בריה נמוכה כתב:למדתי לאחרונה הלכות מליחה
ולענ"ד חוץ מהספר יד יהודה אין שמבאר בעומק העיון את סוגיות הש"ס והראשונים
והאחרונים
אין בנמצא שום ספר כ"כ טוב ע"ז
עני בן פחמא כתב:ספר טוב על הלכות מילה, לא בעומק רב אלא בצורה נעימה וקלה וברורה, אך שנכתב ע"י ת"ח שלמד את הסוגיות בעיון, ולא משהו בעה"ב.
אראל כתב:מעיין כתב:משנת סופרים של המשנה ברורה
מאיפה אתה יודע, הלא אתה לא סופר סת"ם.....?
ישא ברכה כתב:שלום וברכה
אני זקוק למראי מקומות מסודרים על מלאכת בונה
תודה רבה
ובהסכמה להרב הגאון ר' בן ציון אבד"ק קאלוואריע...אשר אם ירצה האדם בלימוד כזה לידע על נכון סימן אחד בינוני למעשה יצטרך לעמול בו כמה ימים ולפעמים כמה שבועות כמו סימן ל"ב וכדומה (אם לא מי שחננו השם שיש לו לב רחב ואין לו שום טרדה)...
...כי ע"י יראתו הטהורה ושקידתו העצומה לא יאומן כי יסופר שיגע על כל דין ודין ועל כל פרט וספק כי יש סימנים בשו"ע שיגע בם כמה שבועות ובפרט סימן ל"ב וסי' ל"ו יגע בהם כמה חדשים לבאר כל פרט ופרט להלכה למעשה בטעמו ונימוקו מגמרא וראשונים ושו"ת....
עני בן פחמא כתב:אני מחפש ספר טוב על מסכת ערלה, בעיקר ללימוד שו"ע סימן רצד.
למשל שיהיה בו סימן על ספק ערלה ובו סידור שיטת רש"י, תוס' רי"ד רמב"ם, ביאור פסק השו"ע (תמיהת הבית מאיר), וכן דין פדיון רבעי במחובר וכד'.
לא מצאתי ספר כזה.
תלמוד_ישן כתב:שלום חברים שלום.
מחפש ספרי עזר [או טבלאות] שעוזרים ללמוד את פרשת נגעים/צרעת שבתורה (פרשיות תזריע ומצורע) ,וספרי עזר על מסכת נגעים.
כל סוג של ספר עזר בעניינים אלו יעניין לי, ואם אפשר נא להעלות תמונת כריכת הספר ודף השער.
תודה רבה
עושה חדשות כתב:אם אפשר לציין כאן ספרים חדשים על עניני ריבית ופרק איזהו נשך, בצירוף פרטים נצרכים.
"חדשים" אני מתכוין אלו שיצאו לאחרונה ממש, ולא לנתיבות שלום של הרב גלבר וכד'. או גם ישנים אם אינם ידועים כערכם.
עני בן פחמא כתב:עני בן פחמא כתב:אני מחפש ספר טוב על מסכת ערלה, בעיקר ללימוד שו"ע סימן רצד.
למשל שיהיה בו סימן על ספק ערלה ובו סידור שיטת רש"י, תוס' רי"ד רמב"ם, ביאור פסק השו"ע (תמיהת הבית מאיר), וכן דין פדיון רבעי במחובר וכד'.
לא מצאתי ספר כזה.
??
יערוסלב כתב:שלום חברים וידידים!
אני מחפש דפי לימוד של מראה מקומות על מסכת כתובות (בעיקר על פרק הראשון), כדוגמת המצורף כאן (דרך הלימוד בדרך כלל בישיבות הקטנות, אם הערות קטנות, ומראה מקומות בדברי ראשונים ואחרונים הנוגעים ללב הסוגיא) , האם יש למישהו?
יביי כתב:איזה כלי/ספר הכי מומלץ לנערים שמבקשים המחשות לפי סדר הדף?
תורה יהדי''ר כתב:נתבקשתי לשאול: האם ישנו ספר שמסכם הלכות והליכות וכו' למי שיוצא לחו"ל?
אשמח לכל מידע
בתודה מראש
באמונתו כתב:תורה יהדי''ר כתב:נתבקשתי לשאול: האם ישנו ספר שמסכם הלכות והליכות וכו' למי שיוצא לחו"ל?
אשמח לכל מידע
בתודה מראש
אולי מתאים "תורת הדרך" לרבי מרדכי גרוס (נמצא באוצר).
יוסף אומץ1 כתב:אשמח מאוד לשמוע על עוד ספרים בסגנון פירושו של בעל הטורים וספר הגימטריאות לרבי יהודה חסיד.
איך ווייס כתב:שלום לרבנים שיחי',
אני מחפש ספר (או אפילו סדרת ספרים) שמסכמת את סדר הדורות של עמ"י, באופן שנגיש גם לקורא צעיר בן דורנו.. משהו בסגנון של 'דעת דורות' של הרב רוזמן, אבל יותר מפרט על פועלם, כתביהם וכד', ופחות כטבלת 'אקסל'...
ישר כוח גדול לעוזרים.
ברנרכרמיאל1 כתב:יוסף אומץ1 כתב:אשמח מאוד לשמוע על עוד ספרים בסגנון פירושו של בעל הטורים וספר הגימטריאות לרבי יהודה חסיד.
ספר גימטריאות על התורה לרבי שלמה מלובלין, תלמיד המהרש"ל, מופיע באוצר החכמה
ספר הרמזים לרבינו יואל, אחד הראשונים, יצא לאור ע"י ר"י קלוגמאן זצ"ל
פירוש הרוקח על התורה ועל ה' מגילות, יצא לאור ע"י ר"י קלוגמאן זצ"ל
ברנרכרמיאל1 כתב:יוסף אומץ1 כתב:אשמח מאוד לשמוע על עוד ספרים בסגנון פירושו של בעל הטורים וספר הגימטריאות לרבי יהודה חסיד.
ספר גימטריאות על התורה לרבי שלמה מלובלין, תלמיד המהרש"ל, מופיע באוצר החכמה
ספר הרמזים לרבינו יואל, אחד הראשונים, יצא לאור ע"י ר"י קלוגמאן זצ"ל
פירוש הרוקח על התורה ועל ה' מגילות, יצא לאור ע"י ר"י קלוגמאן זצ"ל
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 395 אורחים