בוויקיפידה לא נזכר פרטים על מפשחתו וצאצאיו, איני יודע אם בספר הנ"ל כן נמצאים פרטים.
היה לו לרבי גרשון בן יחיד בשם ר' אהרן חיים לפידות, שהיגר לארה"ב ושימש שם כשו"ב וש"ץ בעיר פורטלנד, אורוגן, ונפטר שם בקוצי"ש בשנת תש"י, נטמן בפורטלנד, ובשנת תש"ל העלו את עצמותיו לאה"ק ונטמנו על הר הזיתים. הנה כרטיס קברו:
https://mountofolives.co.il/he/deceased ... %95%D7%AA/וזו נוסחת מצבתו שם:
הוי ואבוי על שברנו כי נפלה עטרת ראשנו בהלקח ממנו אבינו מורנו ה"ה הרב ר' אהרן חיים זצ"ל ש"ץ ושו"ב דפארטלאנד ארעגאן אה"ב יע"א בן הגאון ר' גרשון לפידות זצ"ל נקטף בדמי עלומיו שנת מ"ג לחייו ביום ש"ק ט' לחודש תמוז תש"י. זכה לקבורה בעה"ק תובב"א יום ד' ד' תמוז תש"ל תנצב"ה
מלפני זמן התפרסם מכתב מרבי גרשון אל הגרח"י לעווין ששימש אז כרב בעיר סיאטל, ובה מבקש ממנו שישתדל לשדך בחור שומתומ"צ עבור נכדתו בת בנו יחידו מפורטלנד, וז"ל:
ב"ה ב' לחדש ניסן ירושלם ת"ו
שפעת שלומים וחג כשר ושמח אל כבוד ידידי הגאון הגדול פרי הארץ לגאון ותפארת וכו' כשתמוה"ר חיים יעקב לעוין שליט"א ר"מ בעי"ת סיאטל וואש.
אחדשה"ט באה"ר והדרה"כ
לנכון קבלתי שבוע העבר מכתבו בצירוף המחאה על סך פ' פ' ר"ד ע"י אביו הגאון הצדיק שליט"א לעזר הכנסת כלה של נכדתי היתומה שתחי' ואני נותן לו רוב תודה ותשואת חן, וכדאי זכות המצוה הרבה שיתברך מאבי היתומים בכל משאלות לבו לטוב ויזכה לשוב בקרוב לעי"ק להוריו מתוך הצלחה רבא.
והנה שבטח הדר"ג הולך בדרכי אביו שליט"א רודף אחר המצות באתי להציע לפניו אחת מהכי מצוה היותר גדולה, היות שבני יחידי שיחי' הוא שוחט וחזן בפארטלאנד ויש לו בת אשר בחדש אדר זה נמלאו לה שמונה עשרה שנים וכפי הנשמע משד"רים החוזרים אשר נתאכסנו בביתו היא יפ"ת ובזו החורף גמרה הייאסקול וברצונו לשדך אותה עם איש שומר תורה ומצוה וגם שיהי' בן תורה, ומציאותא דא לא נמצא בפארטלאנד אורגען, וכפי הידוע לי נמצאים עוד בסיאטל בחורים שומרי דת לכן בטובו למען המצוה הרבא יתעניין הדר"ג בעירו אחר בחור שיהי' בערך בן כ"ב שנים ואולי נמצא בישיבתו, ובטח בני יתן נדוניא וילמד אותו מלאכת השו"ב. ואכפיל בקשתי נא ונא שיעשה למען המצוה ולמען ידידותי מנוער עם אביו שליט"א ויתעניין בזה ואני רושם במכתב דנא כתובת בני שיחי' אשר יוכל לבא עמו בכתובים. ואקוה שהדר"ג יתעניין בזה ואני נותן תודה וברכה למפרע ואם יעלה במחו בחור א' וטוב נא לכתוב לבני ותיכף יבא למחנהו כפי שהגידו לי שדרים שחזרו מתנהג ביתם ברוח התורה והיראה כמו בירושלים.
אסיים מכתבי בברכת החג
שלו' וברכה ידידו הדורש שלו' תורתו
גרשון לפידות
במכתב הנ"ל מודה רבי גרשון על נדבה שהגיעה לידו "
לעזר הכנסת כלה של נכדתי היתומה שתחי'" ונראה שהיה לו בת מלבד בנו יחידו, שבתה היתה יתומה בזמן כתיבת המכתב, האם ידוע משהו על הבת וחתנו?
-
כאמור נפטר רא"ח לפידות בפורטלנד בשנת תש"י והוא בן מ"ג שנה - ממפקד הצנזוס משנת ת"ש עולה שנולד בירושלים בשנת תרס"ז ושם נשא את זוגתו מרת שרה (בת?) בשנת תרפ"ח (בערך) ונולד להם בתם אסתר. כמו שנה לאחמ"כ היגרה המשפחה לארה"ב ונתיישבו במרילנד שם נולדה הבת (בלנצ'ה) בשנת תרצ"א, ומשם עברו לפנסילווניה ונולד להם בן (אסל) ובת (מאלי) בין השנים תרצ"ב-תרצ"ד- עברו לווסט-וורג'יניה ומשם לקנזס סיטי, מיזורי שם נולד להם בת נוספת (בטי) בשנת תרח"ץ. וכנראה נטלו את מקל הנדודים עוה"פ לעיר פורטלנד, אורוגון ושם נפטר האב בשנת תש"י.
Aaron Lapidath
United States Census, 1940
Name Aaron Lapidath
Event Type Census
Event Date 1940
Event Place Ward 11, Kansas City, Kaw Township, Jackson, Missouri, United States
Gender Male
Age 33
Marital Status Married
Race White
Race White
Relationship to Head of Household Head
Relationship to Head of Household Head
Birthplace Palestine
Birth Year (Estimated) 1907
Last Place of Residence Clarksburg, Harrison, West Virginia
Aaron Lapidath Head M 33 Palestine
Sarah Lapidath Wife F 31 Palestine
Esther Lapidath Daughter F 11 Palestine
Blanche Lapidath Daughter F 9 Maryland
Esell Lapidath Son M 8 Pennsylvania
Mollie Lapidath Daughter F 6 Pennsylvania
Betty Lapidath Daughter F 2 Missouri
האם ידוע מה עלתה בצאצאי רא"ח שנזכרו לעיל?