אורי אגסי כתב:הכל בסדר, רק לענ"ד אפשר לוותר על ה"מטורפים".
גימפעל כתב:קיבלתי באישי.היות ויש כמה מטורפים שרוצים להכניס עוף חדש לאכילה
'עוף ה-נזיר' מאזור בראקל (אינו נקרא תרנגול אלא עוף)
באומרם בשקר חצופה ומצח נחושה שכל ישראל במדינות אירופה ובארה"ק! אכלוהו לפני השואה מצ"ב העתק מהדברים שנכתבו (ולמטה בכל עמוד חותם הכשרות העדה החרדית)
הראב"ד שליט"א אומר לכמה נוכחים באמצע השבעה: שמעולם לא התיר שגעון כזה, השקיעו שתי מיליון דולר?. פעם הבא שישאלו אותי לפני שמשקיעים לא אחרי.
ואף הוציאו חוברת מיוחדת עם דברי הבל וסתירות רבות (קודם אוסר גם זכר שללא מסורת נגד הוראת הראב"ד הרב פישר והבד"ץ זי"ע ואח"כ מתיר בעצמו זכר ללא מסורת אז מה הועילו בתקנתם הלא הנקבות שלנו גם בוודאי טהור בעיית ההכלאות זה רק הזכר וזה גם אצלם)
זה שכל הרבנים וגדולים שלנו אוכלים עופות שלנו בטיש בפני כל עם ועדה זה אינו שום ראיה למסורת, רק מה שרב אחד מב"ב יש לו נכד אחד שאומר שפעם אחת הביא לסבא לאכול מהעוף החדש "ה'נזיר מבראקל" נדמה לו שאכל רק זה מסורת לשיטתם
(עם מכתב מהבד"ץ (עדיין צריך ביאור למה אין כל החתימות) הינו רק על עצם הכלאות ולא שום היתר להביא עוף זן חדש בשם "עוף ה'נזיר מבראקל" רח"ל)
לכן מתבקשים כל אלו שיש להם הורים מבוגרים מעל גיל 80 להראות להם התמונה האם אכן נכון הדבר שאכלו באירופה וארה"ק לפני השואה עוף ה'נזיר' ראשו וצאורו מגודל בשער זקן ארוך ושאר גופו בנוצות בצבע זברה
כי מחפשים עם נרות מי שיכול להעיד שאכלוהו
פעלעד כתב:אחד שמעורה היטב בנושא אמר לי היום שהגר"ש וואזנר אמר בזמנו כשדיברו על ההשקעה הזאת שכל מה שמותר לאכול היום את העופות שלנו שכולם מהונדסים וכו' זה בדיעבד גדול, וברגע שיהיה עופות נקיים מזן ישן, יצטרכו לאסור את כל העופות שרגילים היום ולעבור רק לעוף הנקי והישן.
כמו"כ הוא אמר לי שהאדמו"ר משטערנאביל שליט"א מב"ב ביקש שיביאו לו מהעוף החדש הזה ברגע שיהיה ניתן להשיג, וכבר שחטו מהעוף הזה בארץ.
פעלעד כתב:אחד שמעורה היטב בנושא אמר לי היום שהגר"ש וואזנר אמר בזמנו כשדיברו על ההשקעה הזאת שכל מה שמותר לאכול היום את העופות שלנו שכולם מהונדסים וכו' זה בדיעבד גדול, וברגע שיהיה עופות נקיים מזן ישן, יצטרכו לאסור את כל העופות שרגילים היום ולעבור רק לעוף הנקי והישן.
כמו"כ הוא אמר לי שהאדמו"ר משטערנאביל שליט"א מב"ב ביקש שיביאו לו מהעוף החדש הזה ברגע שיהיה ניתן להשיג, וכבר שחטו מהעוף הזה בארץ.
וליושבי הר הגעלד (ארה"ב) יאמר שאלו שעשו את הזהב לבעל לא יגעו בעופות אלו כלל! כי בזה זובחים את תועבתם לעיניהם. וד"ל
חיים ושלו' כתב:מיהו שלמה ציפער שכתב מכתב התשובה לר' משה ברנדסדורפר.
דברים אלו נשאו חן בעיניוליושבי הר הגעלד (ארה"ב) יאמר שאלו שעשו את הזהב לבעל לא יגעו בעופות אלו כלל! כי בזה זובחים את תועבתם לעיניהם. וד"ל
מה כוונתו?
פעלעד כתב:חיים ושלו' כתב:מיהו שלמה ציפער שכתב מכתב התשובה לר' משה ברנדסדורפר.
דברים אלו נשאו חן בעיניוליושבי הר הגעלד (ארה"ב) יאמר שאלו שעשו את הזהב לבעל לא יגעו בעופות אלו כלל! כי בזה זובחים את תועבתם לעיניהם. וד"ל
מה כוונתו?
כנראה כווונתן לגבירים מחו"ל שהשקיעו המון כסף בפרוייקט הזה כבר יותר משנה
ברוז כתב:מה קרה עכשיו ???
אני כבר מבולבל לגמרי !
גבול ים כתב:ומאידך הגר"ש ואזנר לעצמו לא אכל עופות מחמת חשש ההכלאות
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 283 אורחים