זאב ערבות כתב:נוריאל עזרא כתב:שאלו אותי היכן אפשר להשיג בבני ברק?
עד כמה שידוע לי אצל גיטלר וספרי אור החיים. יפה נוף אולי בשבוע הבא.
תודה רבה.
זאב ערבות כתב:נוריאל עזרא כתב:שאלו אותי היכן אפשר להשיג בבני ברק?
עד כמה שידוע לי אצל גיטלר וספרי אור החיים. יפה נוף אולי בשבוע הבא.
ח. רוזנברג כתב:ר' זאב
לא ידעתי שספרך הכביר יצא לאור, והנה היום להפתעתי אני רואה אותו בבית הכנסת. התרגשתי והתפעלתי מאוד מהעבודה העצומה שעשית.
אני בטוח שאני אהנה מהספר ועוד רבים אחרים.
מזל טוב! כה לחי!
בקשר למה שכתבת שמישהו העיר לך שכיום שיש מאגרים ממוחשבים אין בזה צורך, ברור לי מניסיון רב שזה לא נכון, והרבה פעמים קשה למצוא דברים מדויקים דרך המאגרים.
מאידך, אחרי שעלעלתי קצת בספר חשבתי הלוואי שהיה אתר באינטרנט עם כל האוצר האדיר הזה, עם אפשרויות חיפוש וכו' (כמובן זה רלוונטי רק אם אתה לא מכוון להכנסות מהספר).
זאב ערבות כתב:ובנוגע להפצת קובץ דיגיטלי או באוצר החכמה, נחשוב על זה. היה לי רעיון לצרף דיסק עם הספר, אך יש בכך שתי בעיות, מצטער לומר אך מן הסתם הרבה דיסקים היו נעלמים מהספר... ובנוסף כל מה שדרוש זה דיסק אחד וכידוע היום הציבור אוחז שאין זכויות יוצרים, בצדק או שלא, ואז היו מפיצים לכל דורש, כך שלעת עתה פרט לשניים שלשה אנשים שיש להם ענין עם הספר והם נאמנים עלי שלא יפיצו, הקובץ לא נמצא אצל אף אחד עד להודעה חדשה. ושוב, תודה על ברכותיך ותמסור ד"ש לידידי בבו"ל.
ח. רוזנברג כתב:אם אין לך עניין ברווח ממכירת הספר (וכמו שכתבת מגוחך לחשוב על רווח מול עבודה כבירה שכזו), אז מה השיקול שלא להעלות קובץ של כל הספר ולהפיצו על פני כל הארץ? הרי זה רק ינגיש את הספר לאנשים רבים ומטרתך שילמדו בו ויהנו ממנו תהיה מושגת ביתר שאת וביתר עוז.
אליהו חיים כתב:שמתי לב שזה אמנם גם אוצר של ידיעות גם בש"ס ומדרשים וראשונים נוספים אך תמיד רש"י במרכז הענין, עד שנותן יציבות ובהירות לכל ענין ומושג הנלמד לדעת עניינו על בוריו ... הערה אחת קטנה.
זאב ערבות כתב:אליהו חיים כתב:שמתי לב שזה אמנם גם אוצר של ידיעות גם בש"ס ומדרשים וראשונים נוספים אך תמיד רש"י במרכז הענין, עד שנותן יציבות ובהירות לכל ענין ומושג הנלמד לדעת עניינו על בוריו ... הערה אחת קטנה.
בכדי לא להלהיב יותר מדי, כמעט ולא עיינתי במדרשים ובראשונים פרט לערוך, ואם הם מובאים אז רק בדרך אגב בגלל סיבה זו או אחרת. כך שאיש לא יתאכזב אם הוא מחפש איזה מדרש ולא מוצא, זו ממש לא מטרת הספר אלא אך ורק הבאת פירושי הלשון של רש"י והמסתעף מהם כגון כללים וכדומה, אך לא תמצאו שם כמעט מובאות מסוגיות אלא אם כן יש שם ענין לשוני. ובקשר להערה הקטנה, כל הערה ואפילו הקטנה ביותר תתקבל בברכה ויש לכך כתובת מייל [email protected] ואתר בלוג otzarrashi.blogspot.com שלצערי נחסם בכמה מהחסימות.
זאב ערבות כתב:75 עותקים שמרתי לחלוקה למשפחה וידידים שעזרו ומתוך הנשארים כ500 נשארו בארץ וכ425 בארה"ב ואין לי מושג כמה נמכרו ומן הסברא מן הסתם מישהו כבר סרק את הספר.
אליהו חיים כתב:זאב ערבות כתב:אליהו חיים כתב:שמתי לב שזה אמנם גם אוצר של ידיעות גם בש"ס ומדרשים וראשונים נוספים אך תמיד רש"י במרכז הענין, עד שנותן יציבות ובהירות לכל ענין ומושג הנלמד לדעת עניינו על בוריו ... הערה אחת קטנה.
בכדי לא להלהיב יותר מדי, כמעט ולא עיינתי במדרשים ובראשונים פרט לערוך, ואם הם מובאים אז רק בדרך אגב בגלל סיבה זו או אחרת. כך שאיש לא יתאכזב אם הוא מחפש איזה מדרש ולא מוצא, זו ממש לא מטרת הספר אלא אך ורק הבאת פירושי הלשון של רש"י והמסתעף מהם כגון כללים וכדומה, אך לא תמצאו שם כמעט מובאות מסוגיות אלא אם כן יש שם ענין לשוני. ובקשר להערה הקטנה, כל הערה ואפילו הקטנה ביותר תתקבל בברכה ויש לכך כתובת מייל [email protected] ואתר בלוג otzarrashi.blogspot.com שלצערי נחסם בכמה מהחסימות.
פתחתי הספר בענין שיפול שלא על עמוד מסויים ונפתח על עמוד 260, ומובא שם לפחות 11 גמרות נוספות דהיינו חוץ ממקומות שעליהם דברי רש"י המובא בפנים, מדרש שוח"ט ומדרש בראשית רבה, הרד"ק מצוטט פעם אחת, בעמוד 261 תרגום יונתן כמה פעמים, מצויין תוספות על הש"ס בכמה מקומות בערך ר' זירא, משניות בזרעים (מעשרות) וטהרות (מכשירין, ופי' רב האי גאון שם) וירושלמי (תרומות), ספר מנחת יוסף, ועוד ספרים חשובים.
אם היוצא מן הכלל מלמד על כל הכלל אז לא טעיתי לגמרי.
איש_ספר כתב:לא ראיתיו עד הנה, אבל לפי גודל חריצותו והתמדתו ולערך רוב כשרונו ותושיותו של המחבר יש לצפות ליצירה יוצאת דופן. כן ה' יגיעהו לספרים אחרים, שש ושמח, שליו ובוטח.
בברכה מקרב לב
וגא"מ בכל חותמי ברכות לענות כנגד המברכים. יישר חילי' דהגהמ"ח שליט"א לאורייתא!אהרן תאומים כתב:היות והוקדש אשכול מיוחד לברכות להרב המחבר אכפול ברכתי שוב גם כן
שמא תועיל סקירתו התמציתית של הגר"י קטן שליט"א:עובדיה חן כתב:לצערי בקצ"ד עדיין לא הבנתי עד כה,את מהותו וגודל מעלתו של הספר
בטובת־עינו של הגהמ"ח שליט"א, הספר בשלמותו[!] הועלה באשכול המקביל:עובדיה חן כתב:[או דוגמא מהספר]
דוגמא מערך ספציפי העלה הגהמ"ח כאן.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 261 אורחים