חקר כתב:א. עצם קיומו של מקוה טהרה בצד הכיור.
חקר כתב:א. עצם קיומו של "מקוה טהרה" "בצד הכיור".
מתפעל כתב:והרי נאמר גם: "וּמִפֶּתַח אֹהֶל מוֹעֵד לֹא תֵצְאוּ, שִׁבְעַת יָמִים עַד יוֹם מְלֹאת, יְמֵי מִלֻּאֵיכֶם:
חכם באשי כתב:קצת תמוה, שמכח קושיה מחדשים כזה דבר מחודש, שאין לו כל אסמכתא במקורות.
ובכלל, המקווה היחידי שהיה להם במדבר היה בארה של מרים ("מעיין המתגלגל"), ולמתואר בברייתא דמלאכת המשכן (אני כותב מזכרון רחוק), הבאר עמדה באמצע מחנה ישראל וכל אחד מהנשיאים חפר במקלו תעלה למקום שבטו, וליתא שם שתעלה נוספת נמשכה אל תוך המשכן.
צולניק כתב:חכם באשי כתב:קצת תמוה, שמכח קושיה מחדשים כזה דבר מחודש, שאין לו כל אסמכתא במקורות.
ובכלל, המקווה היחידי שהיה להם במדבר היה בארה של מרים ("מעיין המתגלגל"), ולמתואר בברייתא דמלאכת המשכן (אני כותב מזכרון רחוק), הבאר עמדה באמצע מחנה ישראל וכל אחד מהנשיאים חפר במקלו תעלה למקום שבטו, וליתא שם שתעלה נוספת נמשכה אל תוך המשכן.
יש במדרש שבארה של מרים עמד בחצר אהל מועד, ולפ"ז הכל א"ש.
מתפעל כתב:שמעתי מת"ח אחד בשם הגרי"ז מבריסק זצ"ל ששאל למה התורה לא ציוותה בפירוש להקים מקוה במשכן, ומוכיח שהיה חייב להיות מקוה במשכן שהרי נאמר : "וַיַּקְרֵב מֹשֶׁה, אֶת-אַהֲרֹן וְאֶת-בָּנָיו; וַיִּרְחַץ אֹתָם, בַּמָּיִם". הרי שטבלם במקוה, והרי נאמר גם: "וּמִפֶּתַח אֹהֶל מוֹעֵד לֹא תֵצְאוּ, שִׁבְעַת יָמִים עַד יוֹם מְלֹאת, יְמֵי מִלֻּאֵיכֶם:
יוצא שהיה חייב להיות מקוה במשכן.
חיפשתי את זה בגרי"ז עה"ת ולא מצאתי, אולי זה מפי השמועה,
וקשיא לי, למה היה צריך הגרי"ז להגיע לשמונת ימי המילואים, הרי בכל יום כיפור חייב הכהן הגדול בעשרה טבילות כאשר תשעה מהם בקדש.
אגב, מה עשו במדבר ביום כיפור עם השעיר לעזאזל? וכי הלכו עד עזאזל שבארץ ישראל?
חכם באשי כתב:צולניק (viewtopic.php?f=7&t=8841&view=unread#p271543),
היכן מדרש זה?
מבני עליה כתב:ולא לשכוח שנאמר גם ברש"י שכל שבעת הימים היה משה מפרקו ומעמידו בכל יום ובאותה שעה ע"כ לא היו במשכן. ודברו מזה במפרשים וכמו שכבר צויין כאן קצת.
עזריאל ברגר כתב:ברמבם כותב שהמוכני היתה משקעת את הכיור בתוך מקווה, וא"ש שהיה מקווה סמוך לכיור.
הכהן כתב:מבני עליה כתב:ולא לשכוח שנאמר גם ברש"י שכל שבעת הימים היה משה מפרקו ומעמידו בכל יום ובאותה שעה ע"כ לא היו במשכן. ודברו מזה במפרשים וכמו שכבר צויין כאן קצת.
אגב, מתי היה מפרקו ומעמידו? כתוב באיזהו מקומן שהיה מפרק בערב ומעמיד למחרת? אז היכן דלקה המנורה?
בברכה המשולשת כתב:נוב וגבעון היו בא"י, הרבה אחרי שנגנזה בארה של מרים
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 62 אורחים