דוגמאות באתר וגם מצורפות
בנקודה זו הספר די מוכן אבל בניתן למציאות הבעייתי שאני עדיין לא מכיר את הכל ולעובדה שעברית לא שפת האם שלי, אני בטוח שיש כמות טעויות\פספוסים מכובדת בתוך הספר. אני גם משוכנע שרוב הידע ויכולת לזהות את הטעויות נמצאת כאן בפורום. לכן לפני שאני משיק אותו למכירה רחבה במחיר מלא, במטרה להוציא את זה עם הכי פחות טעויות, החלטתי ללכת על התהליך דלהלן. אני משתמש בהדפסה לפי בקשה (Print on Demand) וזה מאפשר אותי לעדכן את תוכן הספר כל כמה ימים. ככה לא אצטרך למכור את מאות או אלפי עותקים שידוע שיש בהם טעויות עד שאוכל להדפיס מהדורה חדשה. זה גמישות חשובה אבל מצד שני מייקר את הספר.
יד ביד עם הספר, יגיע גישה ל"ביבליוגרפיה חיה." זה בעצם אתר שמתעדכן עם רשימת המקורות (כולל מאמרים, כתבי היד, סידורים מודפסים וכ300 קטעי תפילה מתוארכים מהגניזה) עם לינקים לכל פריט פריט (כשזה זמין באינטרנט). ב"נ כשזה מוכן לציבור הרחב, החבילה (הספר וגישה לאתר) ימכר ב170 ש"ח.
אני פותח את הספר למכירה בחצי מחיר (היות ואני מניח שיש טעועיות) דהיינו 85 ש"ח + משלוח (27 ש"ח). אבל, גם את ה85 ש"ח שמשלמים, ניתן לקבל בחזרה דרך מציאת טעויות בספר במתכונת הזה:
לכל טעות שאתה הראשון למצוא, תקבל החזר לפי הטבלה הבאה:
- טעויות/פספוסי תוכן (איתור מקור קדום ממה שציינתי) - 20 ש"ח למקרה.
- טעויות שפה (מילה\ביטוי לא נכונים) - 5 ש"ח (תיקון טעויות בטקסט של הפוסט הזה ללא תמורה).
- טעויות פורמט, עקביות, ואיות - 2 ש"ח למקרה טעות (עד ל10 ש"ח לאותו טעות חוזרת).
היות ויש לא מעט דברים השנוים במחלוקת (גם מבחינת תיארוך, גם מבחינת סטנדרטי כתיבה) ההחלטה למה מוגדר כטעות הוא שלי. בעצם יהיה קשור לאם אני מתקן את זה או לא בספר. היות וכל מטרת המבצע הוא לתקן כמה שאפשר טעויות, אין לי שום אינטרס לא לתקן משהו שהוא באמת שגיאה. דוגמאות לדברים שלא טעויות - למטרת תאריכים בספר אני מתייחס לספר הזהר כמקור מהמאה ה12/13. ברור שיש גם דעות שתאריך הזהר אלף שנים לפני כן. זה לא טעות אלא החלטה מכוונת. כנ"ל לגבי אם לשים נקודה לפני המרכאות בסוף ציטות או אחרי - יש דעות לכאן ולכאן וקיבלתי החלטה. כמובן - אם יש חוסר עקביות בהחלטות כאלה זה כן טעות. אם הצלחתה לשכנע אותי שטעיתי בהחלטה שקיבלתי זה גם יחשב טעות.
כרגע אני מחפש עד 20 אנשים להשתתף במבצע. אם אתה מכיר משיהו שמעוניין לעזור, שהם ישלחו מייל ל[email protected].