אריסמנדי כתב:צחוק עשה לנו מי שהביא לנו מעשיות של משי זהב על דה האן. אכן השתכנענו, אתמחי גברא ואתמחי קמיעא.
עיק כתב:בדוגמה שלך, למשל, הנאצים הם השלטון ולא המדינה. אז ההשוואה המדוייקת היא כך: האם בגלל שהנאצים שלטו בגרמניה צריך ללפרק את גרמניה, או להחליף את השלטון לשלטון רצחני פחות? נדמה לי שאתה יודע שהמנצחים אחרי המלחמה בחרו באופציה השניה.
אני דוקא חושב שהתמימים הם אלה שחשבו שישארו בפולין והכל יהיה טוב, והציונים הרשעים ישמדו במהרה. נו, לא נתווכח על זה.
לומד_בישיבה כתב:ומה שכתב לעבדיגער יענקל להאשים את ברזילי שכביכול ניק החוזר זה שלו, אבקש להודיע לא מיניה ולא מקצתיה, וביודעי קאמינא.
משולש כתב:למה אתה חושב שהוא חרדי בן ישיבה?
אלף אלפים כתב:הרב משולש
מכון מורשת אשכנז הולך להוציא ספר על די האן ?
די האן היה מניח תפילין בחול המועד כמנהג הולנד ?
אלף אלפים כתב:הרב משולש
באשכול מותר לגור בחו"ל?, מלחמה בזה"ז, יחס גדו"י למדינה,התעמלות יש לך 186 תגובות בענין מדינת ישראל
כמה תכתוב כאן ?
ב"ה יום יג' לחדש ניסן תרפ"ד
אל כבוד הרבנים הגאונים המפורסמים וכו' במשרד הרבנים בירושלים שליט"א
אחד"ש כתר"ה בהדרת הכבוד
מה מאד שמחתי לקראת הבשורה הטובה שנתבשרתי זה לא מכבר כי בע"ה נתקיים השלום בין יראי אלקים בארצה"ק אחרי שבאו שני הצדדים לקו המשוה וקבלו עליהם לכל הפחות לחדול מלשלוח ריב ומדנים איש על רעהו בלשון ובכתב ע"י השתדלות האדמו"רים מגור וסאקאלאוו שליט"א שהתענינו בזה אך מה נכפלה דאגתי וצערי בראותי כי אחרי כל אלה השטן עדיין מרקד עוד ביתר תוקף ושאת בראותי את עיתונכם "קול יעקב" גליון כ"ה יום חמישי י"ז אדר שנה זו (שלושה חודשים לפני הרצח!!! משולש). אשר מלא חירופים וגידופים בנאצות גדולות לאנשים גדולים בתורה ויראה והלצות בגימטריאות אשר תגעל נפש כל שומע ולולא שראיתיו בעיני לא האמנתי מעולם על זאת שימצאו דברים כאלו בעיתון אשר קול החרדים מדבר מתוכו ומה גם בהיות אשר לפי הנראה הצד השני עומד בדיבורו בכגון זאת שלא לכתוב ולהדפיס דברי גידופים וגם לו אם לא באתם לידי פסק דין וגמר בסכסוך שלכם אך איפה בזה הותרה הרצועה להוסיף אש על המדורה עוד עד אשר תבערו בכל הגולה כשלהבת, אנא חוסו עליכם ועלינו כלל ישראל כולנו. על מה חרבה עירנו ושמם בית מקדשנו על שנאת חנם שהיתה בנו ואם זאת היתה הסיבה שהחריבה את ביתינו בודאי היא היא המעכבת לביאת משיח צדקנו וברור לי שאם ח"ו תלהט אש המחלוקת יותר ויותר ותוכל לעכב ביאת משיח צדקנו ולמה לכם להיות מעכבי הגאולה ח"ו ע"כ בקשתי שטוחה אליכם ידידי רוב שיחי וצערי לא אוכל להגיד לכם אשר אני סובל מזה מנעו עצמכם מגי-הנם הזה אשר תבער עד לשמים ושימו לביכם לדברי לכה"פ בזאת שלא להוציא ריב ומצה בדפוס לכל העולם למען לא יחולל שמו ית' בין העמים וידוע מאמרם ז"ל שאין מקיפין בחילול השם והיה זה שכרכם בזה ובבא בבלימת פיכם בעת מריבה כמאמרם ז"ל על מי העולם קיים על מי שבולם את פיו בשעת מריבה והיה כאשר אם לא תחושו לדברי זכרו נא אחי כי יש לאל ידינו בעוד איזה דברים אחרים אשר תתחרטו לבסוף ואז לא אוכל לעזור לכם אך דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום ולתשובתם הנכבדה אחכה והיה זה שלום על ישראל.
ידידכם אוהבכם ונצח דורש טובתכם וטובת כלל ישראל
הקטן ישראל מאיר הכהן.
איש רגיל כתב:המטרה של הרב בברכה באשכול ההוא היתה להתחמק מהשאלה, ובזה הוא הצליח.
אם יודעים בבירור שמסירת שטחים תציל יהודי אחד ממוות. בוודאי שחייבים למסור הכל.
משולש כתב:אני חושב שאדם לא מחויב למסור את כל ממונו בשביל להציל את חבירו,
ומי שיש לו שתי דירות כן חייב ליתן מחצית מרכושו?
בכל אופן מדובר על מסירת שטחים של מדינה, והמדינה תתן פיצויים למפונים. כך שהם לא אמורים להפסיד כל כך הרבה.
לא אמורים להפסיד כ"כ הרבה?????????
ושלישית, אדם לא יכול ללכת לגור בכוונה במקום בעייתי, ולעצום את העינים, ואח"כ לבכות למה הוציאו אותו משם.
אותו דבר אדם לא יכול לקנות דירה במליון ש"ח ואח"כ לצעוק למה אני צריך למסור את הכסף לארגון העוסק בהצלת נפשות
רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. והגזלנים לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
משולש כתב:בכל אופן מדובר על מסירת שטחים של מדינה, והמדינה תתן פיצויים למפונים. כך שהם לא אמורים להפסיד כל כך הרבה.
ברזילי כתב:לא כל שימוש בהומור הוא לעג, ומ"מ אבקש מחילתך. לגופו של ענין, לא זכיתי לראות למה אתה מכוון - כדרך הדיונים עם הרב משולש, התפתח שם דו שיח של חרשים.איש רגיל כתב:זכותך ללעוג, אך מומלץ קודם לעבור קורס בהבנת הנקרא.
המטרה של הרב בברכה באשכול ההוא היתה להתחמק מהשאלה, ובזה הוא הצליח.
ברזילי כתב:מי שלא מנסה או לא מצליח להבין את נקודת המבט של רעהו, רחוק הוא משלפוט את כוונותיו.
גם הבית שלך היה פעם של איזה יהודי בזמן בית שני ואתה גזלן בשבתך שם אלא מאי אית לך למימר שבכיבוש מלחמה איבדו כולם את הבעלות שלהם א"כ ה"ה לקרקעות של ערבים.משולש כתב:רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. והגזלנים לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
צולניק כתב:משולש כתב:אני חושב שאדם לא מחויב למסור את כל ממונו בשביל להציל את חבירו,
ומי שיש לו שתי דירות כן חייב ליתן מחצית מרכושו?
בכל אופן מדובר על מסירת שטחים של מדינה, והמדינה תתן פיצויים למפונים. כך שהם לא אמורים להפסיד כל כך הרבה.
לא אמורים להפסיד כ"כ הרבה?????????
ושלישית, אדם לא יכול ללכת לגור בכוונה במקום בעייתי, ולעצום את העינים, ואח"כ לבכות למה הוציאו אותו משם.
אותו דבר אדם לא יכול לקנות דירה במליון ש"ח ואח"כ לצעוק למה אני צריך למסור את הכסף לארגון העוסק בהצלת נפשות
רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. והגזלנים לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
הקרקעות הפרטיות נתבעות בביהמ"ש ואינם חלק מהנידון.
אבק פורח כתב:גם הבית שלך היה פעם של איזה יהודי בזמן בית שני ואתה גזלן בשבתך שם אלא מאי אית לך למימר שבכיבוש מלחמה איבדו כולם את הבעלות שלהם א"כ ה"ה לקרקעות של ערבים.משולש כתב:רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. והגזלנים לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
צופר הנעמתי כתב:משולש כתב:בכל אופן מדובר על מסירת שטחים של מדינה, והמדינה תתן פיצויים למפונים. כך שהם לא אמורים להפסיד כל כך הרבה.
בקיצור, תמיד קל לוותר על הבית של השני.
זה פשט חדש ומחודש בעמון ומואב טהרו בסיחון!משולש כתב:אבק פורח כתב:גם הבית שלך היה פעם של איזה יהודי בזמן בית שני ואתה גזלן בשבתך שם אלא מאי אית לך למימר שבכיבוש מלחמה איבדו כולם את הבעלות שלהם א"כ ה"ה לקרקעות של ערבים.משולש כתב:רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. והגזלנים לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
מלחמה בין מדינות משפיעה על השליטה המדינית, אבל לא על בעלויות פרטיות.אם מדינת ישראל כבשה את יהודה ושומרון, זה לא אומר שמכאן ולהבא כל הערבים שגרים שם רכושם הפקר לכל מאן דבעי.
משולש כתב:זה לא מצחיק.
אם יבוא יהודי ויוכיח שהקרקע שלי שייכת לו בזמן החורבן, יתכן שאני אפסיד בדין תורה מולו.
איני בקי בחו"מ.
משולש כתב:כי מקודם דיברנו על מישהו שלוקח קרקע ששיכת לאדם ערבי פרטי. ולא צריך להיות דיין בשביל לדעת שהוא גזלן.
עכשיו מדובר על קרקע שנגזלה לפני אלפי שנים במלחמה.
משולש כתב:למה אתה נכנס לפינות?
אני הזכרתי בית משפט?
אני ראיתי ערבים שמתלוננים שהתנחלו על האדמות הפרטיות שלהם. אולי הם משקרים, אבל צריך לבדוק ולחוש לזה.
רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. (על פי טענתם של הבעלים הערבים). ואם הם הגזלנים הם לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
אריסמנדי כתב:צחוק עשה לנו מי שהביא לנו מעשיות של משי זהב על דה האן. אכן השתכנענו, אתמחי גברא ואתמחי קמיעא.
משולש כתב:מקבל את תוכחתך ואתקן את לשוני:רביעית, כפי שהבנתי יש חלק מה"כיבושים" האלו שהם בעצם קרקעות פרטיות של ערבים. (על פי טענתם של הבעלים הערבים). והגזלנים לא יכולים להעמיד פני נגזלים פתאום.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 17 אורחים