עורך-תורני-מתלבט כתב:ברשות הרה"ג המחבר שליט"א, רצ"ב מאמר משובח נוסף מפרי עטו. יראו ישרים וישמחו:
היא שיחתי כתב:במאמרו הוא עומד על כך שדברי התולדות יעקב יוסף על פושעי ישראל-רימון פרץ הינם כתגובה להצקות שעבר מידי המתנגדים
ציבור כתב:אני לא מבין מה אתה רוצה מדנדרוביץ
הרי הוא בסך הכל העתיק את דברי קמלר ששמע את זה מאיזה זקן.
למה-למה-מה? כתב: ובר מן דין, למי שלומד בתולדות יעקב יוסף, יש בו דברים הרבה יותר חמורים - ממבט עיני מתנגד - והמפורסמת שבהן היא הדוגמא של הכנסת אורחים הדוחה את איסור לשה"ר ועוד.
.
עורך ספרים תורניים כתב:האם יש כאן מישהו שיכול לשלוח לי באישי את כתובת הדוא"ל של הרב דנדרוביץ, יש לי כמה הערות ותוספת למה שכתב.
ציבור כתב:למה-למה-מה? כתב: ובר מן דין, למי שלומד בתולדות יעקב יוסף, יש בו דברים הרבה יותר חמורים - ממבט עיני מתנגד - והמפורסמת שבהן היא הדוגמא של הכנסת אורחים הדוחה את איסור לשה"ר ועוד.
.
אני רואה שבמאמר האחרון שבאוסף הוא גם כותב על נושא זה של איסור לשון הרע בהככנסת אורחין
אמת כתב:איך יכול אדם להעלות השערה כזאת מעצמו.
הרי כל המשניות והגמרות מלאים ששמו היה יוחאי.
אמת כתב:אני חוזר בי:
אני רואה בכותרת של המאמר שרבי יעעקב עמדין הוא שהעלה רעיון זה
תרביץ כתב:מעניין, שהצרעת הממארת לא מפריעה לך בקובץ ששיבחת ללא הסתייגות והוא כרך האחרון של 'ישורון' שהרב קמניצקי, שכמעט בכל כרך מפרסם מצרעת ממארת זו, פרסם גם הפעם תגלית מאד נחוצה נגד חסידי פולין מבית מדרש הפשיסחאי, מלא ביקורת כמדקרות חרב ובוטה ביותר, שבכל קובץ חרדי לא היו מפרסמים אותה רק אולי בפרסומים חילוניים של דוד אסף והדומה. וכמו כן המאמר האחרון שם על "רבינו חייםשם עסוק ברובו בצרעת הממארת הזאת. באם אתה רוצה לשוות אמינות ומשקל לדבריך נגד צרעת זו או אחרת, אז קודם תוכיח את הבית מדרש שלך ואחר כך אחרים. ובסקירה הנלהבת על הכרך האחרון לא ראינו שום ביקורות רק התפעלות ללא סייג.
ציבור כתב:במאמר הראשון שבחוברת יש אריכות אודות התביעה המצרית לקבל בחזרה את ביזת מצרים.
זכור לי שלאחרונה התעוררה תביעה מצרית זו שוב. הם מבקשים בימינו את הכסף הזה. מישהו יודע פרטים על כך. והאם הטענות שנטענו אז - או לא נטענו ומופיעות שם - מתאימות גם היום
הבונה כתב:במאמר על רשב"י, מביא ר"י דנדרוביץ' מתקנת השבין של ר' צדוק הכהן שקיבל כי רשב"י היה משבט יהודה, וכותב כי ידוע שכל מקום שכותב הכהן "קיבלתי" הוא ממורו ורבו מאיזביצה.
אכן, קלע הכותב למטרה, כי כך מבואר במי השילוח של הרה"ק מ"י מאיזביצה, לא ראיתי בפנים, אך כך מצטט ממנו ר' י. שינפלד באוסרי לגפן יג-א, עמ' רכד (הוא לא ציין היכן בדיוק זה במי השילוח רק כתב בראשית הענין שמביא ליקוטים על השבטים מח"א ויחי ויגש וזאת הברכה נשא, וח"ב מקץ ויחי תצוה תבוא.
וז"ל (אינני יודע אם לשונו המקורית של הרה"ק מאיזביצה או בעיבוד של הנ"ל):
שמעון – עומק גדול בד"ת, אך בטרם שיוציאנו לפועל יצטרך לבירורים, וזה ענין רשב"י שהי' משבט שמעון כידוע. (ותורתו סתומה וצריכה בירורים)
נוטר הכרמים כתב:מגוחך להשוותו לקובץ 'היכל הבעש"ט', בעיסוק האובססיבי, במגמתיות, ובכל הצורה! ובזה אשים קנצי למילי.
אליהוא כתב:יש צביעות מסויימת בדברי דנדרוביץ שבהיכל הבעש"ט מפרסם בסגנונם. אולי סבר שאיש לא יקרא שם לבד מחסידי לובאויטש, אבל הרי פרסמם באסופת מאמריו.
אליהוא כתב:יש צביעות מסויימת בדברי דנדרוביץ שבהיכל הבעש"ט מפרסם בסגנונם. אולי סבר שאיש לא יקרא שם לבד מחסידי לובאויטש, אבל הרי פרסמם באסופת מאמריו.
הבונה כתב:במאמר על רשב"י, מביא ר"י דנדרוביץ' מתקנת השבין של ר' צדוק הכהן שקיבל כי רשב"י היה משבט שמעון, וכותב כי ידוע שכל מקום שכותב הכהן "קיבלתי" הוא ממורו ורבו מאיזביצה.
אכן, קלע הכותב למטרה, כי כך מבואר במי השילוח של הרה"ק מ"י מאיזביצה, לא ראיתי בפנים, אך כך מצטט ממנו ר' י. שינפלד באוסרי לגפן יג-א, עמ' רכד (הוא לא ציין היכן בדיוק זה במי השילוח רק כתב בראשית הענין שמביא ליקוטים על השבטים מח"א ויחי ויגש וזאת הברכה נשא, וח"ב מקץ ויחי תצוה תבוא.
וז"ל (אינני יודע אם לשונו המקורית של הרה"ק מאיזביצה או בעיבוד של הנ"ל):
שמעון – עומק גדול בד"ת, אך בטרם שיוציאנו לפועל יצטרך לבירורים, וזה ענין רשב"י שהי' משבט שמעון כידוע. (ותורתו סתומה וצריכה בירורים)
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 447 אורחים