולם", ופירוש זה הוא כמעט הכחשה באלוקי ישראל, כי בעל הכוחות הוא פירוש "אלוקים", אבל אלוקינו הוא: שהויה הוא מתייחס בייחס יחודי והדדי אלינו, שזהו החידוש ההפוך מיחס הבריאה הכללי של שם "אלוקים", וקרוב לומר כי מי שמפרש כך לא יצא יד"ח "שמע" מימיו.
שטייגעניסט כתב:גם זו לטובה כתב:כתב הרב א.ע- בחלק מן הסידורים נדפס היום שפירוש אלוקינו הוא "בעל הכוחות כולם", ופירוש זה הוא כמעט הכחשה באלוקי ישראל, כי בעל הכוחות הוא פירוש "אלוקים", אבל אלוקינו הוא: שהויה הוא מתייחס בייחס יחודי והדדי אלינו, שזהו החידוש ההפוך מיחס הבריאה הכללי של שם "אלוקים", וקרוב לומר כי מי שמפרש כך לא יצא יד"ח "שמע" מימיו.
בכלל חרה לי כל התרגומים הלא מהותיים הללו.
מי שלא מבין מה זה 'אלהות' איך יבין מה זה "בעל הכוחות כולם" - משפט עמום ותיאולגי ???
מתאבק בעפר חכמים כתב:מה אפשר לעשות שחכמה אלוקית זו 'נתגלתה', רק בדורנו השפל, וברור שהטור בסימן ה' שכתב לכוין בברכות בהזכירו אלוקים תקיף ובעל היכולת וכו', ודאי התכוין לאלוקינו שמוזכר בכל ברכה, [וכותרת הסימן בשו"ע היא כוונת הברכות], ואין לאחד מן הפוסקים שיכתוב כונה אחרת, [אמנם אמת' שזה הפירוש למושג אלוקים, וכשאומרים אלוקינו, מתפרש ממילא שהאלוקים מתייחס אלינו], ופשוט.
וכמדו' שבפרש"י קצת משמע שאלוקינו הכונה שכעת רק אנו מאמינים בו, וממילא הוא אלוקים שלנו בלבד, אבל לעתיד לבוא כולם יאמינו בו.
נכתב לגופם של דברים מבלי לפגוע מאומה בגדולותו של מי ששמועה זו נאמרת בשמו, שהוא ת"ח עצום ובעל כל מידה נכונה.
צופה כתב:עפר אני תחת רגלי כל המגיבים, אבל מה שייך לומר בנדון זה שמעתי כך או שמעתי אחרת, יש שו"ע מפורש בענין, וכל מה שיש לדון זה על התוספת של נו, שאחר השם, וכמו שהסביר חכם סגן אלוף בטוב טעם ודעת, ולא יותר, והלכתי לראות את הסידור עבודה שבלב שהביא הרב המתאבק, ולצערי ראיתי שצדק בדבריו, ומה שכתבו בהקדמה לכוין קודם תקיף ובעל היכולות וכו', ובנוסף לכוין מה שכתבו בסידור על המקום שהכונה למלכנו, נראה כמס שפתיים ולא יותר, ואני לא מבין, למה "העובדים בלב" לא כופפים את ראשם בפני הטור והשו"ע, וצ"ע כעת.
אפרקסתא דעניא כתב:צופה כתב:עפר אני תחת רגלי כל המגיבים, אבל מה שייך לומר בנדון זה שמעתי כך או שמעתי אחרת, יש שו"ע מפורש בענין, וכל מה שיש לדון זה על התוספת של נו, שאחר השם, וכמו שהסביר חכם סגן אלוף בטוב טעם ודעת, ולא יותר, והלכתי לראות את הסידור עבודה שבלב שהביא הרב המתאבק, ולצערי ראיתי שצדק בדבריו, ומה שכתבו בהקדמה לכוין קודם תקיף ובעל היכולות וכו', ובנוסף לכוין מה שכתבו בסידור על המקום שהכונה למלכנו, נראה כמס שפתיים ולא יותר, ואני לא מבין, למה "העובדים בלב" לא כופפים את ראשם בפני הטור והשו"ע, וצ"ע כעת.
"ברוך אתה אדון הכל, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם שלנו, ותקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של אבותינו, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של אברהם, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של יצחק, ותקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של יעקב".
ככה???!!!
"אני ה"א אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים להיות לכם לתקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם, אני אדון הכל, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם שלכם"
ככה???!!!
יש מי שחושב שזו כוונת השולחן ערוך???!!!
אפרקסתא דעניא כתב:אלוקים זה לא מלך. אלוקים זה מושל ומנהיג, משגיח בהשגחה פרטית. אלוקי אברהם = המנהיג והמשגיח בפרטות על אברהם, ולא תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של אברהם.
אפרקסתא דעניא כתב:צופה כתב:עפר אני תחת רגלי כל המגיבים, אבל מה שייך לומר בנדון זה שמעתי כך או שמעתי אחרת, יש שו"ע מפורש בענין, וכל מה שיש לדון זה על התוספת של נו, שאחר השם, וכמו שהסביר חכם סגן אלוף בטוב טעם ודעת, ולא יותר, והלכתי לראות את הסידור עבודה שבלב שהביא הרב המתאבק, ולצערי ראיתי שצדק בדבריו, ומה שכתבו בהקדמה לכוין קודם תקיף ובעל היכולות וכו', ובנוסף לכוין מה שכתבו בסידור על המקום שהכונה למלכנו, נראה כמס שפתיים ולא יותר, ואני לא מבין, למה "העובדים בלב" לא כופפים את ראשם בפני הטור והשו"ע, וצ"ע כעת.
