ארזי ביתר כתב:אגב, עדיין איני בטוח שזה שהשם 'שירה' הוא מילה נרדפת ל'זמירה' המקובל, זה הופך אותו לשם 'טוב'.
למשל 'נתניה' זה מילה נרדפת ל'יונתן'. בהיפוך הסדר. כמו יוחנן וחנניה...
ולא שמענו /ומ"מ אינו ראיה, ואפשר טעיתי/ שקריאת השם 'נתניה' נפוצה.
סגי נהור כתב:גדולי ישראל בכל הדורות ובכל העדות קראו לבנותיהן שמות בשפה המדוברת, כידוע.
מה מבדיל בין השם "שיינא", שפירושו - יפה, ובין כל שם אחר בעל אותה משמעות?
חכם באשי כתב:אני רוצה להבין,
אם אכן יתברר, שהשם "שירה" הוא תרגום של "זמירה" והוא בסדר, האם כל ה"שירה"ות לשעבר יוכלו לשוב לשמם הראשון? צפו לעומס כבד בסניף משרד הפנים.
ש. ספראי כתב:לגבי השם נועם, ככל הזכור לי אמר לי שאינו שם.
ש. ספראי כתב:
עדיין לא ברור האם השם זמירה היה נפוץ בק"ק ספרדים/תימנים לפני 100 שנה בערך, (70 שנה גם טוב?...), והאם הזמירה קשורה לשירה. אשמח למקורות. חיפשתי ב'שמות גיטין' שתח"י ולא מצאתי שם זמירה. אולי יש בספרי רבנים ספרדים?
ארזי ביתר כתב:אמר לי פעם יהודי ת"ח, שלפי מה שהוא הבין הגדרת הגרח"ק לשמות, היא בעיקר, שמות שמופיעים בתנ"ך. דא עקא, שהשם חיים אינו מופיע בתנ"ך.....
מודיעין כתב:וכידוע דעתו של מרן שר התורה הגרח''ק לשמר את שמות היהודיים ולקרוא שם עם מקור מהתנ''ך או שם שמבטא מהות או מעלה חיובית כל שהיא
הכהן כתב:אגב, מה דעתו לגבי השם 'יונית'?
מודיעין כתב:ולאחר שאדם החליט לשנות שמו מחמת הוראה של אדם גדול,
האם עליו לעבור טכס כל שהוא של שינוי השם?
בדידי הוה עובדא שבאתי להתברך אצל מרן הגרח''ק ובהזכירי לפניו שמה של ביתי לברכה אזי אחד משתי שמותיה לא מצא חן בעיניו והורה לי להשמיט את אחד השמות ו לקרוא רק בשני, השאלה הי אם צריך קריאת השם או שמספיק שהורה זקן שהשם הראשון לא תופס שוב מתחילה היה רק את השם השני?
מתפעל כתב:גיטל = טובה
שיינדל = יפה
קריינדל = עטרה (נראה לי)
בריינדל = ? (בעלת שיער חום?)
גיננדל = ?
כמדומני שכיום גם אצל החסידים כבר לא קוראים בשמות הללו.
הוגה ומעיין כתב:כינוי של אסתר.
מתפעל כתב:גיננדל = ?
מקורות כתב:מתפעל כתב:גיננדל = ?
כנראה גינענדל פירושו בעלת חן מלשון "גנאד".
עושה חדשות כתב:הינדא?
איטשע טבריאנער כתב:עושה חדשות כתב:הינדא?
אילה
ארזי ביתר כתב:איטשע טבריאנער כתב:עושה חדשות כתב:הינדא?
אילה
ולהבדיל מ'הינדל' [משמעו עוף. אין לי מושג איזה שם זה מתרגם...].
הכהן כתב:פייגא - בת שבע
הכהן כתב:פייגא - בת שבע
מקורות כתב:הוגה ומעיין כתב:כינוי של אסתר.
בשו"ת מהר"ם מרוטנבורג האחרונים, אה"ע סוף סימן כ"א כתב שאם השם היה קיצור של אסתר היו צריכים לכתוב בא' ת' וכולם כותבים בע' ט', משמע שהוא שם בפני עצמו. ובבית אפרים בכמה תשובות נסתפק בשם עטיא בזה, באה"ע סי' פ"ה, פ"ז, ק"ב, ושם בק"ב הוא הציע שאולי שם עטיא היא לשון ארמית לעצה, ובטיב גיטין, שמות נשים, אות ע' סוף ס"ק א' כתב ש"עטיל" היא אחת הצורות של עטיא.
מתפעל כתב:ביילע = בלה. אבל מה זה בלה? (בית סגולה ולמד קמוצה). אולי מלשון פרח, בלימען. או עלה.
חולין כתב:הכהן כתב:פייגא - בת שבע
לא שמעתי בלתי היום, לא ראיתי מובא כן, והידוע לי שהוא תרגום של ציפורה.
י. אברהם כתב:ארזי ביתר כתב:מתפעל כתב:
בריינדל = ? (בעלת שיער חום?)
אכן בריינדל כינוי לבראנא, בריינדל/בראנדל
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 335 אורחים