איש רגיל כתב:אני באתי להסביר את מה שנראה שלא הבנת, שאוצה"ח העלה אפשרות שיש הסוברים שאסור להכנס לא מספק, אלא מודאי.
איש רגיל כתב:ואוסר זה, דן בדיוק על מה שדן המתיר, על השטח שמעבר לחומות הידועות לנו כיום, האם הם מהחיל או לא.
איש רגיל כתב:הויכוח פה הוא לא האם יש ראיה מאיזשהוא מקום, אלא על משניות מסוימות והלכות מסוימות ברמב"ם, האם ניתן להסיק מהם לצורה הקיימת במתחם כיום.
איש רגיל כתב:אם חפץ הנך במשל יחמורים נאה, תקבלנו.
איש רגיל כתב:אין שום קשר בין נדו"ד לאחרי רבים להטות שנאמר לשואל שעליו לשמוע לדעת הרוב.
איש רגיל כתב:אך אדם היודע אחרת לא מחוייב להשמע לדעת הרוב.
איש רגיל כתב:אמרת שאתה לא יודע מה האמת, אז מה אתה דוחף פה 'קבל את האמת ממי שאמרה'.
איש רגיל כתב:אמרתי דברים פשוטים, שחבילת חוברות של הרב אלבוים (או שלי, או של כל שאר הדומים לי) פחותה במשקלה ובחשיבותה מתשובה אחת של הציץ אליעזר
איש רגיל כתב:שחבילת חוברות של הרב אלבוים (או שלי, או של כל שאר הדומים לי)...אתה יודע מה, תחליף את השמות והכל יסתדר. אמו מעתה: "תשובה אחת של הג"ר מדכי אליהו זצוק"ל עולה במשקלה הסגולי על חוברת צפופה של הרב אלבוים".
משולש כתב:מי הסמכות התורנית שתכריע בויכוח הזה?.
משולש כתב:ומנין לך שלדעת כל העוסקים אין שום בעיה לדעת את המקומות המותרים? .
משולש כתב:הערבים בעצמם אומרים שהבעיה שלהם זה הר הבית. אז גם אם זה רק תירוץ המתגרים נותנים להם תירוץ להרוג יהודים. ונכון שכל מי שמתגרה בערבים הוא גורם להריגת יהודים.
לייטנר כתב:משולש כתב:הערבים בעצמם אומרים שהבעיה שלהם זה הר הבית. אז גם אם זה רק תירוץ המתגרים נותנים להם תירוץ להרוג יהודים. ונכון שכל מי שמתגרה בערבים הוא גורם להריגת יהודים.
אם כן, מה עשו הערבים כשלא עלו יהודים להר הבית? האם היה להם תירוץ אחר או שהם כלל לא רצחו?
בהמשך לנ"ל, לשיטתך, עליך לפגוע (רצוי באחד מאבריו) של כל מי שמביע את רצונו לעלות להר הבית, כדין 'רודף'...
אלי כהן כתב:
במצב שבו הרוב לא ראה את ראיותיו של המיעוט, כל צד ילך אחרי רבותיו, ואין המיעוט חייב לקבל את הכרעת הרוב (כפי שהביא הב"י חו"מ יג ז בשם רשב"א, וכן כדעת החזו"א ערלה סי' יז).
אלי כהן כתב:משולש כתב:ומנין לך שלדעת כל העוסקים אין שום בעיה לדעת את המקומות המותרים? .
יש כאלה שיודעים (לדעתם), ויש כאלה שאינם יודעים (לדעתם) - ולכן נאלצים לפסוק מתוך הזדקקות לכללי הספיקות (כגון "ספיקא דאורייתא לחומרא" וכדומה).
משולש כתב:אתה זורק פה כמויות של מלל
משולש כתב:אלו ראיות של המיעוט לא היו לנגד עיניהם של הרוב???
משולש כתב:אתה לא יכול להסיק מסקנה חד משמעית כשאין לך שום הוכחה למסקנה שלך.
משולש כתב:אז מה אתה סתם אומר "לדעת כל העוסקים אין שום בעיה לדעת", הרי אתה מודה שיש כאלו שלדעתם אי אפשר לדעת.אלי כהן כתב:יש כאלה שיודעים (לדעתם), ויש כאלה שאינם יודעים (לדעתם) - ולכן נאלצים לפסוק מתוך הזדקקות לכללי הספיקות (כגון "ספיקא דאורייתא לחומרא" וכדומה).
