אני מחפש מקורות בנושא שכתבתי בכותרת. המקור הקדום היחיד שמוכר לי, הוא המהרי"ל שהובא בכנה"ג (סי' י) ובמשנ"ב (סי' י סק"י) ובשאר האחרונים (מנהגי מהרי"ך, הל' נישואין, אות י):
[י] בדידי הוה עובדא שבחור הייתי ונשאתי גרושה, ותקנתי טלית חדש לנישואין ונתעטפתי בו מקודם הנישואין בשבועות לכבוד הרגל, כי אמרתי מאחר שהורגלתי במדינות אחרים ללבוש ציצית מיום שנעשיתי בר מצוה ולא נהגתי בארץ מולדתי בריינוס שנוהגין שגם נערים גדולים אין מתעטפין בציצית עד נושאין אשה וסמכוה להא דכתיב גדילים תעשה לך וסמיך ליה כי יקח איש אשה, ואני שניתי כשאר ארצות ואמרתי כבוד רגל עדיף. ואחר הרגל אמר אלי אמ"ץ מהר"י סג"ל דשלא כדין עשיתי דיום חתונה עדיף לגבי בחור מכל רגל וכל כלי חדשים יחזיק לנישואין.
הכנה"ג והאחרונים הקשו על כך, וכדברי המשנ"ב שם:
(י) לחנכו - כ"ז דוקא כשלא הגיע עדיין לי"ג אבל מי"ג ואילך חייב בציצית כגדול ומ"ש בדרשות מהרי"ל בהלכות נשואין שנוהגין שגם נערים גדולים אין מתעטפים בציצית עד שנושאין להם נשים וסמכו להן אקרא דכתיב גדילים תעשה לך וסמיך ליה כי יקח איש אשה הוא דבר תמוה דעד שלא ישא אשה יהיה יושב ובטל ממצות ציצית:
האם יש עוד מקורות מתקופת הראשונים, שדנים בדבר או מתארים את המנהג? האם יש מי שהבין מהמשנ"ב שיש להתעטף גיל מצוות ולא להמתין לחתונה?