תולעת ספרים07 כתב:--
אתם מסתכלים באגרון ואני מדבר עם המשפחה וככה זה נראה....
בר ששת כתב:תמונה נחמדה של בר מצוה תל אביבית אופיינית
בור הגולה כתב:בר ששת כתב:תמונה נחמדה של בר מצוה תל אביבית אופיינית
כוונתך במה שאין מחיצות?
מי הם שאר האנשים שם?
בור הגולה כתב:בר ששת כתב:תמונה נחמדה של בר מצוה תל אביבית אופיינית
כוונתך במה שאין מחיצות?
ישבב הסופר כתב:מי עוד בתמונה? ההוא שיושב על ימין הרבי מסטריקוב נראה שיש לו קצת רוז'ינר צורה, אבל לא לגמרי.
ישבב הסופר כתב:מי עוד בתמונה? ההוא שיושב על ימין הרבי מסטריקוב נראה שיש לו קצת רוז'ינר צורה, אבל לא לגמרי.
תולעת ספרים07 כתב:בקשר לתמונה כאשר האדמו"ר זי"ע נראה כאן עם ספודיק
רצוני לשאול מתי החלו ללבוש ספודיקים
עד כמה שזכור לי הזקנים שהגיעו מפולין ובפרט מאלכסנדר לבשו שטריימלים
מתי הם עברו לספודיקים.
מי בעל דבר.
תולעת ספרים07 כתב:עד כמה שביררתי רב משה חסידה ז"ל אחיו של יש"י חסידה (בוטשאן) כאשר הגיע מפולין לבש שטיירמל וכמדומני שגם אחיו ראיתי אותו פעם עם שטריימל ובשום שלב החל ללבוש ספודיק
כמו כן יש בידי עוד שתי שמות בני תשעים בלע"ר שאישרו לי שאכן הלכו עם שטריימל כאשר הגיעו מפולין...
אך אין זה לכבודם לפרסם את זה...
שוב מי בעל דבר שיידע דברים ברורים ואיני מדבר כלל על אלו שהיו עם כתונת פסים כמו משפחת גבירץ ועוד כהנה כוונתי רק לאלו שהגיעו היישר מסטריקוב אלכסנדר פולנים בלב ונפש.
תולעת ספרים07 כתב:אני שמעתי מהאדמו"ר זי"ע ששלחו אותו ללמוד אצל הרב וכסלר (וקסלר) בקרקא ושהוא היה גדול תלמידו של האבני נזר.
בעבר פורסם בהמודיע מאמר שבה נכתב שהרב וקסלר הי"ד עמד בראש ישיבת בית אברהם סוכוטשוב בזגערש בפולין בטרם נהרגו בידי הנאצים ימ"ש.
מטעמים מובנים לא אוכל לכתוב יותר פרטים בנוגע להרב וקסלר ללא תיאום עם כותב המאמר – מה גם שעד כמה שידוע לי רוב החומר שם נלקח מהרב אהרנסון פ"ת
עוד ידוע לי שבזגערש היה ישיבה גדולה של סטריקוב ולכן עד לבירור העניין לא אוכל להמשיך בזה.
בכל אופן: הדבר ברור שהרב וקסלר (וכסלר) היה גדול תלמידיו של האבני נזר בפולין, בנוגע לצאצאים וכו' אוכל לכתוב בשלב מאוחר יותר.
גוראריה כתב:לא השם משמואל, לא הרב מוויערושוב, לא הכלי חמדה?....
חוקר כתב:לפי תולדותיו של הרבי מסטריקוב שנדפסו במבוא לחדושי הגר"ח על ב"מ עמ' מד-מה, למד בישיבת חכמי לובלין, בין היתר אצל ר' אריה לייב פרומר, שאכן היה מגדולי תלמידי האבנ"ז.
אולי מישהו מתבלבל בין פרומר לוקסלר ובין לובלין לקרקא?
גוראריה כתב:אולי להיפך, בין סטריקוב למשהו אחר...
תולעת ספרים07 כתב:בגיל 11 נסע ללמוד אצל הרב וכסלר בקרקא הי"ד ובגיל 13 עבר ללובלין שם למד אצל ר' אריה לייב פרומר – לאחר בירור עם יודעי דבר...
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 328 אורחים