הגהמ כתב:ר"י דנדרוביץ הקדיש מאמר אחד לנושא זה, ובין השאר נזכר מד' הר"י בר קלונימוס בעל 'יחוסי תנאים ואמוראים'. למי יש?
חיימקה כתב:http://forum.otzar.org/viewtopic.php?t=13335
ריב"ל מיכרך בהו ועסיק בתורה אמר (משלי ה, יט) אילת אהבים ויעלת חן אם חן מעלה על לומדיה אגוני לא מגנא כי הוה שכיב אמרו ליה למלאך המות זיל עביד ליה רעותיה אזל איתחזי ליה א"ל אחוי לי דוכתאי אמר ליה לחיי א"ל הב לי סכינך דלמא מבעתת לי באורחא יהבה ניהליה כי מטא להתם דלייה קא מחוי ליה שוור נפל לההוא גיסא נקטיה בקרנא דגלימיה א"ל בשבועתא דלא אתינא אמר קודשא בריך הוא אי איתשיל אשבועתא ניהדר אי לא לא ניהדר אמר ליה הב לי סכינאי לא הוה קא יהיב ליה נפקא בת קלא ואמרה ליה הב ניהליה דמיתבעא לברייתא מכריז אליהו קמיה פנו מקום לבר ליואי פנו מקום לבר ליואי אזל אשכחיה לר' שמעון בן יוחאי דהוה יתיב על תלת עשר תכטקי פיזא אמר ליה את הוא בר ליואי אמר ליה הן נראתה קשת בימיך אמר ליה הן אם כן אי אתה בר ליואי ולא היא דלא הואי מידי אלא סבר לא אחזיק טיבותא לנפשאי
ר_חיים_הקטן כתב:ואגב, למה לפעמים כתוב רבי שמעון בן יוחאי, ולפעמים רבי שמעון בר יוחאי.
צבי-שפייר כתב:מענין לענין באותו ענין, ראה דברי תורה להגה"ק ממונקאטש ח"ז אות עב על מה שקורין רשב"י "בר יוחאי", וכן על מה שקוראים משה רבינו ע"ה "בן עמרם". כמו כן כתב בספרו שער יששכר במאמריו לל"ג בעומר על מה שקוראים לו "בר יוחאי" סתם.
עדיאל ברויאר כתב:במחקר מקובל שבמדרשים דבי ר' עקיבא (מכילתא דרשב"י, ספרא, ספרי דברים) הוא מוזכר כר' שמעון סתם ובמדרשים דבי ר' ישמעאל (מכילתא דר"י, ספרי במדבר) הוא מוזכר כרשב"י.
עדיאל ברויאר כתב:מוזכר כהנחה פשוטה בקרב חוקרי מדרשי התנאים. סביר שהופמן היה זה שעמד על כך לראשונה.
ראה הערה 49 אצל מנחם כהנא, 'מבוא למדרשי התנאים' (בספר החדש על ספרות חז"ל הא"יית). דווקא אצל הופמן לא ראיתי שהעיר על כך, וגם לא אצל אפשטיין במבוא לספרות התנאים.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 349 אורחים