שייף נפיק כתב:יש בעלים שהספר שדי חמד שייך לו בבעלות פרטית!
דרומי כתב:וכבר האריכו בזה באשכול המוקדש לבעלות על השד"ח
שייף נפיק כתב:מאיפה לקחת את הכלל הזה?
אם הוא מוכר את זה לאחרים למה שיפוג?? ואולי השבעים שנה מתחילים מכל בעל זכויות?
שייף נפיק כתב:וכך פוסקים להלכה??
הרי אם בד"ץ פסק לטובת התימני ההוא וזה כבר שבעים שנה מפטירת השד"ח
הרי שלא ס"ל שאזלינן בתר דינא דמלכותא בזה.
תם מה הוא אומר כתב:לגבי השד"ח, שמעתי כי שד"ח עמ"ס שבת שי"ל ע"י מישהו מארה"ב, נתבע על ידי בעל הזכויות.
אברהם בן ארוש כתב:ככל הנראה הוא לא מעוניין שידפיסו את תורתו של החח"מ, וכיון שאין לי צורך באישורו מה יועיל לי לשוחח עימו?
שבענו מטובך כתב:אברהם בן ארוש כתב:ככל הנראה הוא לא מעוניין שידפיסו את תורתו של החח"מ, וכיון שאין לי צורך באישורו מה יועיל לי לשוחח עימו?
אטו ברשיעי עסקינן? סתם עכברא דשכיב אדינרי?
תוכן כתב:שבענו מטובך כתב:אברהם בן ארוש כתב:ככל הנראה הוא לא מעוניין שידפיסו את תורתו של החח"מ, וכיון שאין לי צורך באישורו מה יועיל לי לשוחח עימו?
הוא מהדיר את זה מחדש, ולא מסכים שידפיסו כדי שלא יפסיד את השקעתו. למעשה, אני מתרשם שהספר לא מתקדם יותר מדי, מפני חוסר תקציב.
תוכן כתב:הוא מהדיר את זה מחדש, ולא מסכים שידפיסו כדי שלא יפסיד את השקעתו. למעשה, אני מתרשם שהספר לא מתקדם יותר מדי, מפני חוסר תקציב.
פרשת_דרכים כתב:האם ידוע למישהו אם מתכוונים בהוצאת קה"ת לההדיר את השד"ח?
לגופו של רעיון: ניצול "מיקור המונים" בכדי להנגיש טקסטים הוא רעיון נפלא.
כמה נקודות:
א. יישום: יש למצוא דרכים לאמץ טכנולוגיות קיימות הן עבור הגהה והן עבור שיתוף מקוון. לכאורה, הפרויקט שהתחילו לאחרונה באוניב' חיפה עבור כת"י יכול להעניק השראה:
http://tikkoun-sofrim.haifa.ac.il/TS121 ... ibeServlet
ב. שיתוף מלא: לענ"ד, התמריץ היחיד שניתן להעניק כאן, כאשר מנסים לגייס את הציבור למשימה זו שלא על מנת לקבל פרס, היא העמדת הטקסטים, תוצר עבודה שיתופית זו, לרשות הציבור באופן חופשי ומלא, ללא מגבלות. האם זהו הכיוון?
ג. אולי בנוסף יהיה כדאי לגייס את חוו"ד ציבור הלומדים בכדי להרכיב רשימה של טקסטים הנחוצים לציבור, וכן לתעדף את פריטי הרשימה בהתאם להצבעת משתמשים. כמו"כ, בהינתן ממשק איכותי (כנ"ל א'), יוכלו המשתמשים להתחיל פרויקטים משלהם, כפי שנעשה כיום בויקיטקסט.
במקו"א בפורום נכתב:שבע כתב:המצב העגום בספרייתנו
כולל המדף העליון של ספרי היסוד!
מחד גיסא
ומאידך
הזמינות של כתבי-יד רבים
בכמות ואיכות,
דפוסים שונים,
קטלוגים מעודכנים,
ומאגרי מידע אדירים
ברמות שלא היו מעולם!
לכל יחיד ויחיד.
אמורים לשנות אצלינו את החשיבה.
כל מי שחושב שמוסדות, מכונים, וגופי הו''ל שונים -
יגיעו לסטנדרטים גבוהים של ההדרה מקצועית
אינו אלא טועה.
גם אם ישאפו לכך,
הרי שאילוצים שונים ומשונים תמיד יכריעו את הכף להו''ל תוצר לא מוגמר (יחסית).
מאידך,
המהדיר הפרטי - בתור עצמאי - יכול אמנם להשקיע יותר בתוצר
אולם גם הוא נאלץ לעתים להסתפק במועט
בעיקר מחמת ה''תוחלת ממושכה'' המרשלת את ידיו להוסיף ולהשקיע
בחפצו העז לראות כבר פרי!
לכן אעלה כאן הצעה:
לפתוח אתר יחודי (דינמי) שבו יוכל כל מהדיר פרטי
העוסק בעבודתו לשמה
- מבלי שיקולים אחרים -
לפרסם טיפין טיפין ממלאכתו.
