רשלץ כתב:בס"ד
מה ששמענו לאחרונה מפי ת"ח בדין מגשי נייר כסף שאע"פ שנזרקים לאחר שימוש א' או ב', אם ניקחים מהגוי צריכים טבילה?.
שומר מסורת כתב:כפי שזכור לי אם משתמשים פעם פעם חוזרת אין כל סיבה שלא יצטרכו טבילה - אבל יש עצה פשוטה להפוך את הקיפול ולהחזיר וכך זה חשיב ביד ישראל.
יצג כתב:
מורה צדק כתב:מבדיקה שנעשתה בנידון זה, הכלים שמיוצרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית, או שמיוצרים בארץ, או שנקנים ע"י יהודים לפני עשיית הכלים, כך שאינם צריכים טבילה.
והאם מישהו יכול להביא דעת חכם א' מזמנינו שפוטר טבילה בתבניות (בפרט אם משתמשים בזה שימוש חוזר, שהוא דבר מצוי ביותר).
לייטנר כתב:מורה צדק כתב:מבדיקה שנעשתה בנידון זה, הכלים שמיוצרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית, או שמיוצרים בארץ, או שנקנים ע"י יהודים לפני עשיית הכלים, כך שאינם צריכים טבילה.
והאם מישהו יכול להביא דעת חכם א' מזמנינו שפוטר טבילה בתבניות (בפרט אם משתמשים בזה שימוש חוזר, שהוא דבר מצוי ביותר).
א"צ בטבילה בכלים חד פעמיים, גם אם עושה בהם שימוש חוזר. כך שמעתי באוזני את אחד מגדולי הדור.
מורה צדק כתב:לייטנר כתב:מורה צדק כתב:מבדיקה שנעשתה בנידון זה, הכלים שמיוצרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית, או שמיוצרים בארץ, או שנקנים ע"י יהודים לפני עשיית הכלים, כך שאינם צריכים טבילה.
א"צ בטבילה בכלים חד פעמיים, גם אם עושה בהם שימוש חוזר. כך שמעתי באוזני את אחד מגדולי הדור.
אולי תגלה לנו מיהו?
מורה צדק כתב:מנסיון, אם לא כותבים את השם זו המצאה. (לפעמים גם אם כותבים את השם).
רשלץ כתב:שומר מסורת כתב:כפי שזכור לי אם משתמשים פעם פעם חוזרת אין כל סיבה שלא יצטרכו טבילה - אבל יש עצה פשוטה להפוך את הקיפול ולהחזיר וכך זה חשיב ביד ישראל.
בס"ד
עצה זו אפשר דנכונה היא, אך צריך לדעת בדיוק עד כמה אם בכלל מהני תיקון זה, כיון שידוע בהלכה בכדי לבטל מעשה הגוי בכלי (ואף חשמלי) צריך מעשה אומן ממש, ולא די למשל בפירוק חוטי החשמל וחיבורו מחדש כדי שיקרה אח"כ גמר מלאכה ע"י ישראל. וכן דעת הנאמ"ן שליט"א.
רשלץ כתב:שומר מסורת כתב:כפי שזכור לי אם משתמשים פעם פעם חוזרת אין כל סיבה שלא יצטרכו טבילה - אבל יש עצה פשוטה להפוך את הקיפול ולהחזיר וכך זה חשיב ביד ישראל.
בס"ד
עצה זו אפשר דנכונה היא, אך צריך לדעת בדיוק עד כמה אם בכלל מהני תיקון זה, כיון שידוע בהלכה בכדי לבטל מעשה הגוי בכלי (ואף חשמלי) צריך מעשה אומן ממש, ולא די למשל בפירוק חוטי החשמל וחיבורו מחדש כדי שיקרה אח"כ גמר מלאכה ע"י ישראל. וכן דעת הנאמ"ן שליט"א.
משה מ כתב:רשלץ כתב:שומר מסורת כתב:כפי שזכור לי אם משתמשים פעם פעם חוזרת אין כל סיבה שלא יצטרכו טבילה - אבל יש עצה פשוטה להפוך את הקיפול ולהחזיר וכך זה חשיב ביד ישראל.
בס"ד
דין זה הוא בכלי שיש בו אומנות, כך שצריך לפרקו ולתקנו באומנות כמו בכלי חשמל וכדו', אבל בכלי שאין בו אומנות כגון מגשי אלומוניום, שהינם יציקה של תבנית, מנין שאף הם יצטרכו תיקון שיש בו אומנות.
מורה צדק כתב:מבדיקה שנעשתה בנידון זה, הכלים שמיוצרים בהשגחת בד"ץ העדה החרדית, או שמיוצרים בארץ, או שנקנים ע"י יהודים לפני עשיית הכלים, כך שאינם צריכים טבילה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 249 אורחים