הודעהעל ידי נוטר הכרמים » ג' פברואר 27, 2018 3:51 pm
הבהילוני רעיוני כי אין זה ממידת הצדק והנימוס כלפי החברים דאתרא הדין שיחי' לנעול בעדי הדלת ושלא לכתוב מאומה אודות העלטה הנוראה כי באה, ביום אשר כונה בפי חז"ל 'קשה אותו היום לישראל כיום שנעשה בו העגל'.
כעבור איזה זמן מן השמועה הקשה, כתבתי לידידי, מחו"ר דמתא, את הדברים הבאים:
אני כותב אליך באין לי כלי ביטוי אחר, אחר שכבר יבש מקור דמעותי מן השמועה כי באה.
פעם ראשונה בחיי שהנני מבין את איוב לעומקו. ישב בדד וידום.
'וידבר עם איוב מתוך הסערה'. כל חייו היו סערה אחת גדולה, ומעטים באו בסודו, אם בכלל. גם הסתלקותו בסערה.
אינני מאמין שזה קרה. מה זאת עשה האלקים לנו.
מעומק היגון האישי שלי, קשה לי לפרוץ אל האבל הרוחני האמיתי, לאבידה של כלל ישראל, ושלנו תלמידיו כציבור.
כמדומני שאלפים מרגישים כמוני, וזהו אבל אמיתי.
השבר גדול כים, והספינה מחשבת להישבר. ד' רפא לנו!
מני אז, כאשר התחושה כי 'מתו מוטל לפניו' עוד לא פגה, נסיתי פעמים מספר להעלות זכרונות ולגעת בקצה דמותו, והנסיונות לא צלחו. תחת זאת, מחרדתי שמא יתעמעמו הגיצים, שחלפו בראשי ובלבי רצוא ושוב, ונתערבלו במרורות דמע, שחתי את אשר עם לבי לחברים מקשיבים, ביום אתמול במשך שעות ארוכות בבית הגדול והקדוש וסביבותיו. דברי הקינה והנהי שנשמעו אמש מפיהם של גדולי תלמידיו - בניו, הגר"ש גלבר, הגר"א אייזנטל, והאחרון הכביד והכביר עד לב שמים, הגר"א ויינר, שליט"א, עד לאחר חצות לילה היוו קו שבר נוסף בתוחלת ליצוק חומר וצורה לחתיכות חיים. היום בבוקר גוללתי דברים בלתי ידועים ופרטיים שזכיתי לראות ולשמוע במשך השנים, מקצת מזעיר במשך כשעה ומחצה, באזני אאמו"ר שליט"א, שיפתח את שורת ההספדים הערב, בהיכל הישיבה הק', וישלב בדבריו כראות עינו וכמשאת הזמן.
אחי ורעי, קבלו את התנצלותי האמיתית והכנה על כי לעת עתה דברי לעו, ואולי עם תום ימי האבל, יזכיני ד' ותתחונן עלי דעתי, ויהיו בי הכוחות לסדר הדברים בכתב.
למרות שכבר יש עמי רשימות שונות שכתבתי בעוד היותו עמנו, הכ"מ. לא ראיתי טעם בהבאת דברים מקוטעים, ועוד חזון למועד אי"ה.