מאת הלוי כתב:ישנו איזה סיפור ששמעתי שבזמן שאשתו היתה חולה נאלץ פעם אחת ליסע איתה לצורך רפואי כלשהו וזה היה סמוך לשבת ובחזרה מהנסיעה נתקע באיזה תחנת דלק כל השבת.
כן, הסיפור הזה היה בשבת שובה לפני שאשתו נפטרה (ז' חשון, כמדומה לי) תשס"ד. הם חזרו מרופא במאנהאטען והיו פקקים ענקים בדרך, ולכן נתקע שם לשבת. בליל שבת ראה שאשתו סובלת יותר מדי, ובהיותה חולה מסוכנת שאל מאת גוי אחד (כמדומה לי שהגוי היה\היתה שוטר\ת, ולא פחד ממנו\ה) לקחת אותה ללעיקוואוד. הוא נשאר שם כל השבת.
יש לי באמתחתי הרבה סיפורים ודברים ששמעתי ממנו ואולי אחזור ע"ז.
מה שכתב אחד על ענין הקנאות. אני יכול להגיד משמו כאשר ניסו לגרור אותו להמחלוקת בא"י. הוא אמר לי "אני נולדתי שם ונתגדלתי שם ולמדתי בפונוביז', ואין לי שום הבנה במה שקורה שם. איך אפשר לי להתערב?".
הוא היה באמת מאד קרוב להרב שך, הן בלימוד הן במילי דעלמא, אבל בעיקר בלימוד. אחרי פטירת הרב שך היה הולך לדבר בלימוד עם הרב אלישיב. הגם שהיום הוא שולח שאלות מסויימות להגרח"ק, ובפרט בענייני רפואה וסיבוכים בחק ששואלים אותו עליהם, הרי הוא שולח אליו. אמנם בלימוד הרי הוא מדבר עם הגרז"נ גולדברג והוא מעריץ גדול של הגאון ר' דוד פיינשטיין.
בענייני עגונות יש לו ספר, והוא מפורסם כמומחה עצום. מאז מגדל התאומים היה מעורב בכמה סיפורים אחרים של עגונות, כולל שתים בחצי שנה האחרונה. מספרים סיפור שכאשר הלך לאסוף כסף עבור הכולל שלו אחרי סיפור מגדל התאומים, אמר למאן דהו שבכולל שלו למדו עגונות והיה צורך בעולם לאברכים כזה לפסוק שאלה חמורה כזה, והגביר לא התפעל "הרי זה מקרה נדיר, למה יש כ"כ צורך לזה". לא זמן רב אחרי זה קרה הצונאמי במזרח הרחוק וגם אז היה שאלת עגונות שהגיע לשלחנו של הרב אליהו לוין.
חוץ משתי אחיות ואח בארץ, יש לו עוד אח בלעיקוואוד, אשר בשם 'יהודה' יכונה.