"ברוך אתה אדון הכל, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם שלנו, ותקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של אבותינו, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של אברהם, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של יצחק, ותקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם של יעקב".
ככה???!!!
"אני ה"א אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים להיות לכם לתקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם, אני אדון הכל, תקיף ובעל היכולת ובעל הכוחות כולם שלכם"
ככה???!!!
יש מי שחושב שזו כוונת השולחן ערוך???!!!
מתאבק בעפר חכמים כתב:ויש מי שחושב אחרת ?, או שיש מי שחושב שהוא יכול לחלוק על הטור ועל השו"ע.
סגן אלוף כתב:בהזדמנות זו יש לי לשאול את הגאונים שליט"א מה שהיה קשה לי תמיד, האם לפי"מ שכתב הטושו"ע בביאור שם אלקים יוצא שבאמת אין פירוש אלקים שמכוון על הקב"ה שווה לפירוש אלהים כגון בפסוק אשר ירשיעון אלהים, ששם הוא לשון כח ושררה כל שהיא בעלמא וכלפי הקב"ה הוא כולל כל הכוחות כולם [וזה שם משותף אף שכמובן מקורו של שם אלקים בשם אלהים], או שבאמת גם כלפי הקב"ה אנו משתמשים בשם אלהים המשותף, אלא שכשהוא כלפי הקב"ה יש לו דין קדש, ומה שכתב הטור לכלול בכוונה שהוא בעל כל הכוחות כולם זהו הכוונה העולה ותוכן הדברים אבל לא הפירוש המילולי, והנה בביאור הגר"א הביא מקור השו"ע ממה שאל הוא לשון חוזק ואולי הכוונה שלו היתה לתת מקור לשורש השם ולא לעצמותו כלפי הקב"ה, וצל"ע בכל זה.
ואין להוכיח ממה שאונקלוס תרגם שם אלקים בשם ה' ולא רברביא כמו שכתב במקום שאינו הולך על ה', שהרי מצינו באונקלוס שמפרש הכוונה ולא מתרגם פסוק כצורתו המילולית.
מתאבק בעפר חכמים כתב:וכמדו' שבפרש"י קצת משמע שאלוקינו הכונה שכעת רק אנו מאמינים בו, וממילא הוא אלוקים שלנו בלבד, אבל לעתיד לבוא כולם יאמינו בו.
בברכה המשולשת כתב:למיטב זכרוני יש דיון על מה צריך לכוון באמירת שם אלוקים והטיותיו בברכות (דהיינו אלוקינו ואלוקי אבותינו וכד'.9 בקונ' תנאים טובים למרן הגר"ש דבליצקי שליט"א (מצוי באוצר)
צורב כתב:בברכה המשולשת כתב:למיטב זכרוני יש דיון על מה צריך לכוון באמירת שם אלוקים והטיותיו בברכות (דהיינו אלוקינו ואלוקי אבותינו וכד'.9 בקונ' תנאים טובים למרן הגר"ש דבליצקי שליט"א (מצוי באוצר)
אתה הראית לדעת שאף הוא מסקנתו שאין לו שייכות לכונה, ועל ישראל שלום.
הכהן כתב:היכן מצינו ש'אדנות' זה 'אדון שלי'?
וההבדל בין אמרך אדנִי בנון חרוקה, ובין כשתאמרהו בהרחבת הנון בקמץ, כמו ההבדל שבין אמרך 'שרי' אשר עניינו 'ריבוני' ובין אמרך: 'שרי אשת אברם' , לפי שיש בכך גדולה והכללה לאחרים , וכבר נאמר למלאך: אדני אל נא תעבר
אבל באמת כל התבל מושגחת כולה בהשגחה פרטית מעתיק יומין, הבורא יתעלה בעצמו. ולו אין חילוק בין תולעת קטן שבים לכל הנבראים ואישים העליונים, מט"ט שר הפנים ומיכאל לבוש הבדים, כי רחוקים המה מאתו בתכלית ההשואה. ומי שיכול להשיג מציאות הבורא יתברך מושגח מאתו שוה עם מט"ט שר הפנים, ולא נופל זה מזה, ולא יכול שום מלאך לעשות לנו דבר בלתי רצון הבורא בפרטיות מאומה. וכמו שלא נופל דג קטן מדג גדול בעצם בריאתו, וכן לא נופל המורכב בד' יסודות מהשמש המורכבת ביסודות מזהירים, ככה לא נופל בן תמותה, איש כמונו בעצם ולא נכנע מאישים העליונים הפשוטים ונבראים מעצם רוחני פשוט, וכולנו כאחד שוים ומושגחים בפרט ונבראים מהנמצא האמיתי בהחלט, הבורא יתברך שמו. אם כן, אין שום תפילה ושום קדושה בעצם מבלי הבורא יתברך ברצונו והשגחתו הפרטית בכל עת בלי הפסק, וכולם בטלים במציאותן אל הבורא יתברך ממלא כל עלמין ומסבב כל עלמין. ואמר בפשוט (חגיגה יא, ב): מה למעלה מה שהוא למטה, מה לפנים מה שהוא לאחור - שהבורא יתברך הוא ראשון והוא אחרון, הוא לפנים ולפני ולפנים. וזה שאמר (דברים ו, ד) "שמע ישראל ה' אלקינו" היינו הבורא יתברך משגיח בפרטיות והוא "אלקינו" בכל פרט ופרט, לכן תדע כי "ה' אחד", ואין אלקים זולתו, כאשר ביארנו. ויש להאריך בזה, ואין כאן מקומו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 76 אורחים