יוסף בניהו כתב:ידוע שלמד קבלה אצל רבי מרדכי שרעבי
יאיר אתמר כתב:מן העניין:
יוצא פוניבז' כתב:בקובץ שהועלה הובא 'קמיע' מכת"י הגרע"י.
מי יכול לפענח?
המילים הראשונות הם ר"ת של הפסוקים: "אל יבושו בי קויך אד' י' צבקות, אל יכלמו בי מבקשיך אלקי ישראל", "קל נא רפא נא לה".
מה פשר ההמשך?
יוצא פוניבז' כתב:בקובץ שהועלה הובא 'קמיע' מכת"י הגרע"י.
מי יכול לפענח?
המילים הראשונות הם ר"ת של הפסוקים: "אל יבושו בי קויך אד' י' צבקות, אל יכלמו בי מבקשיך אלקי ישראל", "קל נא רפא נא לה".
מה פשר ההמשך?
קמנו ונתעודד כתב:את ההמשך יש לסדר בטבלה ולקרוא מלמעלה ומלמטה לסירוגין ויוצא ויחל משה וכו'.
נוריאל עזרא כתב:יוסף בניהו כתב:ידוע שלמד קבלה אצל רבי מרדכי שרעבי
בספר רבנו לרב אליהו שטרית עמ' קנה כתב וז"ל:
"רבנו סיפר שלמד שישה חודשים עם חמיו קבלה עץ חיים, ואפילו רצה להמשיך ללמוד קבלה ולא יצא לו, כי הוא כנראה צריך ללמוד הלכה
ורבי ישראל מאיר יונה שאל את רבנו אם לא למד קבלה עם הגאון רבי מרדכי שרעבי, ורבנו ענה שלא למד איתו וכו'
.....
והוסיף רבנו, "הספרדים אוהבים ללמוד קבלה. רק אני שכנראה לא מתאים לנשמה שלי ללמוד קבלה". גם סיפר רבנו שרצה ללמוד עם הגאון רבי יוסף עדס ולא אסתייעא מילתא". ע"כ.
מגדל כתב:אינני מחפש מה לא נכון, ואינני צריך ליזהר בגחלתו, כיוון שאין בדבריי שמץ גנאי.
מבחינתי להזכיר את חוסר עיסוקו וממילא שליטתו של הרב עובדיה בקבלה, הרי הוא ממש כהזכרת חוסר עיסוקו וממילא הבנתו של הרמב"ם בחיבור פזמונים במשקל ערבי.
גביר כתב:נוריאל עזרא כתב:יוסף בניהו כתב:ידוע שלמד קבלה אצל רבי מרדכי שרעבי
בספר רבנו לרב אליהו שטרית עמ' קנה כתב וז"ל:
"רבנו סיפר שלמד שישה חודשים עם חמיו קבלה עץ חיים, ואפילו רצה להמשיך ללמוד קבלה ולא יצא לו, כי הוא כנראה צריך ללמוד הלכה
ורבי ישראל מאיר יונה שאל את רבנו אם לא למד קבלה עם הגאון רבי מרדכי שרעבי, ורבנו ענה שלא למד איתו וכו'
.....
והוסיף רבנו, "הספרדים אוהבים ללמוד קבלה. רק אני שכנראה לא מתאים לנשמה שלי ללמוד קבלה". גם סיפר רבנו שרצה ללמוד עם הגאון רבי יוסף עדס ולא אסתייעא מילתא". ע"כ.
ויעוין גם שם עמ' רכ-רכא, רסב.
נריה אור כתב:מגדל כתב:אינני מחפש מה לא נכון, ואינני צריך ליזהר בגחלתו, כיוון שאין בדבריי שמץ גנאי.
מבחינתי להזכיר את חוסר עיסוקו וממילא שליטתו של הרב עובדיה בקבלה, הרי הוא ממש כהזכרת חוסר עיסוקו וממילא הבנתו של הרמב"ם בחיבור פזמונים במשקל ערבי.
