עקביה כתב:נדמה לי שבאוקריאנה עומדת עד היום אנדרטה לזכרו של בוגדן חמלניצקי ימ"ש.
אותו ארכי-רוצח, מנהיג פרעות ת"ח ות"ט, נחשב אצלם, גם היום, לגיבור לאומי.
נ.ב. לא באתי אלא לציין עובדה (שמאד מפריעה לי), ולא לעסוק בחשבונות שמים.
חד ברנש כתב:הרוסים עצמם לא צדיקים גדולים. גם הם רצחו, הרגו ובזזו מליוני יהודים.
סטאלין לפי המשוער הרג מאות אלפי יהודים.
וקודם לכן, הצארים, העמרו ביהודים בלי סוף.
אני מאחל לשתי המדינות, אוקראינה ורוסיה, שיקבלו את התשלום המלא על פשעיהם, כולל ריבית והצמדה.
ולצרף אליהם עוד ועוד ממדינות אירופה, כמעט כל היבשת ספוגה בדם יהודי.
וגם אמריקה לא בדיוק מחסידי אומות העולם...
עקביה כתב:נדמה לי שבאוקריאנה עומדת עד היום אנדרטה לזכרו של בוגדן חמלניצקי ימ"ש.
תוכן כתב:עכשיו שרוסיה נלחמה באוקרינה, ושוחטת ללא רחם... אני לא יכול להפסיק לחשוב על כל היהודים שהאוקראינים הרגו, שחטו, תלו, שרפו, בזזו, הקהילות שהם החריבו, הספרי תורה שהם שרפו, לא מגיע להם? ומאידך גיסא, מאז אחרי מלחמת העולם השניה, אי אפשר לומר שהאוקראינים מצטיינים בשנאת ישראל... מאידך, הקב"ה מאריך אפיה וגבי דיליה... האם יש מישהו שיכול לעשות סדר?
דרומי כתב:מבית דין של מעלה ביקשו למסור, שהם לא נוהגים לשוטט באינטרנט, אפילו באתרים חשובים ומקודשים כמו אוצה"ח, ועל כן כל הדיבורים כאן אין בהם תועלת
אומרים שאולי אם ישמיעו את הדברים ליד הכותל המערבי זה אולי יכול קצת להשפיע
חד ברנש כתב:מעולם לא היה סדר עולמי. יש עליות וירידות, ובכל פעם מתחלף הבריון השכונתי. פעם הסובייטים, פעם הטרור המוסלמי ואחרים.
סדר עולמי יהיה בביאת המשיח.
גביר כתב:עקביה כתב:נדמה לי שבאוקריאנה עומדת עד היום אנדרטה לזכרו של בוגדן חמלניצקי ימ"ש.
לא רק אנדרטה, עיר שלמה, ולא עוד אלא שהוא נחשב אחד מהגיבורים הלאומיים החשובים ביותר שם ולאחד מאבות האומה האוקראינית.
"מראש פרעות אויב" - מפשע תחלת פרצות האויב כי כשהקב"ה היה נפרע מהעובדי כוכבים היה פוקד עליהם עונם ועונות אבותיהם מראשית פרצה שפרצו בישראל
איש_ספר כתב:צודק סג"נ בכל דבריו, וצודק גם בפליאתו על הפשטות הנעדרת. נצחונה של רוסיה במערכה הזו, אולי ימלא איזה משבצת של תשלום שכר פעולתם של האוקראינים (בעקבות השואה, שגם בה מילאו האוקראינים את חלקם, נשכחו מאורעות הזוועה 'פרעות פטליורה', שהתרחשו בין שתי המלחמות, בהן נרצחו עשרות אלפי יהודי אוקראינה במיתות משונות ואכזריות, טימאו את בנותיהם וטבחו את עולליהם, ראו באוצר במיוחד מגילת הטבח, ויותר ממה שבא בדפוס נשאר בכתובים), אבל יגביר ויעצים את כוחם של מלכויות הרשע, רוסיה-סין-איראן ועוד. את פירות הנצחון הזה, נאכל עוד שנים רבות, העולם כולו ואנחנו בכללם. כל עוד אנו חוסים בין האומות עלינו לשאוף להצלחתם של האומות היותר מתוקנות על פני אלה היותר מרושעות ואכזריות. כפשוט, כברור וכמובן. זה לא רק ערכים, זה גם אינטרסים, ובמקרה הזה יש ביניהן הלימה מלאה...
