צורב מתחיל כתב:כדאי לקחת בחשבון שמאד מקובל לקבל ש"ס גדול לחתונה, כך שלכאורה התועלת היותר גדולה בש"ס לבר מצוה היא בש"ס פנינים.
כדכד כתב:צורב מתחיל כתב:כדאי לקחת בחשבון שמאד מקובל לקבל ש"ס גדול לחתונה, כך שלכאורה התועלת היותר גדולה בש"ס לבר מצוה היא בש"ס פנינים.
כיוון שלי היה ש"ס מהבר מצוה קנה לי חמי סט של שולחן ערוך ואני מניח שגם הבר מצוה הנוכחי יסתדר באופן דומה
בברכה המשולשת כתב:כדכד כתב:צורב מתחיל כתב:כדאי לקחת בחשבון שמאד מקובל לקבל ש"ס גדול לחתונה, כך שלכאורה התועלת היותר גדולה בש"ס לבר מצוה היא בש"ס פנינים.
כיוון שלי היה ש"ס מהבר מצוה קנה לי חמי סט של שולחן ערוך ואני מניח שגם הבר מצוה הנוכחי יסתדר באופן דומה
http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f= ... 9D#p385904
לבי במערב כתב:בנוגע ל'עוז והדר':
...אך יש לדעת כי במקומות רבים שינו בגוף הש"ס מסברתם (וכאשר הערתי כבר במק"א).
צורב מתחיל כתב:בברכה המשולשת כתב:כדכד כתב:צורב מתחיל כתב:כדאי לקחת בחשבון שמאד מקובל לקבל ש"ס גדול לחתונה, כך שלכאורה התועלת היותר גדולה בש"ס לבר מצוה היא בש"ס פנינים.
viewtopic.php?f=7&t=35169&hilit=%D7%A9+%D7%A1+%D7%97%D7%AA%D7%A0%D7%99%D7%9D#p385904
אכן אני קיבלתי (לא לבר מצוה, כמה שנים אח"כ) ש"ס פנינים, ולחתונה ביקשתי ש"ס רגיל ולא חתנים וב"ה הסכימו לתת כך.
מבחינה פרקטית, לישיבה הוא לא יקח מהסט כי זה יהרס, ובהכרח יקנה גמ' נוספת, כך שהש"ס ישכב בלי שימוש עד החתונה, לעומת זה ש"ס פנינים ניתן לשימוש בדרכים או שמימוש מהצד בחדר וכדו'.
חגי פאהן כתב:עוז והדר.
אמנם יש מגזרים שבהם הנער לא מכיר את הדפים שאחרי הסיום מסכת, אבל ברי"ף הם הדגישו את דברי הרי"ף בתוך ציטוטי הגמרא, וברא"ש הדגישו את דברי הרא"ש בתוך הרי"ף. עד אז לא ידעתי בכלל שהרא"ש כתב את פסקיו על גבי הרי"ף! זו עבודה מדהימה.
אמנם לא אהבתי ששינו את צורת הדף בדפי הרי"ף והפכו את הר"ן לשני טורים, כעת קשה למצוא ציונים לשם. מן הסתם יש שזה יקל עליהם.
וההגהות שלהם בתוך הגמרא מועילות מאד מאד.
השני בתור: מסורת הש"ס. גם הוא יפה ועשו שם עבודה טובה אבל לא ברמה של עוז והדר.
כדכד כתב:בסוף אמר הנער שב"עוז והדר" הכניסו את ההערות שלהם בכל הגליון ולא יהיה מקום להערות שלו...
לבי במערב כתב:כדכד כתב:בסוף אמר הנער שב"עוז והדר" הכניסו את ההערות שלהם בכל הגליון ולא יהיה מקום להערות שלו...
מנסיוני (מהתקופה בה למדתי בגמרותיהם), יש די מקום להערות בשוה"ג; אך רצונו כבודו הוא.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 3 אורחים