חוצפה יסגה..
מלבד שפגעת בכבודו של מרן ועוונך לא יכופר....כתבת להשוות את חכמת האמת לפזמונים במשקל ערבי....לא סתם הגמ' אומרת שמאי איפקורס וכו'...וה' הטוב יכפר בעד
מגדל כתב:בוצינא דקרדינותא,
משל איננו השוואה.
וסר עונך וחטאתך תכופר, שהרי:
אין דנים שסניקי"ם בחודש הבחירות.
נריה אור כתב:מותר לך לא להעריך את הרב עובדיה כמו הרב שך... אבל לפחות אל תזלזל במי שהוחזק לגדול הדור וזכה שכמליון איש יהיו בהלוויותו שבספה"ק כתבו שמי שזוכה לזה הוי סימן שתורתו אמת [אני מכיר משגיח של ישיבה אשכנזית מאוד חשובה!!! שאחר הלוויותו של מרן הסתובב סהוררי באומרו היאך יתכן שהיו אצלו מעל 60 ריבוא הרי זה מכריז שתורתו אמת (אותו משגיח זילזל כל השנים בתורתו מבחינה ההלכתית)].
חג שמח
יוסף חיים אוהב ציון כתב:הרב נריה אור על מה יצא הקצ"ף מרן לא עסק בקבלה, וכי זה מגרע מגדלותו? גם האלשיך לא עסק וכנ"ל?
יוסף חיים אוהב ציון כתב:הזהר בגחלתו
מגדל כתב:אנא, ציין לי אל המקומות בכל ספריו בהם התרשמת כך. אני באמת אשמח לראות. כי לי יצא לראות בכמה וכמה סוגיות, שהביא דברי מרן האר"י ולי האביון ממש נראה דלא ידע מאי קאמר.
שבכל דור ודור דנים ע"פ חכם שבאותו הדור, ועוד יש בזה סוד גדול, ואכמ"ל, ולמכסה.) והודיע לי החכם הגדול שאע"פ שע"פ האמת אין בדברי שמץ לעג ובזיון לחכם עובדיה זצ"ל, הואיל ובפורום אוצר החכמה, כל חכמי הספרדים הגדולים, תלמידיו הנאמנים של מרן, הבינו שכוונתי הייתה לזלזל, והרי קי"ל "לא בשמיים היא", ואין אנו הולכים אלא אחרי הכרעת חכמי ישראל האמיתיים, מחזיקי המסורת הספרדית האמיתית, זו המסורה לנו מימ, י"ם שנה, ימימה, הרי שאני בגזרת חרם ונידוי.נריה אור כתב:בספה"ק כתבו
נריה אור כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:הזהר בגחלתו
ראשית לרב אוהב ציון אני מזכיר את תגובתו למה שאותו כותב כתב...
ודבר שני הקצף היה על כך שהוא כתב שבמקומות שהרב הזכיר את האר"י "לא ידע מאי קאמר" אם מבחינתך זה לא זלזול אז מה כן? ואתה בעצמך כתבת לו "הזהר בגחלתו!!! ועכשיו נהפכת לצד שלו???? הרחק משכן רע!!!!!
יוסף בניהו כתב:ידוע שלמד קבלה אצל רבי מרדכי שרעבי
נוריאל עזרא כתב:בספר רבנו לרב אליהו שטרית עמ' קנה כתב וז"ל:
ארחות מרן, עמ' קצו כתב:"[ידוע ומפורסם שאאמו"ר מרן זצוק"ל היה מעריך הערכה עמוקה את הגאון המקובל האלוקי רבי מרדכי שרעבי זצוק"ל, וכמה פעמים אמר לי שלדעתו הג"ר מרדכי שרעבי גדול מאוד בעיון בחכמת הקבלה, ואין כמותו מעיין גדול בחכמת הקבלה, ופעם אחת סיפר לי שבמשך כעשר שנים כשהיה צעיר לימים היה לומד עמו בסתר את חכמת הקבלה.....]"
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 63 אורחים