כך ימצא שותפים שיסייעו בעדו
אם בעבודה, אם בעצה ותבונה.
וגם הוא יהנה מפרי עבודתו
בכל עת ועת.
(ע''ד ויקיפדיה, ויקיטקסט, ועוד)
לאט לאט תיווצר ספרייה נאמנה
שתשמר את הנוסח המדוייק
(כולל חילופי נוסח וכו')
של כל ספר.
מראי מקומות
השוואות נצרכות
ועוד ועוד
כיד ה' הטובה עלינו.
כל העוסק בנושא מסוים בעיון
יוריד לעצמו את החומר הרלוונטי
ויבקר אותו בכליו הוא
ההערות יחזרו למנהלי האתר
אשר יעדכנו את החומר במידת הצורך.
או אז
''ותכל כל המלאכה''
מבחינתנו!
''ויהי נועם ה' אלקינו עלינו''!
ל''צ אתר חדש, הפלטפורמה כבר קיימת בויקיטקסט, וכבר ההדירו שם מחדש את אורח''צ.
מה שכן צריך, זה לעשות פרסום גדול לרעיון (וגם למצוא מהדירים שמוותרים על ההכנסות...).
הלואי ונזכה.
ניים ושכיב כתב:במקו"א בפורום נכתב:שבע כתב:המצב העגום בספרייתנו...
פרשת_דרכים כתב:תוכן כתב:שבענו מטובך כתב:אברהם בן ארוש כתב:ככל הנראה הוא לא מעוניין שידפיסו את תורתו של החח"מ, וכיון שאין לי צורך באישורו מה יועיל לי לשוחח עימו?
הוא מהדיר את זה מחדש, ולא מסכים שידפיסו כדי שלא יפסיד את השקעתו. למעשה, אני מתרשם שהספר לא מתקדם יותר מדי, מפני חוסר תקציב.
האם ידוע למישהו אם מתכוונים בהוצאת קה"ת לההדיר את השד"ח?
לגופו של רעיון: ניצול "מיקור המונים" בכדי להנגיש טקסטים הוא רעיון נפלא.
כמה נקודות:
א. יישום: יש למצוא דרכים לאמץ טכנולוגיות קיימות הן עבור הגהה והן עבור שיתוף מקוון. לכאורה, הפרויקט שהתחילו לאחרונה באוניב' חיפה עבור כת"י יכול להעניק השראה:
http://tikkoun-sofrim.haifa.ac.il/TS121 ... ibeServlet
ב. שיתוף מלא: לענ"ד, התמריץ היחיד שניתן להעניק כאן, כאשר מנסים לגייס את הציבור למשימה זו שלא על מנת לקבל פרס, היא העמדת הטקסטים, תוצר עבודה שיתופית זו, לרשות הציבור באופן חופשי ומלא, ללא מגבלות. האם זהו הכיוון?
ג. אולי בנוסף יהיה כדאי לגייס את חוו"ד ציבור הלומדים בכדי להרכיב רשימה של טקסטים הנחוצים לציבור, וכן לתעדף את פריטי הרשימה בהתאם להצבעת משתמשים. כמו"כ, בהינתן ממשק איכותי (כנ"ל א'), יוכלו המשתמשים להתחיל פרויקטים משלהם, כפי שנעשה כיום בויקיטקסט.
תם מה הוא אומר כתב:ומבחינה הלכתית מה הדין? הרי הוא קנה בכסף מלא את זכויות הספר!
תם מה הוא אומר כתב:יש לזה גדר ביטול תורה? כל אחד יכול לקנות אצל הנ"ל ובשאר חנויות, אלא מה? המחיר יקר, הדפוס לא איכותי, ואז מה? מותר לגנוב בגלל זה?
קיבלת היתר ממורה הוראה על מעשה זה?
אברהם בן ארוש כתב:אנו עובדים בס"ד לצירוף הספר שדי חמד למאגר תא שמע
עבור כך נדרשת עבודת הקלדה מרובה מאוד.
אנו קוראים למי שיש ברשותו קטעים מספר שדי חמד, מערכת, כלל, או אות בודדת, לשלחם אלינו על מנת שנוכל להשלים את המלאכה בהקדם
בברכת יגדיל תורה
אופיס יהודי
מייל לשליחת קטעים:
[email protected]
אוהב אוצר כתב:מה ירויחו/יקבלו המשתתפים?
תוכן כתב:אני רואה כאן רשעות טהורה
שייף נפיק כתב:היהודי התימני הנ"ל כפי שאני מבין (גם אני הצעיר לפני שנים דיברתי איתו) לא קנה כלל בשביל לההדיר, הוא קנה את זה בתור חנות ספרים והפצה.הוא לא התכוין לההדירו ולא היה לו חלום כזה לכאורה. ולא השקיע מאות אלפי שקלים...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 99 אורחים