ההוא גברא כתב:לפי מה החלטת מה המהדורה הטובה ביותר של השטמ"ק?
באחת מהוצאות השטמ"ק עם ההערות ראיתי "נבעלה לכסיל" במקום "נבעלה לפסול"! (בכתובות, אולי אפילו בהדורת מכון מירב!) במהדורות הצילום המצויות האותיות מטושטשות שם, והם השתמשו בסורק ולא הגיהו את הספר, וארור עושה מלאכת ה' רמיה. נמצא שאם אתה מחפש שטמ"ק עצמו עדיף לך לחפש את המהדורה הראשונה או מהדורות הצילום ולא מהדורות שהוסיפו טעויות ומילאו את השוליים בהערות שאת הצורך בהן איני מבין, מאחר שרבנו בצלאל עצמו האריך הרבה בכתובות מי יעיין עוד בהערות?
אבל אם יש את מהדורת השטמ"ק שיש בה מהדורא בתרא על אחת המסכתות מכי"ק של רבנו בצלאל, אותה אכן צריך לשים ראשונה.
הגהמ כתב:לי הצעיר מעיק קצת שלא יהא סדר הגיוני לרשימת הספרים. אולי עדיף מבחינה זו לסדר הספרים כסדר שנות הופעתם, אלא שבמקום לסדר מן הישן אל החדש תסדר הפוך מן החדש על הישן שבדרך כלל הדרישה למהדורות חדשות יתירה על הדרישה למהדורות ישנות.
ידידיה כתב:האם האוצר עצמו לא יכול לספור תדירות ואורך זמן השימוש? וכך אוטומטית יעלה ה"שמיש" ביותר כראשון.
ידידיה כתב:האם האוצר עצמו לא יכול לספור תדירות ואורך זמן השימוש? וכך אוטומטית יעלה ה"שמיש" ביותר כראשון.
ארזי ביתר כתב:ידידיה כתב:האם האוצר עצמו לא יכול לספור תדירות ואורך זמן השימוש? וכך אוטומטית יעלה ה"שמיש" ביותר כראשון.
גם אם יכול לספור, זה רק במקוון ולא בדיסק.
אוצר החכמה כתב:ידידיה כתב:האם האוצר עצמו לא יכול לספור תדירות ואורך זמן השימוש? וכך אוטומטית יעלה ה"שמיש" ביותר כראשון.
אפשר לעשות את זה אבל זה הרבה פחות טוב.
ידידיה כתב:אוצר החכמה כתב:ידידיה כתב:האם האוצר עצמו לא יכול לספור תדירות ואורך זמן השימוש? וכך אוטומטית יעלה ה"שמיש" ביותר כראשון.
אפשר לעשות את זה אבל זה הרבה פחות טוב.
מעניין מדוע?
מ"מ אין ויכוחים והעלבויות.
דרומי כתב:לגבי הזוהר - לא נראה לי נכון שמהדורת הסולם היא הראשונה במעלה.
לכאורה עדיפות למהדורת וילנא הסטנדרטית או אולי למהדורת מוה"ק.
כדכד כתב:אחר בקשת המחילה מכת,ר כולם ובפרט מהרב איש ספר שיזם את הרעיון.
אני איני מבין בכלל בשביל מה צריך את זה.
אני גם משתמש הרבה בדרך אמונה וכשאני מקיש את המלים "דרך אמונה" אני פותח את ספרו של הגרח"ק כי הוא נמצא בין הרשימות ואני יודע שאותו אני מחפש (הוא גם לא דומה במבנה לשאר הספרים "דרך אמונה" הנמצאים שם.
מאי נפק"מ איזה ספר יהיה ראשון ברשימה?
עוד משהו לגבי השיטמ"ק - אם יש טעות סופר באחת מהמהדורות זה אינו אומר שזו אינה מהדורה טובה. בכל זאת זה מעשה ידי אדם
לי היה עיכוב אחר וזה בספרים שיש להם שמות שונים וכך יתכן שראיתי הפניה לספר שנמצא באוצר בשם אחר או לחילופין יש כתיב מלא וחסר וכד' ואם אפשר לפתור את זה נראה לי הרבה יותר חיוני.
כדכד כתב:אני לא יודע אם זה בכל הגירסאות אבל בגירסה שאני משתמש אם אקיש שם של ספר אקבל את כל הספרים שבאותו שם וממילא אין לי בעיה לבחור את הספר הנחשק
איש_ספר כתב:שלחן ערוך השלם (מהדורת פרידמן ישנה לכולם! לא?!)
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 195 אורחים