משולש כתב:לייטנר כתב:משולש כתב:הערבים בעצמם אומרים שהבעיה שלהם זה הר הבית. אז גם אם זה רק תירוץ המתגרים נותנים להם תירוץ להרוג יהודים. ונכון שכל מי שמתגרה בערבים הוא גורם להריגת יהודים.
אם כן, מה עשו הערבים כשלא עלו יהודים להר הבית? האם היה להם תירוץ אחר או שהם כלל לא רצחו?
בהמשך לנ"ל, לשיטתך, עליך לפגוע (רצוי באחד מאבריו) של כל מי שמביע את רצונו לעלות להר הבית, כדין 'רודף'...
באמת כבר כמה שנים לא הותקפו יהודים בירושלים, ומאז ההתגרויות האחרונות כבר נהרגו כמה וכמה.
האם איני טועה שהאינתיפאדה השניה פרצה בגלל עליתו של שרון להר הבית בער"ה תשע"א? כמה יהודים נהרגו אז? איני פוסק הלכה, אבל יתכן שמצד הדין מי שנמצא בדרכו לפגוע בערבים או ברגשותיהם, (לא רק מי שמביע את רצונו כמו שניסית לומר) אם אנחנו יודעים בבירור שההתגרות הזו תגרום לשפיכות דמים, יתכן שמותר לפגוע בו מדין תורה,
העילה הרשמית שהציגו הפלסטינים להתפרצות האירועים האלימים הייתה ביקורו של אריאל שרון (שהיה אז ראש האופוזיציה) בהר הבית בסוף ספטמבר 2000. עם זאת, ישנן ראיות לכך שלאינתיפאדה היה תכנון פלסטיני מקדים. לדוגמה, עימאד אל-פאלוג'י, שהיה שר בממשלה הפלסטינית, צוטט אומר כי האינתיפאדה תוכננה מיד לאחר כישלון שיחות קמפ-דייוויד[2]. מאוחר יותר, הכחיש פאלוג'י את דבריו אלו[3]. מחמוד א-זהאר, מבכירי חמאס, סיפר בראיון לעיתון א-שרק אל-אווסט כי ערפאת נתן אור ירוק לחמאס לביצוע מספר פעולות טרור לאחר כישלון השיחות[4]. בראיון טלוויזיוני שנערך עמה בסוף שנת 2012[5], טענה סוהא ערפאת שבעלה, יאסר ערפאת תכנן את האינתיפאדה השנייה. לדבריה, מחשש שיאונה לה רע, הוא אף ביקש ממנה להישאר בפריז לאור זה שהאינתיפאדה עתידה לפרוץ.
אכן לא ירדתי לסוף דעתך, ואף לא לתחילתה. נראה לי, שגם לא אצליח לעשות זאת.אלי כהן כתב:שמא לא ירדת לסוף דעתי?
איש רגיל כתב:אכן לא ירדתי לסוף דעתך, ואף לא לתחילתה. נראה לי, שגם לא אצליח לעשות זאת.אלי כהן כתב:שמא לא ירדת לסוף דעתי?
סיימתי לויכוח זה.
אלי כהן כתב:פעם שׂח לי הרב מאיר מאזוז שליט"א, ראש ישיבת כסא רחמים ..., שפעם החתימו את אחד הרבנים המפורסמים של בני ברק (אשר מטעמי לה"ר לא אנקוב בשמו) נגד הרב מאזוז באיזשהו עניין, והוסיף הרב מאזוז לספר לי, שכאשר סיפרו לאותו רב מפורסם שדעתו של הרב מאזוז בעניין פלוני היא כך וכך, אז אותו רב מפורסם התפלא: "לא שמעתי על הרב מאזוז, מי זה..."
משולש כתב:בחדרי': הגר"צ בוארון מצטרף למתנגדים ותוקף בחריפות את העולים להר הבית "לא מספיק ש'הבית היהודי' מביאים חורבן רוחני בחוקי הגיור והגיוס, גם עולים להר הבית ומביאים עלינו צרות".
משולש כתב:לא נפלתי בפח של עראפת כי אני אמרתי במפורש שמדובר בעילה ולא בסיבה.
אבל מי שנתן להם את התירוץ זה שרון.
גם הפוגרומים שהיו היום לפני 76 שנה בגרמניה, היו מתוכננים מראש ע"י הנאצים, אבל מי שנתן להם עילה היה אותו מתנקש בפריז. ויש עליו אשמה בזה. (אם באמת הוא היה הרוצח).
הכהן כתב:
איש רגיל כתב:לפי דברי אלי כהן, התשובה היא: כן.
הלא החומרה היא מחמת הזדקקות לכלל של ספיקא דאורייתא לחומרא, ואילו אשה זו היא ודאית, ואין ספק מוציא מדי ודאי. משל למה הדבר דומה ליחמור בעל שמונה רגליים, לכבש שיש לו תשעה ראשים ולדיון שחוזר על עצמו בלי להתקדם לשום מקום...
אלי כהן כתב:מצינו שהרבנות הראשית גזרה גזירה כזאת, אבל בשונה מתקנות התלמוד - שהתקבלו על כל עם ישראל - לא מצינו שכל עם ישראל קיבלו את גזירות הרבנות הראשית.
איש רגיל כתב:לפי דברי אלי כהן, התשובה היא: כן.
הלא החומרה היא מחמת הזדקקות לכלל של ספיקא דאורייתא לחומרא, ואילו אשה זו היא ודאית, ואין ספק מוציא מדי ודאי. משל למה הדבר דומה ליחמור בעל שמונה רגליים, לכבש שיש לו תשעה ראשים ולדיון שחוזר על עצמו בלי להתקדם לשום מקום...
וונדרבר כתב:כנראה יותר נוח לתלות ברבנות שפסקיה אינם מקובלים על כולם, ולהסתיר את העובדה שכך פסקו גדולי הדורות, כדי שיוכלו לפסוק כטוב בעיניהם.
וונדרבר כתב:אלי כהן כתב:מצינו שהרבנות הראשית גזרה גזירה כזאת, אבל בשונה מתקנות התלמוד - שהתקבלו על כל עם ישראל - לא מצינו שכל עם ישראל קיבלו את גזירות הרבנות הראשית.
כבר העירו שזה לא מתחיל מהרבנות הראשית, אלא הוא פסק מגדולי רבני ירושלים בדורות הקודמים
אוצר החכמה כתב:איש רגיל כתב:לפי דברי אלי כהן, התשובה היא: כן.
אע"פ שאני לא מסכים לחלוטין עם דברי אלי כהן בעניין ספק וודאי כמו שכתבתי למעלה שהוא מערבב שני עניינים.
משולש כתב:ר' אוצר אני חושב שנדה מתאים גם למספר 2 שלך.
הפוסקים כתבו שאיננו בקיאים במראות דמים, ולכן איננו יכולים לדעת מתי יחולו ימי נדה וימי זיבה..
משולש כתב:ואם כן יכולים לבוא גם רבנים מתירים ולומר שאמנם בזמן ר' זירא לא היו בקיאים, אבל היום עשינו בדיקות ומדידות וראינו בדיוק מהם חמש המראות הטמאים. וממילא אין צורך לשמוע לאוסרים.
אלי כהן כתב:פעם שׂח לי הרב מאיר מאזוז שליט"א, ראש ישיבת כסא רחמים ..., שפעם החתימו את אחד הרבנים המפורסמים של בני ברק (אשר מטעמי לה"ר לא אנקוב בשמו) נגד הרב מאזוז באיזשהו עניין, והוסיף הרב מאזוז לספר לי, שכאשר סיפרו לאותו רב מפורסם שדעתו של הרב מאזוז בעניין פלוני היא כך וכך, אז אותו רב מפורסם התפלא: "לא שמעתי על הרב מאזוז, מי זה..."
וונדרבר כתב:אלי כהן כתב:פעם שׂח לי הרב מאיר מאזוז שליט"א, ראש ישיבת כסא רחמים ..., שפעם החתימו את אחד הרבנים המפורסמים של בני ברק (אשר מטעמי לה"ר לא אנקוב בשמו) נגד הרב מאזוז באיזשהו עניין, והוסיף הרב מאזוז לספר לי, שכאשר סיפרו לאותו רב מפורסם שדעתו של הרב מאזוז בעניין פלוני היא כך וכך, אז אותו רב מפורסם התפלא: "לא שמעתי על הרב מאזוז, מי זה..."
האם הכוונה למה שנדפס בקובץ "אור ישראל" (מונסי) גליון ל"ט, (אדר ב' תשס"ה), עמ' ר"נ, ד"ה אמר הכותב (השני) ?
ראה
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.asp ... 250&hilite
כבר עברו כמה ימים וטרם התקבלה תגובה, האמנם שתיקה כהודאה?
