דרומי כתב:אולי יש להוסיף, לאידך גיסא, שלמדנו כאן גם שאין לאדם להתעלות לבדו, אלא לקחת את "בנו" עמו
דמשק כתב:מספר רבינו הגדול אמרו עמ' קמו בשם מו"ר הרב דסלר
סעדיה כתב:ראה בסוף העמוד
ראה במאמרי ל''ג בעומר לזקני ה''בני יששכר'' זי''ע, שמחלק בין ל'ב הימים שקודם ל''ג בעומר ובין טו''ב הימים שמל''ג בעומר עד סיום הספירה (כולם ביחד בבחינת ''לב טוב'' שרואה אני את דברי רבי אלעזר בן ערך מכולם), והטו''ב ימים שמל''ג בעומר ואילך הם בבחינת ''וירא אלוקים את האור כי טוב'', ''אין טוב אלא תורה'', שכבר מתחיל להתנוצץ בהם האור של מתן תורה דחג השבועות, ואז אור התורה מתגלה, משא''כ בל''ב הימים הראשונים שהם בבחינת ''ל''ב נתיבות החכמה'' שהן סתומות ונעלמות (ושבשל היותן סתומות ונעלמות, התורה רק רמזה עליהן בל''ב תיבות שישנן מתחילת ספר בראשית עד המילה ''טוב'' מהפס' ''וירא אלוקים את האור כי טוב". אמנם את המילה ''טוב'' התורה כבר כותבת בפירוש, היות שהיא כבר מורה על גילוי של התורה).
פרנקל תאומים כתב:"אם שניים הן, אני ובני הן". הקפצה לרגל יומא דהילולא. עיין תחילת האשכול.
ולחיבת הקודש אעתיק את שכתבתי בשעתו (באשכול על ש''ב הג''ר שמואל אויערבאך זצ''ל):ראה במאמרי ל''ג בעומר לזקני ה''בני יששכר'' זי''ע, שמחלק בין ל'ב הימים שקודם ל''ג בעומר ובין טו''ב הימים שמל''ג בעומר עד סיום הספירה (כולם ביחד בבחינת ''לב טוב'' שרואה אני את דברי רבי אלעזר בן ערך מכולם), והטו''ב ימים שמל''ג בעומר ואילך הם בבחינת ''וירא אלוקים את האור כי טוב'', ''אין טוב אלא תורה'', שכבר מתחיל להתנוצץ בהם האור של מתן תורה דחג השבועות, ואז אור התורה מתגלה, משא''כ בל''ב הימים הראשונים שהם בבחינת ''ל''ב נתיבות החכמה'' שהן סתומות ונעלמות (ושבשל היותן סתומות ונעלמות, התורה רק רמזה עליהן בל''ב תיבות שישנן מתחילת ספר בראשית עד המילה ''טוב'' מהפס' ''וירא אלוקים את האור כי טוב". אמנם את המילה ''טוב'' התורה כבר כותבת בפירוש, היות שהיא כבר מורה על גילוי של התורה).
חזור אל “בין פסח לעצרת - ספיה"ע, ל"ג בעומר, שבועות”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים