מקדש מלך כתב:כמדומני שאין ל"צורת הדף" של הספרים הללו חשיבות מיוחדת, ואילו הטקסט של רובם (כלומר יביע אומר ויחווה דעת) נמצא בבר אילן, שיש בין כה וכה להרבה אנשים, או שפורצים לעצמם בחינם, באיסור או שלא באיסור (זה לא הנושא. אני קניתי את גירסא 22 ואיני יודע מה התחדש מאז. מה שאני כן יודע, שישנם טכנאי מחשבים שמספקים גירסא פרוצה של בר אילן כברירת מחדל לכל מי שקונה אצלם מחשב...).
אז מי ייפרד מכזה סכום רק בשביל חזון עובדיה וטהרת הבית?
בן אליהו כתב:בשורה טובה תדשן עצם
יוסף חיים אוהב ציון כתב:רוב הספרים מסתובבים בין אברכים
יבי"א נמצא בבר אילן
אבל מה נעשה שהם רוצים לחתן נכדים.
אתה נכנס למכולת, מבקש בקבוק קולה והמוכר אומר לך: חמישים שקלים. זכותו לא? אתה תקבל את זה בהבנה? למה לא?במסתרים כתב:אני היחיד שלא מבין את הטענה פה? הבעלים רוצים להרויח מספריהם וזו זכותם. אין עליהם שום חיוב לתת אותם בחנם ואף לא לפנים משוה"ד. מה אתם מתלוננים? גם בחנויות אתם מתרעמים על המוכר?
לאחר מכן אתה שם לב, שפלוני שעומד לצידך מבקש בקבוק קולה והמוכר אומר לו, עשרה שקלים. זכותו לא? אתה תקבל את זה בהבנה? למה לא?במסתרים כתב:
איני יודע מה עסקם עם שאר האוצרות ואין נפק"מ.
במסתרים כתב:אני היחיד שאינו מבין את הטענה פה? הבעלים רוצים להרויח מספריהם וזו זכותם. אין עליהם שום חיוב לתת אותם בחנם ואף לא לפנים משוה"ד. מה אתם מתלוננים? גם בחנויות אתם מתרעמים על המוכר?
במסתרים כתב:מותר לי למכור שוה פרוטה באלף זוז (אם לא מצד אונאה שלכאורה אינה ענין לכאן), החפץ יקנה והחדל יחדל, או ילך לחנות שממול.
אפשר שלדעתם צורת עמוד מודפס חשוב מטקסט, אך כנ"ל אין נפק"מ ממחשבתם וחשבונם.
חד ברנש כתב:אתה צודק, אבל אנחנו פונים לבעלי אוצר החכמה שיסרבו לתנאים אלו משום תקנת השוק!
א.יהושע הכהן כתב:איני חושב שיש ספרים שנמכרים בשוק ומבוקשים כמו ספרי הגר"ע יוסף. [הגם שאולי ספרים אחרים יותר "חשובים" במעמדם ההלכתי מצד שהם יותר קדמונים וכד', אך בפועל הביקוש יותר גדול לענ"ד לספרי הגר"ע יוסף]
את האמת, אני מבין את שני הצדדים, אך זה ברור שאין מה להשוות שאר המכונים והספרים לספרי מכון מאור ישראל.
וידעתי גם ידעתי שיש שעדיין עלולים לטעון מכונים שונים שאינם פחותים ממכון מאור ישראל, אך המוחש לא יוכחש, ויש להסביר להם זאת בצורה ברורה ונעימה שהמציאות היא שהמכירות של מאור ישראל גבוהים מאד משאר המכונים, ויש הרבה מאד לקוחות של אוצר החכמה שיהיו מעוניינים בזה וטעמם ונימוקם עמם כי תורתו של הגר"ע יוסף גדולה מני ים, ולעבור ספר ספר על המפתחות יכלה הזמן והמה לא יכלו [כמובן שנושאים מסויימים יהיה אפשר למצוא בנקל, כגון על הל' שבת - בחזו"ע שבת וכד', אך מלבד שגם בזה לפעמים יש דברים במאור ישראל וביחו"ד וביבי"א שלא כתובים בחזו"ע שבת הנז' (וד"ת עניים במקום אחד ועשירים במקום אחר), עוד בה, שלדוגמא "כללים" אין הם כתובים במקום אחד (אע"פ שיש עין יצחק), ולזה יועיל החיפוש. ועוד שבמפתחות שבסוה"ס אין זה מועיל כמו חיפוש כידוע וכמובן. ועוד סיבות יש בזה, כידוע לרגילים בתורתו של הגר"ע יוסף זיע"א. ואכמ"ל (ומספיק הארכתי..)].
ומה שיש במאגרים אחרים אינו דומה, כי אין שם את כל הספרים, וכאמור עיקר מטרת השימוש בזה היא לחיפוש כללי. בפרט שזה סתם טירחא ועמל לפתוח כל פעם תוכנה אחרת וכד' כאשר אתה יכול לעשות חיפוש כוללני.
מענה איש כתב:הנקודה היא שאילו שהיו שואלים את מרן זצ''ל בחייו ודאי שהיה נותן בחפץ לב (וכנודע שעמד על כך שמחירי הספרים יהיו זולים)
קשקשן כזבן ובדאי!כמעיין המתגבר כתב:מחמת כבוד המקום אני לא אכנס לסיבה שעד עכשיו לא נכנסו ספרי מרן הגרע"י לאוצר, שאין זה מהראוי להיכנס לזה במקום ששייך להם. רק אציין ברשותכם שהעוול לא נעשה מצידו של מרן זצ"ל, ובידוע שהם היו יכולים בהתחלה לקבל את זה חינם אין כסף. ואכמ"ל.
עתניאל בן קנז כתב:ולכן כאמור, מצידי, אם כל מעייניהם הוא בכסף, אז 'מוחל טובות'.
במסתרים כתב:אפשר שלדעתם צורת עמוד מודפס חשוב מטקסט, אך כנ"ל אין נפק"מ ממחשבתם וחשבונם.
הבטחתי כתב:ושלא אהיה רק כמקטרג, אעלה כאן הצעה, שכבר אולי נרמזה בדברי החברים לעיל
שיקבעו מחיר אחד לכל ספר, ולא שכל מכון יעשה דין לעצמו.
תא חזי כתב:הבטחתי כתב:ושלא אהיה רק כמקטרג, אעלה כאן הצעה, שכבר אולי נרמזה בדברי החברים לעיל
שיקבעו מחיר אחד לכל ספר, ולא שכל מכון יעשה דין לעצמו.
לא הרי אור תורה חוברת קמ"ו תשמ"ג, כהרי שו"ת יבי"א עם גליונות המחבר במהדורה חדשה, וכעזה"ד.
וגם איזה מחיר תקבע - עשר אגורות לספר? הרי יש 120 אלף "ספרים" (לאתויי חוברות וקונטרסים וקבצים עונתיים וכו'), הרי בנקל הגעת ל12000 ש"ח.
איש_ספר כתב:קשקשן כזבן ובדאי!כמעיין המתגבר כתב:מחמת כבוד המקום אני לא אכנס לסיבה שעד עכשיו לא נכנסו ספרי מרן הגרע"י לאוצר, שאין זה מהראוי להיכנס לזה במקום ששייך להם. רק אציין ברשותכם שהעוול לא נעשה מצידו של מרן זצ"ל, ובידוע שהם היו יכולים בהתחלה לקבל את זה חינם אין כסף. ואכמ"ל.
חד ברנש כתב:במסתרים כתב:אני היחיד שאינו מבין את הטענה פה? הבעלים רוצים להרויח מספריהם וזו זכותם. אין עליהם שום חיוב לתת אותם בחנם ואף לא לפנים משוה"ד. מה אתם מתלוננים? גם בחנויות אתם מתרעמים על המוכר?
אתה צודק, אבל אנחנו פונים לבעלי אוצר החכמה שיסרבו לתנאים אלו משום תקנת השוק!
יוסף חיים אוהב ציון כתב:אגב יש פה בפורום אנשים נמוכי השכל כל' אותו חכם קדמון.
שהלכו וסיפרו לאנשי המכון מש"כ כאן, לאיזו דיוטא תחתונה הגענו?
אגב כאן זה לא פורום להבין ולהשכיל וד"ל.
סעדיה כתב:חד ברנש כתב:במסתרים כתב:אני היחיד שאינו מבין את הטענה פה? הבעלים רוצים להרויח מספריהם וזו זכותם. אין עליהם שום חיוב לתת אותם בחנם ואף לא לפנים משוה"ד. מה אתם מתלוננים? גם בחנויות אתם מתרעמים על המוכר?
אתה צודק, אבל אנחנו פונים לבעלי אוצר החכמה שיסרבו לתנאים אלו משום תקנת השוק!
גא"מ
נוריאל עזרא כתב:אני מחזק את ידי ידידנו היקרים מזכי הרבים מאוצר החכמה שלמרות הקושי והביקורת הצפוייה[שאף כי בחלקה נכונה] הסכימו לתנאי הנ"ל חן חן להם על פועלם בכלל ועל זה בפרט.
-------
מתוך: https://tora-forum.co.il/viewtopic.php?f=47&t=29295קניתי אוצה''ח לפני שנתיים
ויש לי צד לשדרג לגרסה החדשה
הבעיות שלי הן כהנה
יש המון ספרים בסיסים שאין אותם במהדורות סבירות
כמו נוב''י חת''ס שו''ע הרב
אלא אם כן משדרגים לחבילות המכונים שזה כמובן עוד הרבה כסף
בראשונים המצב קצת יותר טוב כי הוצ' זכרון כן העבירה להם
יש פה התנהלות מאוד מרגיזה זה הרי דבר כ''כ יקר
ואנשים פחות קנו את זה בשביל כל הספרי קהילות שהם הכניסו לשם
אז מה התועלת הגדולה שיש בהם?
לענ''ד הם חייבים לסבסד את ההו''ל הרציניות כמו מכון ירושלים ומוסד הרב קוק לפחות בחצי
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 207 אורחים