הא לחמא עניא כתב:פנה נא למכון עיינות נועם אשר בקיאים גדולים ברשימות צאצאי הצדיק זי"ע.
הם הוציאו כבר כמה מהדורות של רשימות הצאצאים.
אולי דרך המכון ההוא תבוא לך העזרה.
מאיריחיאלק כתב:אני מחפש מקורות מה שצדיקים אמרו בגודל הזכיה לתמוך נכדי הרבי רבי אלימלך זצ"ל
שמואל גלינסקי כתב:זלמינא איך אתה נכד אפשר פירוט הדורות
שמואל גלינסקי כתב:אבל אצלי ב"עץ יש עד היום כמה שרד הגעתי ונתנו לי אז, היחס שלך
זלמניו כתב:שמואל גלינסקי כתב:זלמינא איך אתה נכד אפשר פירוט הדורות
ניק בן ניק י"א דורות....
אפילו עינות נועם הגיעו רק עד ד' דורות אחורנית מהיום.
קוויטל כתב:משיב,
כגון אני הקטן דור עשירי.
אבל בעיינות נועם פורט, מטעמים מובנים, רק עד אבי הסבא שלי שהוא דור שביעי.
משיב כתב:קוויטל כתב:משיב,
כגון אני הקטן דור עשירי.
אני ספרתי בלי הרבי רבי אלימלך עצמו, כלומר בניו הם דור ראשון ולפי זה אני דור שביעי, לפי הספירה שלכם אני דור שמיני.
קוויטל כתב:משיב כתב:קוויטל כתב:משיב,
כגון אני הקטן דור עשירי.
אני ספרתי בלי הרבי רבי אלימלך עצמו, כלומר בניו הם דור ראשון ולפי זה אני דור שביעי, לפי הספירה שלכם אני דור שמיני.
אין לנו ספירה עצמאית ח"ו, הספירה שלנו היא ספירה שלכם. כשאני דור עשירי זה גם בלי לספור הר"ר אלימלך בעצמו.
ובעצם לא מבין מה הצורך בלהמשיך המכון עיינות נועם או הדומה, הרי הכל פורט שם עד דור השביעי. לא ממש הכל אבל בכ99 אחוז.
הנח להם לדור הבא שיתעסקו בכך אם יהיה להם ענין.
משיב כתב:בספירה של עיינות נועם הרבי רבי אלימלך הוא דור 1 וילדיו כבר דור 2.
לא פורט שם הכל עד דור שביעי (בעצם שישי), חסרים הרבה מאד, רחוק לא רק מ99% אלא אף מ90%.
מלבד זאת אם אתה דור עשירי הרי שאבי סבך כבר ללא מופיע שם, אז זה הזמן לעדכן, ולא לחכות לדור שכבר לא ידע.
נוטר הכרמים כתב:אמש ראיתי מודעת אבל על צאצא של ר' אלימלך זי"ע, בן אחר בן, ר' יהודה וייסבלום זצ"ל, שנלב"ע ביום היארצייט!!
וונדרבר כתב:בס' תולדות גדולי ישראל (ירושלים תש"ו) מאת רבי משולם זישא רוזנבלאט (ראזענבלאט) מירושלים, כותב המחבר בסוף ההקדמה שהוא "בן לאדוני אבי הרב החסיד וכו' מוהר"ר שמואל נח זללה"ה, מגזע רבינו איש אלקים קדוש מחבר סה"ק נועם אלימלך זיע"א".
http://www.otzar.org/wotzar/book.aspx?1 ... eid=P0004L
ואינו מפרט את המשך הייחוס.
וונדרבר כתב:וונדרבר כתב:בס' תולדות גדולי ישראל (ירושלים תש"ו) מאת רבי משולם זישא רוזנבלאט (ראזענבלאט) מירושלים, כותב המחבר בסוף ההקדמה שהוא "בן לאדוני אבי הרב החסיד וכו' מוהר"ר שמואל נח זללה"ה, מגזע רבינו איש אלקים קדוש מחבר סה"ק נועם אלימלך זיע"א".
http://www.otzar.org/wotzar/book.aspx?1 ... eid=P0004L
ואינו מפרט את המשך הייחוס.
ראה בס' שרשי משפחת שניידר, [שורשי סבינו ר' חיים שניידר וצאצאיו], מאת ר' שמואל נחמיה גלינסקי, (קרית מלאכי תשס"ו), סוף עמ' 17, שרבי שמואל נח רוזנבלט מצפת היה בן בתו של הרה"צ רבי משולם זוסיא וייסבלום מנדבורנא.
http://www.otzar.org/wotzar/book.aspx?2 ... 2863200017
ומבואר בספר הנ"ל שרבי משולם זוסיא היה נין של בעל נועם אלימלך, (= בן רבי נפתלי מליזענסק בן רבי אלעזר בן הנועם אלימלך), ועלה לעיה"ק צפת (ונפטר שם כ"ה בכסלו תר"ן), [ואשתו של רבי משולם זוסיא וייסבלום הנ"ל היתה נכדת בנו של בעל קדושת לוי], ראה שם עמ' 70-71, ועוד מקומות.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים