HaimL כתב:עפ"ר קשה לי להתפלל במרוצה, כמנהג חלק מהאשכנזים, בחיתוך הדיבור כראוי. וכאשר הש"צ מגיע לחתימת אהבת עולם, אני עומד, במקרה הטוב, סמוך לחתימה. וכאשר העולם קוראים את שמע, כתוב בפוסקים שצריך לשתף א"ע עמהם, שלא יהא נראה ככופר. ולכן אני מעביר יד על העיניים כמוהם. אבל אחר כך אני חותם את הברכה וצריך לקרוא קר"ש ג"כ בהעברת היד על העיניים, ובקול רם. וייתכן שיש בזה צד חשש של הקורא שמע שמע, דנראה כמודה בשתי רשויות. וכמובן שא"א לשהות איזה זמן, כי אז לא אתפלל עם הציבור, וכמעט ודאי שלא אסיים להתפלל לפני שמגיע הש"ץ לשומע תפילה. והעצה היחידה שמצאתי לזה היא לקרוא את שמע בלחישה ובעצימת עיניים, בלי העברת היד על העיניים, נגד המנהג הפשוט. ומהי הדרך הנכונה.
תורת המן כתב:HaimL כתב:עפ"ר קשה לי להתפלל במרוצה, כמנהג חלק מהאשכנזים, בחיתוך הדיבור כראוי. וכאשר הש"צ מגיע לחתימת אהבת עולם, אני עומד, במקרה הטוב, סמוך לחתימה. וכאשר העולם קוראים את שמע, כתוב בפוסקים שצריך לשתף א"ע עמהם, שלא יהא נראה ככופר. ולכן אני מעביר יד על העיניים כמוהם. אבל אחר כך אני חותם את הברכה וצריך לקרוא קר"ש ג"כ בהעברת היד על העיניים, ובקול רם. וייתכן שיש בזה צד חשש של הקורא שמע שמע, דנראה כמודה בשתי רשויות. וכמובן שא"א לשהות איזה זמן, כי אז לא אתפלל עם הציבור, וכמעט ודאי שלא אסיים להתפלל לפני שמגיע הש"ץ לשומע תפילה. והעצה היחידה שמצאתי לזה היא לקרוא את שמע בלחישה ובעצימת עיניים, בלי העברת היד על העיניים, נגד המנהג הפשוט. ומהי הדרך הנכונה.
בשו"ע כתב רק שיאמר המילים שאתה אומר אז בניגון של ק"ש.
תורת המן כתב:בשו"ע כתב רק שיאמר המילים שאתה אומר אז בניגון של ק"ש.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 313 אורחים