שמש כתב:אם כבר חושפים כאן מחשבונות שמים האם אפשר גם לפרט את הנימוקים לעונש של מיליוני בני הטוטסי שנרצחו ברואנדה וכן של קורבנות רצח העם בקמבודיה ושל עשרות המיליונים שמתו בתקופת מאו בסין ועוד כהנה וכהנה ובפרט שרובם ככולם לא ראו צורת יהודי מימיהם.
שמש כתב:אם כבר חושפים כאן מחשבונות שמים האם אפשר גם לפרט את הנימוקים לעונש של מיליוני בני הטוטסי שנרצחו ברואנדה וכן של קורבנות רצח העם בקמבודיה ושל עשרות המיליונים שמתו בתקופת מאו בסין ועוד כהנה וכהנה ובפרט שרובם ככולם לא ראו צורת יהודי מימיהם.
סגי נהור כתב:טוב לחיות במציאות שבה הסדר העולמי אינו מאפשר לשליט רודן לפלוש למדינה שכנה מבלי להיענש על כך.
כך טוב לעולם כולו וטוב לעם ישראל. ועשרות השנים האחרונות יוכיחו.
התערערות הסדר העולמי הזה, והידרדרות העולם למצב של לפני מלחה"ע השניה, איננה בשורה משמחת לאף אחד.
קצת פלא שצריך לומר דברים כ"כ פשוטים.
חרסון כתב:סגי נהור כתב:טוב לחיות במציאות שבה הסדר העולמי אינו מאפשר לשליט רודן לפלוש למדינה שכנה מבלי להיענש על כך.
כך טוב לעולם כולו וטוב לעם ישראל. ועשרות השנים האחרונות יוכיחו.
התערערות הסדר העולמי הזה, והידרדרות העולם למצב של לפני מלחה"ע השניה, איננה בשורה משמחת לאף אחד.
קצת פלא שצריך לומר דברים כ"כ פשוטים.
דבריך נכונים כמובן. אך לרכך הגלולה: כבר העיר מי שהעיר שמכל מקום נראה שהסדר המתוקן ("לא ישא גוי אל גוי חרב") כבר נטבע במידת מה בד.נ.א. של העולם: בעוד שאלכסנדר מוקדון נזכר לתהילה ועל נפוליון מלמדים בהערצה בשיעורי היסטוריה בתיכונים, הרי על פוטין, שמגמתו איננה שונה מקודמיו בהיסטוריה העולמית, מסתכל רוב העולם (מארה"ב עד איראן!) כעל שוטה ורשע.
תוכן כתב:שמש כתב:אם כבר חושפים כאן מחשבונות שמים האם אפשר גם לפרט את הנימוקים לעונש של מיליוני בני הטוטסי שנרצחו ברואנדה וכן של קורבנות רצח העם בקמבודיה ושל עשרות המיליונים שמתו בתקופת מאו בסין ועוד כהנה וכהנה ובפרט שרובם ככולם לא ראו צורת יהודי מימיהם.
זאת לא שאלה נכונה. הכלל הוא לא בא הכתוב לסתום אלא לפרש, זאת אומרת, שמתי שאנו יכולים לפרש פסוק, אנו מפרשים, אפילו שיש מקראות שאין אנו יודעים לפרש. ומכיון שאסתכל באורייתא וברא עלמין, על כן גם במקרים היסטוריים, מה שאפשר לנו לפרש אנו מפרשים, על אף שיש דברים שלא נדע לפרשם.
תובנה זו שמעתי מסבי ע"ה, ומן הסתם היה לו מקור בכתובים ואנחנו לא נדע.
בגולה כתב:מתוך המבשר
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:בגולה כתב:מתוך המבשר
מה הענין לספר סיפור כזה? זולת אם הכוונה היא להורות שיש מופתים שאינם מוצלחים, כי באמת אוקראינה זכתה לעצמאות, דלא כ'פסק' בי"ד. אולי צריכים לתלות 'סירוב' נגד מדינת אוקראינה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 321 אורחים