דרך ישרה כתב:שמעתי היום מאדם שמסביר שכשהולכים לטיפול רגשי צריך ללכת לאדם 'חכם', ובעל לב רגיש ('נשמה'), שלא למד את המקצוע, וכל הההצלחות שלו הם מהגישה הנעימה שלו ומהחכמה שלו. מפני שמי שלמד את זה ננעל על כלים, והמוח שלו כבר לא אובייקטיבי, הוא כבר לא רואה מולו 'נשמה' אלא 'פציינט', הוא לא משתמש עם הלב והמוח אלא עם 'כלים'.
צודק הבן אדם, או לא?
האם יש מקורות לכך ומי שמדבר בנושא הזה?
דרך ישרה כתב:שמעתי היום מאדם שמסביר שכשהולכים לטיפול רגשי צריך ללכת לאדם 'חכם', ובעל לב רגיש ('נשמה'), שלא למד את המקצוע, וכל הההצלחות שלו הם מהגישה הנעימה שלו ומהחכמה שלו. מפני שמי שלמד את זה ננעל על כלים, והמוח שלו כבר לא אובייקטיבי, הוא כבר לא רואה מולו 'נשמה' אלא 'פציינט', הוא לא משתמש עם הלב והמוח אלא עם 'כלים'.
צודק הבן אדם, או לא?
האם יש מקורות לכך ומי שמדבר בנושא הזה?
תוכן כתב:כבר אמרתי פעמים רבות, שיש אין ספור מחקרים שבדקו את יעילות הטיפולים השונים, והמסקנה הכמעט חד-משמעית היא שאין שום הבדל ביעילות בין מטפל עם תעודה ומטפל בלי תעודה. למשל, הרבנית בתשבע קנייבסקי עזרה להרבה יותר נשים מאשר כל מטפלת מקצועית.
לייטנר כתב:תוכן כתב:כבר אמרתי פעמים רבות, שיש אין ספור מחקרים שבדקו את יעילות הטיפולים השונים, והמסקנה הכמעט חד-משמעית היא שאין שום הבדל ביעילות בין מטפל עם תעודה ומטפל בלי תעודה. למשל, הרבנית בתשבע קנייבסקי עזרה להרבה יותר נשים מאשר כל מטפלת מקצועית.
כיון שיש אינספור מחקרים, תוכל בבקשה לציין רק אחד בשמו?
לייטנר כתב:אין לי את הזמן (והרצון) לעסוק בכך, אז רק אציין שהמאמר שהפנית אליו מתייחס למתודות טיפוליות. ובמילים אחרות, שוב מדובר על אדם שהתמחה באופן מקצועי במתודות טיפוליות.
תוכן כתב: למשל, הרבנית בתשבע קנייבסקי עזרה להרבה יותר נשים מאשר כל מטפלת מקצועית.
דורשי יחודך כתב:תוכן כתב: למשל, הרבנית בתשבע קנייבסקי עזרה להרבה יותר נשים מאשר כל מטפלת מקצועית.
האם יש לך מקור לזה? אני לא טוען שלא, אבל מה שכן ידוע שהיא תמכה באלפי נשים רגשית ונפשית, האם יש מקרים שבאו אם איזו בעיה רגשית והיא "טיפלה" בזה, כך שכבר לא היו צריכים לחזור אליה כל הזמן? ואיזה סוג בעיות היא פתרה?
דורשי יחודך כתב:כמובן, לא ביקשתי מקור מדעי.
אני חושב שנעזרו פשוט על ידי הקשר לדמות הפלאית שלה. וכן בדמויות נפלאות כיוצא בה (למרות שלא הניחה כמותה...) עצם הקשר הוא התורם.
אבל זה לא דבר שאפשר לקבל אצל כל אדם שאיכפת לו מהשני. לא לחנם ישנם ספרים עליה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 36 אורחים