עזריאל ברגר כתב:כתבו על זה באחד הגליונות של "מחניך" (בטאון שיו"ל בהוצאת הרבנות הצבאית), כמדומני גליון ג.
ובהשפעתם התחלתי להעדיף ביצים "אורגניות" או "ביצי חופש".
מתהלך כתב:אני משתדל להעדיף ביצי חופש, אינני מבין מדוע ההכשרים המהודרים לא מקפידים גם על צעב"ח. וא"ת שהיוקר יאמיר, לכה"פ שיעשו מסלול 'מהדרין' בתחום הזה.
וכי למה מחכים? האם ליום שאגודות הצעב"ח הצבועות (בחלקן) יגררו את ההכשרים לעשות כך? ולא תהיה כהנת כפונדקית?!
אוצר החכמה כתב:עד שאתם שואלים את השאלות האלה ראוי לשאול האם באמת יש איסור הלכתי של צעב"ח בדברים שאתם מדברים עליהם.
כי אם לא וזה רק מידה טובה חשובה ככל שתהיה נשאלת השאלה האם מותר לאדם אחד או לגוף כשרות לכוף את השני למידה טובה.
מתהלך כתב:אני משתדל להעדיף ביצי חופש, אינני מבין מדוע ההכשרים המהודרים לא מקפידים גם על צעב"ח. וא"ת שהיוקר יאמיר, לכה"פ שיעשו מסלול 'מהדרין' בתחום הזה.
וכי למה מחכים? האם ליום שאגודות הצעב"ח הצבועות (בחלקן) יגררו את ההכשרים לעשות כך? ולא תהיה כהנת כפונדקית?!
גם זו לטובה כתב:האם ידוע על רבנים שנחתו לנושא לחיוב ולשלילה, מלבד הנידון האם מגדלי התרנגולים עושים שלא כהוגן, יש לדון האם ראוי לקנות ביצים וכד' ולהיות שותף ב"צער בעלי חיים"
אש משמים כתב:גם זו לטובה כתב:האם ידוע על רבנים שנחתו לנושא לחיוב ולשלילה, מלבד הנידון האם מגדלי התרנגולים עושים שלא כהוגן, יש לדון האם ראוי לקנות ביצים וכד' ולהיות שותף ב"צער בעלי חיים"
איזה צער בעלי חיים???
(יש משהו היום שלא היה פעם??)
עזריאל ברגר כתב:עזריאל ברגר כתב:כתבו על זה באחד הגליונות של "מחניך" (בטאון שיו"ל בהוצאת הרבנות הצבאית), כמדומני גליון ג.
ובהשפעתם התחלתי להעדיף ביצים "אורגניות" או "ביצי חופש".
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/mah ... aneha3.pdf
בעמוד 133 ואילך יש מאמר על צעב"ח.
מעלה לכאן את העמוד הרלוונטי.
יאיר1 כתב:ולצדיקים שהתחילו לאכול ביצי חופש הגיע הזמן שתפסיקו לאכול ביצים בכלל, וכן בשר..... מחר גם יגלו כיצד כואב לעגבניה להיות בחממה....
אם אכן לא עסקו בזה גדולי הפוסקים ומי שנמצא עוסק בזה זה רק הרבנות הצבאית, כבר אפשר להבין מה הדין בזה.
עזריאל ברגר כתב:יאיר1 כתב:ולצדיקים שהתחילו לאכול ביצי חופש הגיע הזמן שתפסיקו לאכול ביצים בכלל, וכן בשר..... מחר גם יגלו כיצד כואב לעגבניה להיות בחממה....
אם אכן לא עסקו בזה גדולי הפוסקים ומי שנמצא עוסק בזה זה רק הרבנות הצבאית, כבר אפשר להבין מה הדין בזה.
א. ע"פ תורה מותר לאכול בשר, אבל אסור לצער בעלי חיים. ואתה מעלה טענות שאין להן מקום בתורה.
ב. יש הרבה דברים שהרב"צ עוסקת בהם ואחרים לא. בוא נמחק את כל הדברים האלו מהתורה....
פרי יהושע כתב:הלא נכון שטוב בעיקר לילדים ואין לזה כ"כ תחליף לחלבונים וברזל כפי הידוע לי
הגיונות כתב:פרי יהושע כתב:הלא נכון שטוב בעיקר לילדים ואין לזה כ"כ תחליף לחלבונים וברזל כפי הידוע לי
[לא רוצה להסיט את האשכול, אך אעיר שלמיטב ידעתי דבריך אלו ממש לא נכונים, ואדרבה ואדרבה]
הגיונות כתב:פרי יהושע כתב:הלא נכון שטוב בעיקר לילדים ואין לזה כ"כ תחליף לחלבונים וברזל כפי הידוע לי
[לא רוצה להסיט את האשכול, אך אעיר שלמיטב ידעתי דבריך אלו ממש לא נכונים, ואדרבה ואדרבה]?
חרסון כתב:כמובן שיש לבחון סוגיא זו - מהו הגבול המתיר להיצר לבע"ח לצורך האדם - לאור המקובל בידינו מימים ראשונים. האם בזמן המשנה לא גודלו תרנגולים בלולים?
חרסון כתב:הזכרתי את הלולים בקשר למה שהזכירו כמה 'ביצי חופש' וכו', חומרא שאפילו התנאים לא חששו לה.
מנחם-כהן כתב:אנא קראו והתייחסו רק לפרק הראשון.
פרי יהושע כתב:אני לא מבין הלא הרמ"א כותב (מתה"ד) שאין איסור צבע"ח בפיטום אווזים אבל יש כאן מידת אכזריות, האם זה לא מספיק ברור!
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 374 אורחים