יבנה כתב:https://www.beok.co.il/index/?it=1&cer=29
תלמיד חברים כתב:יבנה כתב:https://www.beok.co.il/index/?it=1&cer=29
אתה ליצן?
שולח לי לינק של רפואת כף היד?!
תלמיד מהדרום כתב:הרב אברהם משי זהב - ירושלים
תלמיד חברים כתב:תלמיד מהדרום כתב:הרב אברהם משי זהב - ירושלים
ייש"כ.
יש לך טלפון שלו?
פרנקל תאומים כתב:אני חושב שהמיקום הראשוני של האשכול הזה, באספקלריא, היה מוצלח יותר...
או אולי היה צריך לפתוח תת פורום מיוחד לענייני דני-דין, הארי פוטר והמסתעף.
תלמיד חברים כתב:לא מבין את זה.
מה כ"כ אכפת לכמה מגיבים שהם צריכים להתלוצץ ולהשוות את חכמת כף היד שנזכרת בזוהר הקדוש בפר' יתרו ובתיקוני זוהר, לכל מיני שטויות.
יש חכמה כזאת!
ורציתי לדעת האם יש בדורינו מי שחננו הקב"ה לדעתה.
ויתכן שגם אחפוץ ללמוד חכמה זו.
פרנקל תאומים כתב:לא. אין בדורינו מי שחננו הקב"ה לדעת חכמה כזו, כי אין שום סיבה לחשוב שיש מישהו כזה.
פרנקל תאומים כתב:לא. אין בדורינו מי שחננו הקב"ה לדעת חכמה כזו,
וכתב רבינו שרירא הגאון שמסרו חכמים אחד לחברו הכרת פנים וסדרי שרטוטין מקצתן אמורים בסדר פסוק "זה ספר תולדות אדם" ומקצתן בסדר פסוק של אחריו "זכר ונקבה בראם" ואין מוסרים סתרי תורה ורזין אלא למי שרואין בו סימנין שראוי לכך אלו דברי הגאון ולא זכינו בהם.
פרנקל תאומים כתב:אין בדורינו מי שחננו הקב"ה לדעת חכמה כזו,
כי אין שום סיבה לחשוב שיש מישהו כזה.
...
למה לא תחפש מישהו בן דורינו שיודע ליצור גולם עפ"י ספר יצירה?
צופה_ומביט כתב:לא יודע לגבי זמננו, אבל הרמב"ן (בראשית ה, א) כתב:וכתב רבינו שרירא הגאון שמסרו חכמים אחד לחברו הכרת פנים וסדרי שרטוטין מקצתן אמורים בסדר פסוק "זה ספר תולדות אדם" ומקצתן בסדר פסוק של אחריו "זכר ונקבה בראם" ואין מוסרים סתרי תורה ורזין אלא למי שרואין בו סימנין שראוי לכך אלו דברי הגאון ולא זכינו בהם.
פרנקל תאומים כתב:אוי ויי טאטע זיסער..
בהצלחה לכולם.
ר' גרונם יקום פורקן כתב:פרנקל תאומים כתב:אוי ויי טאטע זיסער..
בהצלחה לכולם.
נתתי שמחה בלבי לאורך כל הלילה על החיזוק שהענקת לעמדתי, אבל באמצע ק"ש הבוקר התחיל לכרסם הספק בלבי שמא דווקא התכוונת לחזק את דעתו של בר-פלוגתתי, צופה ומביט, וספק זה איננו מניח לי בשעה שאני שופת את החמין לשבת. התוכל לבאר דבריך ולומר עם מי אתה מצדד?
יוסף חיים אוהב ציון כתב:הגר"מ שרעבי ע"ה אמר שאין בדורינו מי שבקי בזה.
עזריאל ברגר כתב:זה מזכיר לי את מה שמסופר על . . [ה]רבי מליובאוויטש
עזריאל ברגר כתב:איני יודע מיהו . .
יוסף חיים אוהב ציון כתב:מכון חכמי ליטא כתב:ידוע שהרב הגאון ר' זבולון המבורגר ידע חכמת כף היד
הרב גמליאל הכהן רבינוביץ גם אני אודך תשו' הרב אביחצירא חלק ח'
וגם אני הק' הייתי אצלו ואמר לי שרשב"י נתגלה אליו בחלום.
וכן עיין בכף ידי.
עזריאל ברגר כתב:פרנקל תאומים כתב:פשוט רוצים לחסוך לך זמן וכסף ותעתועי דמיון.
לא. אין בדורינו מי שחננו הקב"ה לדעת חכמה כזו,
כי אין שום סיבה לחשוב שיש מישהו כזה.
ומאידך, יש הרבה מאד סיבות לחשוב שמי שאומר שהוא כזה, אינו אלא שרלטן או קשקשן או פנטזן, או גם וגם, או גם וגם וגם.
למה לא תחפש מישהו בן דורינו שיודע ליצור גולם עפ"י ספר יצירה? תשובה - כי זו שרלטנות שאף אחד לא יעיז לקחת על עצמו, משום שבלתי אפשרי ליישמה, מהיכן הוא יצמיח לך איזה גולם דמה לפיתיון..
מאידך, בענייני ניבוי עתידות או גילוי נסתרות, אפשר ללהטט ולשרלט ולהונות את דעתם של הבריות.
יהודי בר אוריין לא צריך להיות פתי כמו זקנה אנאלפבתית. יש בזה גם חילול ה'.
מה ההבדל בין דורנו לבין דורם של האריז"ל (שהיה בקי בחכמת כף היד) והמהר"ל ורבי אליהו בעל שם מחלם (שעל שניהם מסופר שכל אחד מהם עשה גולם)?
ואם אתה לא מכיר (וגם אני לא...) - זה לא אומר שאין!
אינני אומר שיש בדורנו אנשים שהגיעו בפועל למעלות אלו, כי אינני מכירם, אבל מי שכופר ביכולתם של בני דורנו להתעלות למעלות האלו - הוא בבעיה רצינית.
זה מזכיר לי את מה שמסופר על יהודי מסוים שלפני כחמישים שנה אמר לרבי מליובאוויטש שאמרו לו שבדורנו לא שייך להגיע לאהבת ה' ויראתו, כי זה שייך רק לדורות הקודמים וכו' וכו', והרבי התנגד לאמירה הזאת בתוקף וזעק שהיא נגד האמונה הפשוטה הקבועה בלב כל יהודי שהתורה היא נצחית!
ואמנם יש הבדל עצום בין אהבה ויראה - שהן מ"ע שכל יהודי מחויב בהן בכל עת ובכל רגע - לבין סודות הקבלה המעשית, אבל עדיין מפריעה לי הגישה האומרת כאילו יש הבדל מהותי בין הדורות, ויש דברים שהיו שייכים בדורות הקודמים ועכשיו אינם שייכים (מלבד מה שנמסר לנו במפורש ע"י חכמי ישראל לדורותיהם, כגון הנבואה שניטלה מעם ישראל מתחילת ימי בית שני ועד לקראת-סוף האלף החמישי כידוע).
לבי במערב כתב:עזריאל ברגר כתב:זה מזכיר לי את מה שמסופר על . . [ה]רבי מליובאוויטש
וראה גם באגרות־קדשו ח"ט ס"ע רכז. חי"ב ס"ע קפד. וב'ימי מלך' ח"ב ס"ע 572.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים