ושא_נס כתב:"כל גאה שוטה". מקור הכי מוקדם? חז"ל? ספר מבחר הפנינים וכיו"ב? אולי ר' שמואל אשכנזי כתב בזה?
יש במהרש"א. אשמח למקור קדום יותר.
ייש"כ
פלגינן כתב:ושא_נס כתב:"כל גאה שוטה". מקור הכי מוקדם? חז"ל? ספר מבחר הפנינים וכיו"ב? אולי ר' שמואל אשכנזי כתב בזה?
יש במהרש"א. אשמח למקור קדום יותר.
ייש"כ
יש באלפא ביתא תניתא. מביא שם מתקון מדות הנפש לרשב"ג, ארחות צדיקים, מוסרי הפילוסופים, אגרת המוסר לרש"ט פלקירה ועוד.
מזהב שבא כתב:שלום וברכה,
מחפש את הגליון המדוייק של קול סיני בו כתב הרב עובדיה ע"ה בעניין הלכות מגיס בשבת. יש לי הפניה לעלון ולא למספר הגיליון.
בקרו טלה כתב:מזהב שבא כתב:שלום וברכה,
מחפש את הגליון המדוייק של קול סיני בו כתב הרב עובדיה ע"ה בעניין הלכות מגיס בשבת. יש לי הפניה לעלון ולא למספר הגיליון.
קול סיני טבת תשכ"ג עמ' 15 או' כד [המאמר מתחיל בעמ' 12]
בעותק הנמצא באוצה"ח קול סיני ד ב חסר
הבטחתי כתב:טעם הזמנה לחליצה
כתבו חכמי האמת שצריך הזמנה וקביעות מקום כדי להרחיק החיצונים שיש להם שייכות להדבק באותו הרוח שהולך ערטילאי בלא בנים, כמו שעושים זימון בברכת המזון.
מהו המקור לזה?
ישראליק כתב:חברים יקרים,
אני מחפש מ"מ על הענין שאדם צריך ליקח מוסר מהאדמה שאף על פי שדורכים עליה וזורקים עליה כל מיני זבל, לא מבעטת, כמו כן הוא ימשיך להיטיב כמו האדמה שמוציא פירות וכו'.
בתודה למפרע
אישצפת כתב:ישראליק כתב:חברים יקרים,
אני מחפש מ"מ על הענין שאדם צריך ליקח מוסר מהאדמה שאף על פי שדורכים עליה וזורקים עליה כל מיני זבל, לא מבעטת, כמו כן הוא ימשיך להיטיב כמו האדמה שמוציא פירות וכו'.
בתודה למפרע
ושא_נס כתב:מחפש מקור מוקדם ככל האפשר לכך ש"אלהים" גימטריא "הטבע".
יישר כוח
ושא_נס כתב:במשניות אבות פרק ב' משנה ח': חמשה תלמידים היו לרבן יוחנן בן זכאי, ואלו הן, רבי אליעזר בן הורקנוס, ורבי יהושע בן חנניה, ורבי יוסי הכהן, ורבי שמעון בן נתנאל, ורבי אלעזר בן ערך.
וכתב ר' חיים יצחק כהנא בספרו יצחק ירנן על אבות שם דף כ"ד ע"א: ואלו הן - יש לדקדק, מאחר דנחית למנינא ואמר חמשה, למה חזר ואמר ואלו הן. ונראה דבא לאפוקי ממאי דאיתא באבות דרבי נתן פרק י"ד חמשה תלמידים, וקא חשיב חד מנהון רבי ישמעאל בן חנניה, לכך קאמר ואלו הן, עד כאן לשונו.
מה מקור הכלל שכשכתוב מניינא אין צריך ל"ואלו הן", וכשאין מניינא צריך "ואלו הן"???
יישר כוח
שייף נפיק כתב:''שהנשמות ניזונות מן הקרבנות''
מקור
שייף נפיק כתב:שייף נפיק כתב:''שהנשמות ניזונות מן הקרבנות''
מקור
נו...
אף אחד לא מצא..?!
שייף נפיק כתב:יהל אור להמלבי"ם?
תוכל להביא?
שייף נפיק כתב:תוכל להביא?
שייף נפיק כתב:החסימה לא פותחת לי
ושא_נס כתב:במשניות אבות פרק ב' משנה ח': חמשה תלמידים היו לרבן יוחנן בן זכאי, ואלו הן, רבי אליעזר בן הורקנוס, ורבי יהושע בן חנניה, ורבי יוסי הכהן, ורבי שמעון בן נתנאל, ורבי אלעזר בן ערך.
וכתב ר' חיים יצחק כהנא בספרו יצחק ירנן על אבות שם דף כ"ד ע"א: ואלו הן - יש לדקדק, מאחר דנחית למנינא ואמר חמשה, למה חזר ואמר ואלו הן. ונראה דבא לאפוקי ממאי דאיתא באבות דרבי נתן פרק י"ד חמשה תלמידים, וקא חשיב חד מנהון רבי ישמעאל בן חנניה, לכך קאמר ואלו הן, עד כאן לשונו.
מה מקור הכלל שכשכתוב מניינא אין צריך ל"ואלו הן", וכשאין מניינא צריך "ואלו הן"???
יישר כוח
פלוריש כתב:בספר "קנמן בשם" לר' יהודה יודיל אפשטיין (תלמיד הגר"ח מוולוז'ין) הביא פיתון לברייתא הסתומה על מספר פסוקי התורה ותהילים ודברי הימים.
הוא כותב שראה זאת בספר ישן נושן ושמו "כתר תורה" - מהו הספר הזה?
שברי לוחות כתב:נדפס בספר מעשה תורה. נמצא בהיברו בוקס עמ' 103
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 115 אורחים