ביליצר כתב:מן הסתם אחד מביאוריך הוא שוויא אנפשיה,,[כי הוא זה שסמך אשלוחו וכו,]
איש טלז כתב:מישהו יכול לבאר לי דברי התורי"ד נזיר די"ב דהא דבשלח אדם שליח לקדש לו אשה כיון חזקה שליח עושה שליחותו א"כ נאסר הוא בכל אנשים בעולם, ובראשונים דנו איך אנשים דעלמא מותרים באשה אולי התקדשה לאותו שליח ואכמ"ל אבל בתורי"ד מצינו פשט מחודש בענין דחזקה שליח עושה שליחותו לא מהני אלא למשלח דכלפיו יש חזקה שיעשה דבר זה אבל כלפי אחרים לא
וכל דבריו צ"ב כיצד זה מתחלק??
יש לי בזה כמה ביאורים ואשמח אם יחכמוני חברי בית מדרש זה
אסור בכל הנשים שבעולם פי' דוקא היא אסור בכל הנשים אבל שאר ב"א מותרין בכל הנשים ולא אמרי' דילמא ההיא דקדיש האי שליח ואף על גב דאיתתא הוה איסורא דנייח ולא דמיא לקן ואיכא למימר בה כל קבוע כמחצה על מחצה דמי דודאי אי הוה ידיע' דבודאי קידש ולא ידוע איזו קודש היו כל העולם אסורין בכל הנשים דדילמא זו קודש אבל הכא לא ידוע מילתא ומשום חזקת שליח עושה שליחותו אמרי' ליה והך חזקה לא מהני אלא לדידיה דשלחיה ואסרי' לי' מספיקא אבל לכ"ע לא עד דידוע בבירור דקידש:
עושה חדשות כתב:כ"כ מסובך לפתוח את הספר? בבקשה -אסור בכל הנשים שבעולם פי' דוקא היא אסור בכל הנשים אבל שאר ב"א מותרין בכל הנשים ולא אמרי' דילמא ההיא דקדיש האי שליח ואף על גב דאיתתא הוה איסורא דנייח ולא דמיא לקן ואיכא למימר בה כל קבוע כמחצה על מחצה דמי דודאי אי הוה ידיע' דבודאי קידש ולא ידוע איזו קודש היו כל העולם אסורין בכל הנשים דדילמא זו קודש אבל הכא לא ידוע מילתא ומשום חזקת שליח עושה שליחותו אמרי' ליה והך חזקה לא מהני אלא לדידיה דשלחיה ואסרי' לי' מספיקא אבל לכ"ע לא עד דידוע בבירור דקידש:
ביליצר כתב:לכאורה כל הקושיא צריכא ביאור דבשאר אנשים אם אכן נתקדשה האשה ,הרי תאמר להם אשת איש אני מה שאין כן בחשש אחות אשתו וכו,,
עושה חדשות כתב:חזקה שע"ש מהני גם לקולא. גם זה רק כלפי המשלח?
כבודו שאל על התורי"ד, ואני שאלתי על איש טלז.פרי יהושע כתב:עושה חדשות כתב:חזקה שע"ש מהני גם לקולא. גם זה רק כלפי המשלח?
זו הלא הייתה שאלתי מקודם כאן באשכול?, וראיתי מהתוס' בכל מערבין וריטב"א, ורמב"ם [הלא הוא בכתבי], שאכן כך הדבר, אם כי הדבר מחודש מאד.
עושה חדשות כתב:כבודו שאל על התורי"ד, ואני שאלתי על איש טלז.פרי יהושע כתב:עושה חדשות כתב:חזקה שע"ש מהני גם לקולא. גם זה רק כלפי המשלח?
זו הלא הייתה שאלתי מקודם כאן באשכול?, וראיתי מהתוס' בכל מערבין וריטב"א, ורמב"ם [הלא הוא בכתבי], שאכן כך הדבר, אם כי הדבר מחודש מאד.
ביליצר כתב:מחלוקת בעירובין לב עמוד א
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים