אבא יודן כתב:יש על זה סיפור ארוך ולא ידעתי איה מקומו ותורף הדברים כך הוא:
דוד המלך אומר לנו בלשון הוה איך שבכל דור ודור מודים ומשבחים להשי"ת על מה שעשה בימיהם וזהו למוליך; למכה וכו'.
אבל לעושה אורים גדולים לא היה אז מישהו בעולם להודות ולשבח וע"כ הלשון הוה ללמדנו שמחדש בטובו בכל יום תמיד,ושלעולם משבחים ומפארים אותו. יהי כבוד ה' לעולם
והיה נראה לי להוסיף קצת הסבר, דהרי ענין השירה הוא כידוע בשעת הישועה כמוש"כ ואני בחסדך בטחתי יגל לבי בישועתך אשירה לה' כי גמל עלי, דהיינו זמן השירה הוא בזמן הישועה.
לעומקו של דבר כתב:והיה נראה לי להוסיף קצת הסבר, דהרי ענין השירה הוא כידוע בשעת הישועה כמוש"כ ואני בחסדך בטחתי יגל לבי בישועתך אשירה לה' כי גמל עלי, דהיינו זמן השירה הוא בזמן הישועה.
יסודו של הגרי"ז לחלק כך בין 'שירה' ל'הודאה'
נשר כתב:לעומקו של דבר כתב:והיה נראה לי להוסיף קצת הסבר, דהרי ענין השירה הוא כידוע בשעת הישועה כמוש"כ ואני בחסדך בטחתי יגל לבי בישועתך אשירה לה' כי גמל עלי, דהיינו זמן השירה הוא בזמן הישועה.
יסודו של הגרי"ז לחלק כך בין 'שירה' ל'הודאה'
היסוד הוא אכן מהגרי"ז.
אבל לא הבנתי מה אתה מתכוון לחלק בין שירה להודאה.
לעומקו של דבר כתב:הכוונה שאפשר להודות גם לפני אבל לא לשיר
סעדיה כתב:בזכרוני, שר' ליב היימן עמד ע"ז ולא ידעתי מקומו איו.
לעומקו של דבר כתב:לא הבנתי מה יותר טוב ב'כי לעולם חסדו'.
אם הבנת הפסוק שכל העולם ולתמיד ראוי לשבח על בריאת המאורות, למה מוכח מזה שהקב"ה מחדש בטובו כל יום מעשה בראשית
מה שנכון נכון כתב:לעומקו של דבר כתב:לא הבנתי מה יותר טוב ב'כי לעולם חסדו'.
אם הבנת הפסוק שכל העולם ולתמיד ראוי לשבח על בריאת המאורות, למה מוכח מזה שהקב"ה מחדש בטובו כל יום מעשה בראשיתהמחדש פירושו שבכל יום מזריח את השמש מחדש אחר ששקעה בלילה, וככה חסדו שברא מאורות להאיר על הארץ קיים תמיד.
אפשר להתפלפל שהראיה שזה ממדת הטוב והחסד ולא ממדה אחרת,
אך מעיקרא אין כאן כל שאלה, כי הפסוקים אינם משולבים בתפלה בשביל "ראיות".
מה שנכון נכון כתב:אפשר להתפלפל שהראיה שזה ממדת הטוב והחסד ולא ממדה אחרת, אך מעיקרא אין כאן כל שאלה, כי הפסוקים אינם משולבים בתפלה בשביל "ראיות".
שומע ומשמיע כתב:מה שנכון נכון כתב:אפשר להתפלפל שהראיה שזה ממדת הטוב והחסד ולא ממדה אחרת, אך מעיקרא אין כאן כל שאלה, כי הפסוקים אינם משולבים בתפלה בשביל "ראיות".
כמו שציינו בנפה"ח כותב להדיא שמביאים ראיה מלשון הווה.
מה שנכון נכון כתב:שומע ומשמיע כתב:מה שנכון נכון כתב:אפשר להתפלפל שהראיה שזה ממדת הטוב והחסד ולא ממדה אחרת, אך מעיקרא אין כאן כל שאלה, כי הפסוקים אינם משולבים בתפלה בשביל "ראיות".
כמו שציינו בנפה"ח כותב להדיא שמביאים ראיה מלשון הווה.
את הנה"ח הזה הבאתי כבר בתחלת האשכול. ובאתי להעיר על דבריו.
סגי נהור כתב:מה שנכון נכון כתב:את הנה"ח הזה הבאתי כבר בתחלת האשכול. ובאתי להעיר על דבריו.
זה כמובן לא חידוש של הנפה"ח. איני יודע המקור הראשון אבל נמצא כבר במפרש להל' יסודי התורה (פ"א ה"א), ואצ"ל שכתבי החסידות הראשונים מלאים מזה.
מה שנכון נכון כתב:סגי נהור כתב:מה שנכון נכון כתב:את הנה"ח הזה הבאתי כבר בתחלת האשכול. ובאתי להעיר על דבריו.
זה כמובן לא חידוש של הנפה"ח. איני יודע המקור הראשון אבל נמצא כבר במפרש להל' יסודי התורה (פ"א ה"א), ואצ"ל שכתבי החסידות הראשונים מלאים מזה.
הם מפרשים שזו הכוונה בתפלה "כאמור לעושה וגו'", כפי שמפרש הנפה"ח שזו ראיה מהפסוק ל"המחדש"? (ע"ז היה הנידון שלי, ולא על עצם הרעיון).
מה שנכון נכון כתב:וראה עוד בברכות נב: שעל האור אין לומר לשון הווה יוצר ובורא אלא רק בלשון עבר. [אלא שיוצר ובורא משמע נמי לשעבר, ולכן אומרים יוצר אור וכו'].
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים