צביב כתב:שמעתי מהגר"י אדלשטיין שליט"א שכיון הכריעו הלכה כן
אין להחמיר לעשות הבדלה במוצאי יום ראשון
אליהוא כתב:בית הועד לא היה רק בירושלים ואחר החורבן היה ביבנה ובאושה וכו', ומסתמא אז נהגו בירושלים [אם היו שם יהודים] ב' ימים.
אברך כולל כתב:לכאו' קשה מאוד מדוע נוהגים בעיר העתיקה בר"ה ב' ימים, הרי מתשובת רב האי שהביא הבעל המאור בביצה, מפורש שרק בא"י שלא במקום הועד צריך לנהוג ב' ימים, וא"כ בעיר העתיקה שהוא מקום הועד, לא היו צריכים לנהוג ב' ימים. ואולי מכיון שמקום הועד הועתק אח"כ ליבנה, נתבטל מירושלים דין מקום הועד והדר דינו ככל א"י. וצ"ע.
אברך כולל כתב:ז"ל בעה"מ ביצה ג א ונמצא בשאלה למר רב נסים ז"ל מלפני רבינו האי גאון ז"ל למה אמר אדונינו כי בני ארץ ישראל תופסין ר"ה שני ימים הלא אנו רואים עד עתה שאין תופסין אלא יום אחד והשיב בזמן שהיו מקדשין על פי הראיה אין מקום הוועד עושין אלא יום אחד אבל חוץ לתחום אותו מקום נוהגין שני ימים מקודם עכ"ל
אברך כולל כתב:אגב ענין זה. הרמב"ן שם במלחמת ה' כתב לדחות ראיית בעה"מ ממנהג א"י שנהגו בו רק יום א' וז"ל ואשר אמרו בעבור בני ארץ ישראל בדורות שלפנינו אינה טענה לפי שגלינו גלות שלמה ובעונותינו לא נשאר בארץ ישראל בימים ההם אלא מעטי' ואינן בני תורה בנדנוד אחר נדנוד וטלטול אחר טלטול והוחלף להם בשאר ימים: עכ"ל. ויש לתמוה על איזו תקופה דברי הרמב"ן אמורים, הרי בזמן הרס"ג היה פולמוס גדול בעניני קביעות המועדות בין גאוני א"י לגאוני בבל, ולא היה מי שיאמר שגאונים אלו אינם בני תורה, ותקופה קצרה אחרי זה היא תקופת רב האי, שעל זמנו הדברים אמורים שנראה שנהגו בו רק יום אחד, ולא ידוע על אירוע מסויים שהיה בזמן זה לשכחת התורה וצ"ע
אברך כולל כתב:תודה.
איפה אפשר לעיין בספר הזה? אני לא מוצא אותו באוצר.
לעומקו של דבר כתב:כמדומה שיש מאנשי אדרת אליהו שבין החומות שנוהגים איזה דברים למעשה בעניין זה שלא כמקובל.
איתן כתב:לעומקו של דבר כתב:כמדומה שיש מאנשי אדרת אליהו שבין החומות שנוהגים איזה דברים למעשה בעניין זה שלא כמקובל.
אני עושה מחאה. אף אחד מאנשי קהילת אדרת אליהו אינו עושה כך. נכון: יש בקהילה אנשים שפוסקים הלכה באופן די עצמאי, אך לא עד כדי כך.
יש אדם אחד בעיר העתיקה שנוהג יום טוב אחד של ראש השנה, אך הוא כלל לא קשור לזילברמן.
נ.ב. פעם אחת חבר שלי אמר לי שהוא מכיר שלושה בני אדם שנוהגים רק יו"ט אחד של ר"ה, ואצל כל אחד יש סיבה שונה.
אחד סובר שיש לפסוק על פי הירושלמי. שני סובר שגם לפי הבבלי יש לעשות יו"ט אחד של ר"ה בא"י. ושלישי סובר שבימינו שכולם מכירים את הלוח - בטלה התקנה.
לא חסר אנשים מוזרים בעולם.
איתן כתב:נכון: יש בקהילה אנשים שפוסקים הלכה באופן די עצמאי, אך לא עד כדי כך.
שבטיישראל כתב:וכשם שאלו האנשים בקהילה הפוסקים הלכה באופן די עצמאי פסולים הם כך כל הקהילה כולה, וד"ל, ואכמ"ל.
לעומקו של דבר כתב:איתן כתב:לעומקו של דבר כתב:כמדומה שיש מאנשי אדרת אליהו שבין החומות שנוהגים איזה דברים למעשה בעניין זה שלא כמקובל.
אני עושה מחאה. אף אחד מאנשי קהילת אדרת אליהו אינו עושה כך. נכון: יש בקהילה אנשים שפוסקים הלכה באופן די עצמאי, אך לא עד כדי כך.
יש אדם אחד בעיר העתיקה שנוהג יום טוב אחד של ראש השנה, אך הוא כלל לא קשור לזילברמן.
נ.ב. פעם אחת חבר שלי אמר לי שהוא מכיר שלושה בני אדם שנוהגים רק יו"ט אחד של ר"ה, ואצל כל אחד יש סיבה שונה.
אחד סובר שיש לפסוק על פי הירושלמי. שני סובר שגם לפי הבבלי יש לעשות יו"ט אחד של ר"ה בא"י. ושלישי סובר שבימינו שכולם מכירים את הלוח - בטלה התקנה.
לא חסר אנשים מוזרים בעולם.
אולי ערבבתי עם תקי"ש כשחל בשבת.
ואולי הזמנתי לעצמי עכשיו עוד מחאה.
שבטיישראל כתב:איתן כתב:נכון: יש בקהילה אנשים שפוסקים הלכה באופן די עצמאי, אך לא עד כדי כך.
עבורנו מספיק את המשפט הנ"ל !
והוא אחד מי"ג מידות שהתורה נדרשת בהם: 'כל דבר שהיה בכלל ויצא מן הכלל ללמד לא ללמד על עצמו יצא אלא ללמד על הכלל כולו יצא'.
וכשם שאלו האנשים בקהילה הפוסקים הלכה באופן די עצמאי פסולים הם כך כל הקהילה כולה, וד"ל, ואכמ"ל.
איתן כתב:אבל תודה על ההערה, פעם הבאה כשאני אראה מישהו שהוא בן א"י ומחמיר להניח תפילין בלי ברכה בחוה"מ או שמחמיר להניח תפילין שכתובים על הקלף מעובד בעפצים דווקא - אני אדע שהוא וכל קהילתו פסולים בעינך.
שבטיישראל כתב:איתן כתב:נכון: יש בקהילה אנשים שפוסקים הלכה באופן די עצמאי, אך לא עד כדי כך.
והוא אחד מי"ג מידות שהתורה נדרשת בהם: 'כל דבר שהיה בכלל ויצא מן הכלל ללמד לא ללמד על עצמו יצא אלא ללמד על הכלל כולו יצא'.
וכשם שאלו האנשים בקהילה הפוסקים הלכה באופן די עצמאי פסולים הם כך כל הקהילה כולה, וד"ל, ואכמ"ל.
בתבונה כתב:שבטיישראל כתב:איתן כתב:נכון: יש בקהילה אנשים שפוסקים הלכה באופן די עצמאי, אך לא עד כדי כך.
כל בר דעת מבין על חסידויות מסוימות שלמות שהזויות פי כמה מאותם בודדים, ולא שיש שם כאלו שפוסקים הלכה לבד אלא שהם מוחקים חלק מההלכה ובודים הלכות חדשות
בתבונה כתב:קיבלו עדים עד המנחה בזמן המקדש ולאחר החורבן כל היום.
ואז לא נהגו את יום המחרת במקום הועד
קו ירוק כתב:בתבונה כתב:ובטלה סנהדרין עולמית
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים