תולעת ספרים07 כתב:בתפילת שחרית, אחר ברכות השחר תקנו לומר משנת "איזהו מקומן של זבחים" (זבחים פרק ה) ובבית יוסף (טור או"ח סי' ג) בשם הרא"ה, כתב שבחרו במשנת איזהו מקומן, לפי שאין בכל אותו פרק מחלוקת, והיא משנה ברורה והלכה פסוקה למשה מסיני (עי' תפארת ישראל זבחים פרק ה ג), וגם מפני שעניינה הוא הקורבנות והתפילות במקום קורבנות.
ומעולם אני תמה מדוע הדפיסו בכל הסידורים איזהו מקומן של זבחים באותיות גדולות עד אחר ..בכל מאכל ליום ולילה עד חצות, כלומר מתחילת איזהו מקומן שהוא משנה א' עד לאחר קרבן חטאת שהוא סוף משנה ג' באותיות גדולות.
ובהמשך הדפיסו את משנה ד' משנה ה' וכו' כלומר, את שאר הקרבנות באותיות קטנות יותר.
והיה להם להדפיס איזהו מקומן של זבחים וכו' באותיות גדולות רק עד אלו ואלו נשרפין בבית הדשן כלומר עד סוף משנה ב'.
ואחר כך להמשיך באותיות קטנות יותר את משנה ג' ...חטאת הצבור והיחיד ששם מתחיל קרבן החטאת וכמו שאר הקרבנות בהמשך. ומדוע זכה פרשת החטאת [הצבור והיחיד] לאותיות גדולות בשונה משאר הקרבנות.
אתמהה!! [אם כי דיש ליישב בדוחק]
ישועות ישראל כתב:היות שאני באמצע הדפסת "סידור השלם" מחדש,
אנסה גם אני את חלקי, ואציע את השאלות שעלו במוחי בעת ההדפסה, ואלו הן:
ג. ב"שמונה עשרה" - איפה בא הפסיק ברוך אתה ה', אלקינו ואלקי אבותינו, או ברוך אתה ה' אלקינו, ואלקי אבותינו?
איש_ספר כתב:הגדושה מופיע בסידור הכונות שהיה בשימוש הבעש"ט, ומשם נודע לרבים. (ויש מהם שאימצוהו כמו החלקת יהושע) וכבר כתב ר"י מונדשיין במאמרו על הסידור בגליון שפתי צדיקים (אינו באוצר, אבל את המאמר אפשר למצוא בשטורעם) שהסידור כולו מלא שיבושים באופן שאין לדקדק ממנו כלום. עי"ש. מוסרים שגם ר' שמואל סאלנט כך אמר ולא התחקיתי אחר מקור השמועה.
תולעת ספרים07 כתב:בפשט כוונת אלוקינו לדעתי הכוונה בזה מלשון "אל" כוח כמו גבר אין איל ועוד כהנה, לומר, שההויה הוא הכוח ואין בלתו.
אמנם מה שהוקשה לי מהו לשון א-דני כי ראיתי מפרשים האדון שלי [והוא מתאים יותר להבהרה ספרדית] ולדעתי פירושו כפשוט, וזה שנקט לשון רבים ראה מה שכתב רש"י אצל אדנ-י שאמר אברהם אל נא תעבור לגדול שבהם אמר. ועדיין אין דעתי נוחה.
אודה אם מישהו יחכים אותי בזה.
אמרתי אחכמה כתב:שמעתי מהגרי"ד הכהן פרידמאן ז"ל - מח"ס יד כהן
ששמע מגאב"ד פאפא זצ"ל (ויחי יוסף):
שלא טוב עשו המדפיסים, שהכניסו פסיק בין ה' לאלוקינו,
כי עפ"י קבלה צריכים להסמיך ה' לאלוקינו. (כמדומה לי, שיש איזה יחוד ה' ואלוקים).
אוצר החכמה כתב:תולעת ספרים07 כתב:בפשט כוונת אלוקינו לדעתי הכוונה בזה מלשון "אל" כוח כמו גבר אין איל ועוד כהנה, לומר, שההויה הוא הכוח ואין בלתו.
אמנם מה שהוקשה לי מהו לשון א-דני כי ראיתי מפרשים האדון שלי [והוא מתאים יותר להבהרה ספרדית] ולדעתי פירושו כפשוט, וזה שנקט לשון רבים ראה מה שכתב רש"י אצל אדנ-י שאמר אברהם אל נא תעבור לגדול שבהם אמר. ועדיין אין דעתי נוחה.
לא הבנתי
א. מה הקשר להברות העניין הוא הניקוד בקמץ או בפתח ואין לזה קשר להברה.
ב. הלשון הוא לשון רבים דרך כבוד כמו שכתב האב"ע על אלוקים.
אליחי כתב:לא קראתי מה שנכתב לעיל. רק מהכותרת הבנתי שהמדובר על טעיות בתפלה.
אומר מה ששמת לבי מכבר לכך שנוהגים לומר בסיום התפלה עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן.
למי מופנית הוראה זו לענות אמן???
ולולי דמסתפינא אמינא שנכנס אגב גררא מנו' החזן בקדיש.
זקן ששכח כתב:אליחי כתב:לא קראתי מה שנכתב לעיל. רק מהכותרת הבנתי שהמדובר על טעיות בתפלה.
אומר מה ששמת לבי מכבר לכך שנוהגים לומר בסיום התפלה עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן.
למי מופנית הוראה זו לענות אמן???
ולולי דמסתפינא אמינא שנכנס אגב גררא מנו' החזן בקדיש.
יעיין מר במגן אברהם, או"ח (סימן קפט) שכתב אודות כך: "א"כ בעושה שלום וכו' שהוא שבחו של הקב"ה וכל ישראל מצוין ע"כ אומר ואמרו אמן".
זקן ששכח כתב:viewtopic.php?f=7&t=443&p=2431&hilit=%D7%90%D7%91%D7%99%D7%99+%D7%9E%D7%A1%D7%93%D7%
A8#p2431
חד וחלק כתב:בשב"ק התפללתי עם חסידי ביאלא, וראיתי בסידורם בברכות השחר: 'שלא עשני עכו"ם'...
וכל אותו יום לא פסק פי מחוכא.
תולעת ספרים07 כתב:בפשט כוונת אלוקינו לדעתי הכוונה בזה מלשון "אל" כוח כמו גבר אין איל ועוד כהנה, לומר, שההויה הוא הכוח ואין בלתו.
גלילי כתב:בתפילת יוצר אור:
ישנם סידורים המפסקים כך: יוצר משרתים ואשר משרתיו, כולם עומדים וכו'.
אך יותר נראה לומר כך: יוצר משרתים, ואשר משרתיו כולם עומדים כו'.
גלילי כתב:בתפילת יוצר אור:
גם זה הבל כתב:לי ידוע [יתכן ומובא בהקדמה לסידור וילנא] שאשכנזי לא יאמר בהברה ספרדית הואיל והוא כלשון רבים ונשמע ככפירה.
נוטר הכרמים כתב:איש_ספר כתב:הגדושה מופיע בסידור הכונות שהיה בשימוש הבעש"ט, ומשם נודע לרבים. (ויש מהם שאימצוהו כמו החלקת יהושע) וכבר כתב ר"י מונדשיין במאמרו על הסידור בגליון שפתי צדיקים (אינו באוצר, אבל את המאמר אפשר למצוא בשטורעם) שהסידור כולו מלא שיבושים באופן שאין לדקדק ממנו כלום. עי"ש. מוסרים שגם ר' שמואל סאלנט כך אמר ולא התחקיתי אחר מקור השמועה.
בהמבשר ה'תורני' לחג מובאת שיחה מקיפה בנושא מנהגי ישראל במעונו של מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א, ובין השאר מעיד שם הגר"ח כי אביו מרן הסטייפלער אמר כי מסתבר לגרוס 'הגדושה', דאל"כ מה נכנס כאן הקדושה בין פתוחה לרחבה שאינו מן הענין כלל, אבל לא רצה לשנות מן הנוסח המקובל מדורי דורות, ואמר הגר"ח שיש ללמוד מזה שלא לסטות מן המנהג הקדום.