אלי כהן כתב:להזכירך: אתה שאלת על "אשה שיודעת לכוין ימי נדה וימי זיבה". אז עליך להחליט: האם היא באמת "יודעת" (כפי שמונח בשאלתך), או אינה יודעת (כפי שמונח בדברים שהבאת בשם הפוסקים). אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!
משולש כתב:הרבנים המתירים שלך.
משולש כתב:אלי כהן כתב:להזכירך: אתה שאלת על "אשה שיודעת לכוין ימי נדה וימי זיבה", ומצד שני טענת שהפוסקים אומרים שאי אפשר לדעת. אז עליך להחליט: האם היא באמת "יודעת" (כפי שמונח בשאלתך), או אינה יודעת (כפי שמונח בדברים שהבאת בשם הפוסקים). אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!
גם אתה צריך להחליט האם הרבנים המתירים..."יודעים" (כפי שמונח בשאלתך) או "אינם יודעים" (כפי שמונח בכל הפוסקים) אי אפשר לאכול וכו'...
משולש כתב:אז בא לא נדבר על אשה, אלא על פוסק:
פוסק שלמד את כל הסוגיא ומדד ובדק בדיוק מה הם חמשת המראות הטמאים, האם יוכל לומר להתיר? הרי אתה אמרת שבמקום שהאוסרים אוסרים משום ספק אז יכול לבוא מישהו ולהתיר בתורת וודאי.
וכאן זה בדיוק אותו דבר, כי חכמים אסרו משום ספק. ואם כן יכול לבוא רב ולטעון שהם לא ידעו כי לא בדקו, וגם הם לא ידעו מה זה מי כרכום והיין השרוני. אבל הרב המתיר כן בדק וכן מדד וראה מהם הדמים הטמאים. והוא יכול להתיר בתורת וודאי.
שלח כתב:אף אחד לא חולק שכל גדולי ישראל מהשורה הראשונה אוסרים עליה להר הבית.
מה אני רוצה לומר? שברגע שמנמקים דיעה פלונית - בכך שזו סברתם של "גדולי ישראל מהשורה הראשונה", ומנמקים את פסילת הדיעה ההפוכה - בכך שדיעה זו היא של "רבנים מהשורה התחתונה", מנסים לברוח מלדון בגופו של ענין - ע"י ירידה לגופו של אדם. על כך כבר כתב הרמב"ם: "שמע את האמת ממי שאמרה, ואפילו יהא זה קטן שבקטנים". אנחנו דנים כאן מצד האמת (בין אם היא של האוסרים ובין אם היא של המתירים), לא מצד האדם. ברגע שעוברים לדון על האדם, אני לא כאן.
אלי כהן כתב:משולש כתב:אז בא לא נדבר על אשה, אלא על פוסק:
פוסק שלמד את כל הסוגיא ומדד ובדק בדיוק מה הם חמשת המראות הטמאים, האם יוכל לומר להתיר? הרי אתה אמרת שבמקום שהאוסרים אוסרים משום ספק אז יכול לבוא מישהו ולהתיר בתורת וודאי.
וכאן זה בדיוק אותו דבר, כי חכמים אסרו משום ספק. ואם כן יכול לבוא רב ולטעון שהם לא ידעו כי לא בדקו, וגם הם לא ידעו מה זה מי כרכום והיין השרוני. אבל הרב המתיר כן בדק וכן מדד וראה מהם הדמים הטמאים. והוא יכול להתיר בתורת וודאי.
האם כוונתך לרב שרוצה להתיר את מה שנאסר בשו"ע [יו"ד קפח א] וגם במנהג תימן?
אין הבדל עקרוני בין הוראות התלמוד - שפשטו בכל עם ישראל - ושלכן מהן כבר אין התר לסטות (כפי שציין הרמב"ם), לבין הוראות השו"ע - אשר אף הן פשטו בכל עם ישראל תוך זמן קצר מאז שנדפס השו"ע - ושלכן גם מהן כבר אין התר לסטות.
אלא אם כן כוונתך לאדם לא אורתודוקסי (אשר אינו רואה את עצמו מחוייב להוראות השו"ע שכבר פשטו בכל עם ישראל). אם התכוונת לאדם כזה, אז אנא ציין זאת במפורש, כדי שאצליח ביתר קלות לתהות על קנקנה של השאלה.
חזור אל “וַיַּעְפִּלוּ לַעֲלוֹת אֶל רֹאשׁ הָהָר”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים