גוראריה כתב:מתפעל כתב:על איזה כיוון אתה מדבר גוראריה? מה רע לסרוק תמונה ולשאול מי מזהה?
לגבי התמונה של האמרי אמת, ראית אי פעם תמונה זו?
תמונות לא ידועות - ניחא. גם אם השואל יודע את התשובה. אבל תמונות מפורסמות למה?
את תמונת הא"א אני מכיר, מופיעה בס' בית גור. אבל זו אכן תמונה נדירה שיפה להעלותה כאן.
עוקר הרים כתב:גוראריה כתב:מתפעל כתב:על איזה כיוון אתה מדבר גוראריה? מה רע לסרוק תמונה ולשאול מי מזהה?
לגבי התמונה של האמרי אמת, ראית אי פעם תמונה זו?
תמונות לא ידועות - ניחא. גם אם השואל יודע את התשובה. אבל תמונות מפורסמות למה?
את תמונת הא"א אני מכיר, מופיעה בס' בית גור. אבל זו אכן תמונה נדירה שיפה להעלותה כאן.
במחילה, אבל התמונה לא כ"כ נדירה, אם כי היא יפה להעלותה כאן. היא מופיעה בספרים חדשים וגם ישנים לרוב, ולא רק בבית גור.
תוך כדי דיבור כתב:התמונות ידועות, מתוך סדרה של כ-20 תמונות שרובן נדפסו (בספרים שונים), חנוכת בניין חדש ב'שכונת' עץ חיים תרצ"ד - אפשר לזהות בקלות את הבניין הניצב עד ימינו. בתמונה התחתונה כמובן הגרא"ז מלצר והגרא"י קוק. בתמונה העליונה משמאל לימין: רבי יונתן בנימין הורוויץ, הראי"ה, רבי איסר זלמן מלצר, ועומד אחריו הנדיב שלמה וולפזון שתרם את הכספים לבניין. עומד באמצע למטה - רבי יחיאל מיכל טוקצ'ינסקי.
מתפעל כתב:יישר כח
מי מזהה את הבחור'ל שעומד מעל הבית ישראל?
כמו כן, מי זה היהודי שיושב ממול עם יד על המצח? (משמאלו נראה הרב שמחה עלבערג ז"ל)
מתפעל כתב:אני לא רואה את הרב קוטלר אלא את הרב אונטרמן.
כמו כן ניתן לראות (מוסתר חלקית) את הרב אליישיב.
ישעיהו לוריא כתב:מתפעל כתב:יישר כח
מי מזהה את הבחור'ל שעומד מעל הבית ישראל?
כמו כן, מי זה היהודי שיושב ממול עם יד על המצח? (משמאלו נראה הרב שמחה עלבערג ז"ל)
מדובר בישיבת הועד הפועל העולמי של אגודת ישראל. חשון תשי"ח אז חנכו את הסניף בירושלים ברחוב פרס והיא נערכה בו.
היהודי שיושב עם יד על המצח הוא הגאון רבי יהושע דייטש רבה של קטמון (באותה עת היה בבראזיל נדמה לי ועכ"פ לא היה עדיין הרב כך נ"ל) האדמורי"ם והרבנים ידועים. ברכת אברהם מסלונים, רבי יוסף אדלר מטורדה, בית ישראל מגור, רבי עקיבא סופר מפרשבורג, רבי מרדכי שלמה מבאיאן, רבי דוד שפרבר מבראשוב, רבי זלמן סורוצקין מלוצק, האביר יעקב מסדיגורה. הנואם רבי יצחק מאיר לוין.
אך מי הבחור שהצליח להסתנן?
ישבב הסופר כתב:הנה עוד תמונה משם
גוראריה כתב:תמונת הא"א בחתונת ר' נח יוסקוביץ'? היכן מופיעה עוד?
ישעיהו לוריא כתב:גוראריה כתב:מיללער כתב:תמונה יפה לזהות
מבין היושבים ראשונה ניתן לזהות בראש השולחן את הגאון ר' חזקיהו יוסף מישקובסקי לאחמ"כ צעיר בלתי מזוהה לי, ולאחריו הגאון ר' יעקב חנוך סנקביץ.
האדמו"ר רבי ברוך ירחמיאל יהושע רבינוביץ' ממונקאטש זצ"ל
תודה רבה. האם הרב השמאלי בשולחן הכבוד הוא הרב יעקב לנדא מבני ברק ?
עוקר הרים כתב:הספר שיצא לאור בשנה שעברה על הגאון החסיד ר' שמאי גינזבורג ז"ל.
ישעיהו לוריא כתב:האם יש למישהו את תמונת הגאון רבי שמואל היילפרין רבה הראשון של המושבה 'זכרון מאיר'. (אחיו של רח"י הלפרין המייסד.)
ושמא הוא הרב החסידי מאחורי החזו"א? (סיכוי קלוש).
מאיר סובל כתב:ישעיהו לוריא כתב:האם יש למישהו את תמונת הגאון רבי שמואל היילפרין רבה הראשון של המושבה 'זכרון מאיר'. (אחיו של רח"י הלפרין המייסד.)
ושמא הוא הרב החסידי מאחורי החזו"א? (סיכוי קלוש).
זה ברית מילה של אחד מזקני "דברי שיר" שכחתי את שמו.
היה האחרון שהחזו"א היה סנדק שלו, בשבוע האחרון לחייו. כך סיפר לי.
ישבב הסופר כתב:מי מזהה
איש_ספר כתב:ישבב הסופר כתב:מי מזהה
רבי משה זאב מרגליות מרבני ארה"ב.
מותיב ומפרק כתב:איש_ספר כתב:ישבב הסופר כתב:מי מזהה
רבי משה זאב מרגליות מרבני ארה"ב.
תיקון קל
רבי גבריאל זאב מרגליות בעמח"ס תורת גבריאל וחרוזי מרגליות וחתנו של רבי נחום'קע הורודנער
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 407 אורחים