חיימשה כתב:רוב הטישים בפורים התקיימו בניגוד מוחלט לצו ובהמוניות מסוכנת בצפיפות של שיכורים., וזלזול ההמונים כעת הוא תוצאה ישירה מכך, לצערי הרב.
הלימוד זכות הוא יפה, ולצערי לא נכון.
חיימשה כתב:רוב הטישים בפורים התקיימו בניגוד מוחלט לצו ובהמוניות מסוכנת בצפיפות של שיכורים., וזלזול ההמונים כעת הוא תוצאה ישירה מכך, לצערי הרב.
קרית מלך כתב:חיימשה כתב:רוב הטישים בפורים התקיימו בניגוד מוחלט לצו ובהמוניות מסוכנת בצפיפות של שיכורים., וזלזול ההמונים כעת הוא תוצאה ישירה מכך, לצערי הרב.
לא חשידי אינשי לשקרי במידי דעבידי לאיגלויי.
אולי תקדים להעלות את ההוראות הרלוונטיות של משרד הבריאות לפורים ולפי זה לבדוק את נכונות דבריך בטרם תוציא לעז מבחיל שכזה.
מכון חכמי ליטא כתב:חיימשה כתב:רוב הטישים בפורים התקיימו בניגוד מוחלט לצו ובהמוניות מסוכנת בצפיפות של שיכורים., וזלזול ההמונים כעת הוא תוצאה ישירה מכך, לצערי הרב.
כלומר האדמורי"ם הם האשמים במצב?!
חיימשה כתב:בנפול אויבך אל תשמח פן...
דרומי כתב:בפורים דפרזים לא היו שום הגבלות כמעט, מלבד ההמלצה הכללית שלא להתחבק ולהתנשק וכן האיסור לקיים אירועים מעל כ-2000 איש או משהו כזה.
חלמישצור כתב:מספר החולים כעת יתן את אותותיו הקשים בשבועות הקרובים.
חלמישצור כתב:נסיים בדבר טוב
דרומי כתב:אם כדבריך, שעדיין יש בלגן בנושא המניינים ואנשים לא מקפידים על המרחק הנדרש וכו', צריכים הרבנים להוציא איסור מוחלט על עשיית מנינים מכל סוג שהוא, וכמו שבאמת עשו בניו יורק בכמה מקומות, ולהודיע שאסור להתפלל בציבור בשום אופן.
מכון חכמי ליטא כתב:חיימשה כתב:בנפול אויבך אל תשמח פן...
ת"ל אני לא אויב של שום שבט משבטי ישראל (פשוט היה משעשע שחיים משה האשים את האדמורי"ם)
כתבת "גור קרלין ועוד". מי עוד?
מרן שר התורה, הגאון ר' חיים קנייבסקי, הורה כי בעת הזו יש חובה להתפלל ביחידות ולא במניין. לדבריו, "מדובר בפיקוח נפש". הגר"ח תקף את מי שמפר את ההוראות והתבטא כי יש לו דין של "רודף".
בשעות הקרובות צפויים רבני בני ברק לפרסם מכתב מיוחד בו קוראים לציבור שלא לקיים מניינים מאותרים וכי בהוראת הגר"ח יש להתפלל ביחידות, עד שתחלוף הסכנה.
ארי שבחבורה כתב:פורסם עכשיו:מרן שר התורה, הגאון ר' חיים קנייבסקי, הורה כי בעת הזו יש חובה להתפלל ביחידות ולא במניין. לדבריו, "מדובר בפיקוח נפש". הגר"ח תקף את מי שמפר את ההוראות והתבטא כי יש לו דין של "רודף".
בשעות הקרובות צפויים רבני בני ברק לפרסם מכתב מיוחד בו קוראים לציבור שלא לקיים מניינים מאותרים וכי בהוראת הגר"ח יש להתפלל ביחידות, עד שתחלוף הסכנה.
החושב כתב:ארי שבחבורה כתב:פורסם עכשיו:מרן שר התורה, הגאון ר' חיים קנייבסקי, הורה כי בעת הזו יש חובה להתפלל ביחידות ולא במניין. לדבריו, "מדובר בפיקוח נפש". הגר"ח תקף את מי שמפר את ההוראות והתבטא כי יש לו דין של "רודף".
מדוע היה צריך לחכות עד עכשיו כאשר הכתובת היתה על הקיר?...ֿ
נגשב מבינתי.
ומעניין גם האם רבני מודיעין עילית ילמדו את הלקח כבר עכשיו או שגם הם ימתינו עד שנגיע לחלות דין של ״פיקוח נפש לפנינו״.
חלמישצור כתב:[פסק בעניין התפילות אינו כאן. אולי יפורסם בפנ"ע]
ד' ניסן תש"פ
לתושבי עירנו היקרים ד' עליהם יחיו
לאור התפרצות המחלה בעירנו, ד' ירחם וישלח דברו וירפא את כל החולים, הוחלט ע"ד רבותינו שליט"א מרן שה"ת הגר"ח קניבסקי שליט"א ומרן רה"י הגרי"ג אדלשטיין שליט"א, שישי להחמיר את אמצעי הזהירות, ואין לקיים כלל מנינים לתפילה גם לא במקומות פתוחים. וכמו"כ אסור ללמוד בבתי כנסת ובתי מדרש, רק כ"א ילמד בביתו.
וד' יתברך ברחמיו ירחם על פליטתנו וימנע כל משחית ומגפה מעלינו ומכל כל ישראל.
החותמים בלב כואב
שריאל רוזנברג
יצחק זילברשטיין
יהודא סילמן
ג"א מצטרף למצות ונשמרתם
משה שאול קליין
חלמישצור כתב:
[פסק בעניין התפילות אינו כאן. אולי יפורסם בפנ"ע]
אוהב עמו כתב:דרשתי בליל שבת בבית הכנסת המאולתר בלובי הבנין שמקפיד על הרחקה כראוי בין המתפללים ומכיל פחות קצת יותר משני מניני אנשים. ודיברתי על קריאת התורה בעת הזו ועל סכנת ההתקרבות וכו'. והצעתי את הפתרונות ההלכתיים של רבותינו שכבר הוזכרו לעיל. וכמו כן הבאתי את התורה לשמה על כפפות בקריאת התורה ואחר כך הוספתי שבעת חולי וסכנה ודאי שאין לחוש כמש"כ לעיל מויען שאול.
[נ.ב. ביום חמישי פגשתי איש מד"א דתי שתפקידו לדגום קורונה, ודיברתי עימו על התפילה, ומיד שאלני על קריה"ת, ואמרתי לו על הזהירות שאני חושב שצריך לנהוג בה ונחה דעתו, אך אמר לי שלדעתו זו נקודת התורפה של כל המניינים המאולתרים שסביבנו]
והרי התגובות: להכין את הקריאה לא היה בראש של המתפללים אשר אינם רגילים בזה. ולכן הצעתי שיעמוד הקורא במקומו, והוכחתי להם מהמנהג שנוהגים כל השנה שמעלים לתורה אדם מבוגר (המוכר להם) אע"פ שאינו יכול לקרוא מבפנים וסומכים על כך שהעיקר שהעולה יוצא בשומע כעונה.
למחרת היום (בו התחלקנו לשני מנינים כדי לדלל את האוכלוסיה) קודם קריאת התורה ניגשתי אני הקטן עם זוג כפפות וחייבתי את הבחור הקורא ללובשם. ואז הגבאי שעמד מרחוק שואל את הכהן האם אתה רוצה להשאר במקום הכהן סירב ואמר שהוא יעמוד קצת בריחוק מקום וכך היה אצל הכהן ואצל הלוי. אחר כך עלה הבעל קורא ובנו של הגבאי, ואז הציע הגבאי לפלוני ואלמוני לעלות אך הם סירבו ועלו כאלה שכן הסכימו לעמוד מעט בריחוק מבעל קורא.
אני הקטן עליתי למפטיר אותו הכנתי מראש עם כפפות לידיי כאשר הבעל קורא כבר חוזר למקומו.
אז מה היה לנו כאן? כמה אנשים שעברו על מי שנותנים לו ס"ת לקרוא ואינו קורא רח"ל, ואף אחד שלא הסכים לנהוג לפי פסק מפורש של פוסקי דורנו משום שנראה לו זר ממה שהוא רגיל.
בכנות, היה לי עצוב....
דרומי כתב:בעז"ה הכל יהיה לטובה ותהיה רפואה שלימה לכולם.
כמידע מעודד עליי לציין שידוע לי אישית בחור צעיר שהגיע מנ"י ואובחן. ב"ה מצבו קל מאוד ויתכן וישוחרר בימים הקרובים. כבר עברו יותר משבועיים מאז הגיע והסתובב בארץ במשך כמה ימים (כשנכנס לארץ עדיין לא חלה חובת הבידוד לבאים מחו"ל), ות"ל שלא ידוע כרגע על אף אחד שנדבק ממנו. וה' יעזור גם הלאה.
אחרון התלמידים כתב:אבל מה זה הסיפור הזה? היצאת מדעתך? עדיין אתה מגלגל בשטויות שלך? הגיע הזמן שתעשה תשובה. על הקלות דעת בנפשות של רבים.