יצויין שבהגש"פ בצוף אמרים שהוציא הרמ"ח קליינמאן מבריסק מובא פי' נפלא לקישור 'הקדושה' לכאן מן הספר נפתלי שבע רצון.
בור הגולה כתב:גלילי כתב:בתפילת יוצר אור:
ראה בטור או"ח סי' נ"ט:
וא"כ נראה שהצדק עם הסידורים.
גם זה הבל כתב:תולעת ספרים07 כתב:בפשט כוונת אלוקינו לדעתי הכוונה בזה מלשון "אל" כוח כמו גבר אין איל ועוד כהנה, לומר, שההויה הוא הכוח ואין בלתו.
לי ידוע [יתכן ומובא בהקדמה לסידור וילנא] שאשכנזי לא יאמר בהברה ספרדית הואיל והוא כלשון רבים ונשמע ככפירה.
נוטר הכרמים כתב:איש_ספר כתב:הגדושה מופיע בסידור הכונות שהיה בשימוש הבעש"ט, ומשם נודע לרבים. (ויש מהם שאימצוהו כמו החלקת יהושע) וכבר כתב ר"י מונדשיין במאמרו על הסידור בגליון שפתי צדיקים (אינו באוצר, אבל את המאמר אפשר למצוא בשטורעם) שהסידור כולו מלא שיבושים באופן שאין לדקדק ממנו כלום. עי"ש. מוסרים שגם ר' שמואל סאלנט כך אמר ולא התחקיתי אחר מקור השמועה.
בהמבשר ה'תורני' לחג מובאת שיחה מקיפה בנושא מנהגי ישראל במעונו של מרן הגר"ח קנייבסקי שליט"א, ובין השאר מעיד שם הגר"ח כי אביו מרן הסטייפלער אמר כי מסתבר לגרוס 'הגדושה', דאל"כ מה נכנס כאן הקדושה בין פתוחה לרחבה שאינו מן הענין כלל, אבל לא רצה לשנות מן הנוסח המקובל מדורי דורות, ואמר הגר"ח שיש ללמוד מזה שלא לסטות מן המנהג הקדום.
יצויין שבהגש"פ בצוף אמרים שהוציא הרמ"ח קליינמאן מבריסק מובא פי' נפלא לקישור 'הקדושה' לכאן מן הספר נפתלי שבע רצון.
אפרקסתא דעניא כתב:שמעתי בשם ר"ש פישר שליט"א, שהאומר "הקדושה" (כי אם לידך המלאה הפתוחה הקדושה והרחבה), הרי זה מחרף ומגדף, דלא שייך לומר קדושה על יד ה' שהיא רק מליצה, והאומר כן הרי הוא מגשים, רח"ל.
אפרקסתא דעניא כתב:שמעתי בשם ר"ש פישר שליט"א, שהאומר "הקדושה" (כי אם לידך המלאה הפתוחה הקדושה והרחבה), הרי זה מחרף ומגדף, דלא שייך לומר קדושה על יד ה' שהיא רק מליצה, והאומר כן הרי הוא מגשים, רח"ל.
תולעת ספרים07 כתב:אפרקסתא דעניא כתב:שמעתי בשם ר"ש פישר שליט"א, שהאומר "הקדושה" (כי אם לידך המלאה הפתוחה הקדושה והרחבה), הרי זה מחרף ומגדף, דלא שייך לומר קדושה על יד ה' שהיא רק מליצה, והאומר כן הרי הוא מגשים, רח"ל.
נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:
היא שיחתי כתב:ואגב דלעיל
מה טעם אומרים על הכל יתגדל וכו' בהוצאת ס"ת רק בשבת קודש?
חזור אל “עיון תפילה וחקר פיוט”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 77 אורחים