תורה מפוארת כתב:אני מחפש על גדולי ישראל בעיקר חסידים או קדמונים המקובלים לכל, שהקפידו מאד לעמוד בתפלה ולא לשבת עד כמה שיכלו.
עזריאל ברגר כתב:תורה מפוארת כתב:אני מחפש על גדולי ישראל בעיקר חסידים או קדמונים המקובלים לכל, שהקפידו מאד לעמוד בתפלה ולא לשבת עד כמה שיכלו.
שמעתי כך ממו"ח על א' מגדולי האדמו"רים בדור הקודם, כמדומני האדמו"ר מלובלין - רבי אברהם איגר זצ"ל (שאם אינני טועה, עליו התבטא פעם הרבי מליובאוויטש "ער איז אן אמת'ר רבי" - הוא רבי אמיתי).
מו"ח כיליד בני-ברק הכירו מקרוב, ואמר שלא היה לו כסא בבית המדרש שלו, כי הוא לא היה יושב בכלל בקביעות, אלא רק בסעודה שלישית היה יושב לשולחן עם החסידים.
ושאלתיו כיצד נהג בנפילת אפיים, והשיב לי שמסתמא היה יושב על כסא מזדמן.
דרומי כתב:ובספר "המספיק לעובדי ה'" לרבינו אברהם בן הרמב"ם ח"ב פכ"ה כתב ש"שליח הצבר צריך לעמוד במשך כל התפלה כשליח הקהל אבל הם אינם צריכים לעמוד אלא בתפלת העמידה, ואע"פ שיותר ראוי לעמוד . . ומכל מקום אם יש את נפשו להתאמץ לעמוד בשעת קריאת שמע וברכותיה כמו שעומד בתפלה, הרי זה משובח".
יבנה כתב:דרומי כתב:ובספר "המספיק לעובדי ה'" לרבינו אברהם בן הרמב"ם ח"ב פכ"ה כתב ש"שליח הצבר צריך לעמוד במשך כל התפלה כשליח הקהל אבל הם אינם צריכים לעמוד אלא בתפלת העמידה, ואע"פ שיותר ראוי לעמוד . . ומכל מקום אם יש את נפשו להתאמץ לעמוד בשעת קריאת שמע וברכותיה כמו שעומד בתפלה, הרי זה משובח".
הוא נמשך בזה אחרי הצופים.
עזריאל ברגר כתב:יבנה כתב:דרומי כתב:ובספר "המספיק לעובדי ה'" לרבינו אברהם בן הרמב"ם ח"ב פכ"ה כתב ש"שליח הצבר צריך לעמוד במשך כל התפלה כשליח הקהל אבל הם אינם צריכים לעמוד אלא בתפלת העמידה, ואע"פ שיותר ראוי לעמוד . . ומכל מקום אם יש את נפשו להתאמץ לעמוד בשעת קריאת שמע וברכותיה כמו שעומד בתפלה, הרי זה משובח".
הוא נמשך בזה אחרי הצופים.
מיהם "הצופים"?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים