היא שיחתי כתב:זכור לי משהו במעומעם לגבי סוגיא בעבודה זרה שיש איזה חג לגויים פעם בשבעים שנה שלוקחים אדם בריא על חיגר וכו' וזכור לי שקשור לחנוכה ולזמן שהימים מתקצרים
אברהם כתב:בזכרוני המעורפל שיש שכתבו שייכות בין חנוכה לקלנדא [ח' ימים בתקופת טבת שתיקן אדם הראשון לימים טובים על שהתחילו הימים להתארך, עי' ע"ז ח' ע"א].
שהרי גם חנוכה הוא חג אורים, שהאירו חשכתן של ישראל [כמו שאמרו וחושך זו מלכות יון]. ומשך ג"כ ח' ימים, והוא חל בערך באותה תקופה. וכו' וכו'.
ובזכות שתיקן קלנדא זכה שבניו יקבעו חנוכה באותם הימים וכו'.
אינני מצליח למצוא בחיפוש היכן קראתי זאת. [ברשת ראיתי מאמרים מרבנים בני זמנינו, עם רעיונות דומים, אבל אני מחפש מקור בר סמכא].
רבי יאיר?
סופר כתב:מענין שפלאביוס מכנה את חנוכה כחג האור למרות שלא מזכיר את הדלקת הנרות, והרי דנו ע"כ בארוכה אם כבר בזמן הבית תקנו להדליק, ואפשר שכנהו כך ע"ש החג הזה.
אפרקסתא דעניא כתב:במו אוזני כך שמעתי מהג"ר משה שפירא. הוא האריך לבאר ע"פ המבואר בגמרא שזה חגו של אדם הראשון, וע"פ החשבון שהעולם נברא בכ"ה באלול, וממילא שלושה חדשים אח"כ הגיע שיא החורף והחושך.
אברהם כתב:אפרקסתא דעניא כתב:במו אוזני כך שמעתי מהג"ר משה שפירא. הוא האריך לבאר ע"פ המבואר בגמרא שזה חגו של אדם הראשון, וע"פ החשבון שהעולם נברא בכ"ה באלול, וממילא שלושה חדשים אח"כ הגיע שיא החורף והחושך.
תודה! תודה!
האם יש אצלך את השיחה עצמה, או האם היא נזכרת בספרי מאמריו?
אברהם כתב:אפרקסתא דעניא כתב:במו אוזני כך שמעתי מהג"ר משה שפירא. הוא האריך לבאר ע"פ המבואר בגמרא שזה חגו של אדם הראשון, וע"פ החשבון שהעולם נברא בכ"ה באלול, וממילא שלושה חדשים אח"כ הגיע שיא החורף והחושך.
תודה! תודה!
האם יש אצלך את השיחה עצמה, או האם היא נזכרת בספרי מאמריו?
ישיבישקייט כתב:זה מהר"ל מפורש.
עמוד 12-18 בקובץ המצורף.
או בשלש עמודים במהדורה הרגילה.
חכם באשי כתב:עיין נא בספרו של רב"ש המבורגר, משיחי השקר ומתנגדיהם (ועדיפה המהדורה החדשה), בפרק הראשון.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים