הוד_והדר כתב:ראשונים היה כל כך חשוך שעם כי היה צורה נר או אבוקה לא היו מאירים למרחוק
מי יכול לפענח התיבה המודגש - לי נראה שכתוב צורה, אבל אין לו הבנה
ואולי צ"ל בידם או דולק
אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:ראשונים היה כל כך חשוך שעם כי היה צורה נר או אבוקה לא היו מאירים למרחוק
ואולי צ"ל בידם או דולק
אורה
הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
מה שנכון נכון כתב:הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
שמא 'שפלים'. [יש פ' אחרת להשוות?].
הוד_והדר כתב:אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:ראשונים היה כל כך חשוך שעם כי היה צורה נר או אבוקה לא היו מאירים למרחוק
ואולי צ"ל בידם או דולק
אורה
לא מתאים לפי המשפט
אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:ראשונים היה כל כך חשוך שעם כי היה צורה נר או אבוקה לא היו מאירים למרחוק
ואולי צ"ל בידם או דולק
אורה
לא מתאים לפי המשפט
הכתב יד מול עיניכם ולא מולי אבל ראה ציטוט מתוך הגהות ר"פ על הסמ"ג צריך לכבות את הנר או להאפיל כל כך שלא תראה שום אורה מחמת הנר
מה שנכון נכון כתב:הדגים נמצאים במקום הכי נמוך, כך ישראל שפלים מכל אומה.
[הפסוק בקהלת משוה גם לציפורים, ואינו שייך לישראל בדוקא].
הוד_והדר כתב:אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:ראשונים היה כל כך חשוך שעם כי היה צורה נר או אבוקה לא היו מאירים למרחוק
ואולי צ"ל בידם או דולק
אורה
לא מתאים לפי המשפט
הכתב יד מול עיניכם ולא מולי אבל ראה ציטוט מתוך הגהות ר"פ על הסמ"ג צריך לכבות את הנר או להאפיל כל כך שלא תראה שום אורה מחמת הנר
הנה כל הקטע
ומדכתיב (תהלים קה, כח): 'שלח חשך ויחשיך', ואמרו חכמים (שמות רבה שם, א): שהחשיך משלו, אפשר לומר, שגם בג' ימים ראשונים היה כל כך חשוך שעם כי היה צורה נר או אבוקה לא היו מאירים למרחוק. וזהו דקדוק 'לא ראו איש את אחיו', כי בלא נר גם בכל לילה אינם רואים זה את זה, וכן היה הולך ומתעבה.
לדעתי בידם הכי מתאים לפי המשך הדברים
מה שנכון נכון כתב:הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
שמא 'שפלים'. [יש פ' אחרת להשוות?].
מה שנכון נכון כתב:אכן מתאים מצד הענין, אך נראה לכאו' שקשה לקרוא זאת כפ', במיוחד לאחר ההשואה.
הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
לחיותם, לכאורה צ"ל להיותם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
ראה כאן סליחות https://books.google.ca/books?id=PaRiAA ... 94&f=false
אולי דגים מתקשר עם שכול שאוכלים את ילדיהם
הוד_והדר כתב:אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
מה ברצונך להראות בסליחות שם? שכלל ישראל שכולה, זה נאמר בנבואת ישעיה ואני שכולה וגלמודה. הבעיה שלי זה לא עם שכולים לגבי עם ישראל, אלא לההקשר עם דגים.
אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:אהרן תאומים כתב:הוד_והדר כתב:כסבור שישראל היו תחת מזל דגים, לחיותם שכולים מכל אומה, או תחת מזל תאומים הוא חדש שבו ניתנה להם התורה, ושרו הוא מזל שלם
שכולים, לא ידעתי לכוונו
מה ברצונך להראות בסליחות שם? שכלל ישראל שכולה, זה נאמר בנבואת ישעיה ואני שכולה וגלמודה. הבעיה שלי זה לא עם שכולים לגבי עם ישראל, אלא לההקשר עם דגים.
הובא שם בסמיכות הלשון "אומה" והלשון "שכולה" , וכמו"כ הסברתי גם הקשר לדגים
בריושמא כתב:מדוע מנסים בכל כוח לעייל פילא בקופא דמחטא ולקרוא מילים שאינן כתובות בכתב היד?
אין צורך להידחק ואין צורך להמציא.
במקום שהמלה ברורה אבל משמעותה אינה ברורה, כותבים בפשטות את המלה כמות שהיא כתובה,
ומעירים: איני יודע פשר דבר. צריכין אנו למודעי. וכו'.
מותר, וגם חובה, לומר: איני יודע.
שברי לוחות כתב:לכאורה מהדמיון למזל תאומים נראה שרוצה לבאר מעלת ישראל בתורה אולי שכולים מלשון בעלי שכל, ועל דרך הזוהר דגים מארי מתניתא וכו'
ואומר שלו' וברכת כטו''ס מו"מ??? אהרן קוטלר.
שבענו מטובך כתב:השמטת: לרומעכ"ת.
מו"מ = מוקירו ומכבדו.
ארזי הלבנון כתב:"ששלשתן ... ... א' ".
ארזי הלבנון כתב:וגם כאן במרכז הדף:
"ששלשתם ......"
שבענו מטובך כתב:ארזי הלבנון כתב:וגם כאן במרכז הדף:
"ששלשתם ......"
ששלשתם נסקרו בסק[י]רה אחת.
ארזי הלבנון כתב:שבענו מטובך כתב:ארזי הלבנון כתב:וגם כאן במרכז הדף:
"ששלשתם ......"
ששלשתם נסקרו בסק[י]רה אחת.
יישר כח תודה רבה
האם ייתכן שבכתה"י הקודם גם שם זה נסקרה ולא נסתרה? כי לכאו' אין למילים אלו (נסתרה ב/כסתירה)משמעות ברורה ברצף המשפט.
רב טקסט כתב:הוד_והדר כתב:מי יכול לעזור - המוזרח בצבע אדום
דשפיר ושמין ומצלח -נכון
ואתעודד - נכון
סגני חזני -נכון
עלות = עלותם
... יעלה = ידעתי יעלה, כך נראה
... ... ... יגדלהו = הא-ל המלמד לאדם דעת יגדלהו
יאריך ימיו = יאריך ימי' [=ימים]
... יחדיו = והנוחי' [והנוחים] יחדיו, כך נראה
תמימי. = תמימי' [=תמימים]
כמיא - נכון
ציון ... = בפ"ק [בפרט קטן]
קאצ'קלה כתב:שהתורה מטת..ת .... =שהתורה משתכחת מישראל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 49 אורחים