החושב כתב:אוהב עמו כתב:דרשתי בליל שבת בבית הכנסת המאולתר בלובי הבנין שמקפיד על הרחקה כראוי בין המתפללים ומכיל פחות קצת יותר משני מניני אנשים. ודיברתי על קריאת התורה בעת הזו ועל סכנת ההתקרבות וכו'. והצעתי את הפתרונות ההלכתיים של רבותינו שכבר הוזכרו לעיל. וכמו כן הבאתי את התורה לשמה על כפפות בקריאת התורה ואחר כך הוספתי שבעת חולי וסכנה ודאי שאין לחוש כמש"כ לעיל מויען שאול.
[נ.ב. ביום חמישי פגשתי איש מד"א דתי שתפקידו לדגום קורונה, ודיברתי עימו על התפילה, ומיד שאלני על קריה"ת, ואמרתי לו על הזהירות שאני חושב שצריך לנהוג בה ונחה דעתו, אך אמר לי שלדעתו זו נקודת התורפה של כל המניינים המאולתרים שסביבנו]
והרי התגובות: להכין את הקריאה לא היה בראש של המתפללים אשר אינם רגילים בזה. ולכן הצעתי שיעמוד הקורא במקומו, והוכחתי להם מהמנהג שנוהגים כל השנה שמעלים לתורה אדם מבוגר (המוכר להם) אע"פ שאינו יכול לקרוא מבפנים וסומכים על כך שהעיקר שהעולה יוצא בשומע כעונה.
למחרת היום (בו התחלקנו לשני מנינים כדי לדלל את האוכלוסיה) קודם קריאת התורה ניגשתי אני הקטן עם זוג כפפות וחייבתי את הבחור הקורא ללובשם. ואז הגבאי שעמד מרחוק שואל את הכהן האם אתה רוצה להשאר במקום הכהן סירב ואמר שהוא יעמוד קצת בריחוק מקום וכך היה אצל הכהן ואצל הלוי. אחר כך עלה הבעל קורא ובנו של הגבאי, ואז הציע הגבאי לפלוני ואלמוני לעלות אך הם סירבו ועלו כאלה שכן הסכימו לעמוד מעט בריחוק מבעל קורא.
אני הקטן עליתי למפטיר אותו הכנתי מראש עם כפפות לידיי כאשר הבעל קורא כבר חוזר למקומו.
אז מה היה לנו כאן? כמה אנשים שעברו על מי שנותנים לו ס"ת לקרוא ואינו קורא רח"ל, ואף אחד שלא הסכים לנהוג לפי פסק מפורש של פוסקי דורנו משום שנראה לו זר ממה שהוא רגיל.
בכנות, היה לי עצוב....
אצלנו (מודיעין עילית) כך נהגו בשבת. העולה לתורה התרחק שני מטר מהקורא וקרא מהחומש
למעשה, כמה שלא הקפידו אנשים אחרים מסביב כן התקרבו אחד לשני ולא נזהרו.
הרב והגבאי צעקו מדי פעם ״פיקוח נפש! פיקוח נפש!״ חלק הקשיבו, חלק חייכו.
אז בקיצור קיימו את קרה״ת במסירות נפש... היו שם גם אנשים מבוגרים.
ובזה התחדש לי. שכנראה מלבד ג׳ עבירות החמורות יש עוד מצוה אחת שפיקוח נפש לא דוחה אותה - המלומדה (איני בטוח אם כך זה מצד ההלכה, אבל מצד המציאות זה ודאי שזה כך)
סגי נהור כתב:האם השימוש בג'ל הנ"ל מותר בשבת?
דרומי כתב:גם החלטת האדמו"ר מקארלין היתה באיחור יחסי, כמובן וגם פשוט.
באופן כללי ברור שלקח זמן עד שנודעה חומרת המצב, וזה טבעי מאוד ואי אפשר להאשים אף אחד. ובהחלט בכל נושא יש כאלה שיש להם תפיסה מהירה יותר ותפיסה פחות מהירה.
השאלה היא בעיקר מה קורה מכאן ואילך. ונקווה שיהיה רק טוב בעז"ה.
ארי שבחבורה כתב:פורסם עכשיו:מרן שר התורה, הגאון ר' חיים קנייבסקי, הורה כי בעת הזו יש חובה להתפלל ביחידות ולא במניין. לדבריו, "מדובר בפיקוח נפש". הגר"ח תקף את מי שמפר את ההוראות והתבטא כי יש לו דין של "רודף".
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 2 אורחים