בר אוריין תנינא כתב:שמעתי מהגאון ר' ישראל אליהו וינטרויב זצ"ל.
הגאון הנפלא ר' שלמה היימן זצ"ל היה דבוק כל ימיו בתורתו של רעק"א, עד שכמעט לא היה שעור אשר לא נאמר בו דבר מרעק"א ואמר פעם:
"כל ימי השתוקקתי להיות כר' עקיבא איגר, אמנם לא הגעתי לזה, אבל עזר לי שלפחות נהייתי שלוימ'לה..."
בור ועם הארץ כתב:ידידי בר אוריין, כמדומני אתה מחליף הרב עם התלמיד. אימרא זו ידוע בשם הגרב"ד, ולא בשם הגר"ש היימן.
נוטר הכרמים כתב:מעניין היה למצוא מקבילות לעובדות מעין אלו בימות עולם.
בור ועם הארץ כתב:מקבילות לסיפור זה יש למאות. וראש לכל יש לציין כמובן למה שמובא בהקדמה לס' מגיני שלמה שרש"י יצא לקראתו בעת פטירתו.
עולה לי לראש כרגע, מה שראיתי לאחרונה ראיתי בספרה של בתו שתחי' של הגאון והצדיק ר' יהונתן שטייף זצ"ל (אולי ראוי להקדיש לו אשכול מיוחד - לשמו ולזכרו תאות נפש) שמספרת שבימיו האחרונים כששכב בביה"ח, אמר לה פתאום "תביא כסא, וכי אינך רואה שר' ישעיה מגיע?". [ר' ישעיל'ה קרסטירער].
וכן יש עוד ועוד.
.[/b]
חכם באשי כתב: אולי תביא לפנינו כמה עשרות מתוך אותם מאות. אני אודה לך מאוד.
חכם באשי כתב:בור ועם הארץ כתב:מקבילות לסיפור זה יש למאות. וראש לכל יש לציין כמובן למה שמובא בהקדמה לס' מגיני שלמה שרש"י יצא לקראתו בעת פטירתו.
עולה לי לראש כרגע, מה שראיתי לאחרונה ראיתי בספרה של בתו שתחי' של הגאון והצדיק ר' יהונתן שטייף זצ"ל (אולי ראוי להקדיש לו אשכול מיוחד - לשמו ולזכרו תאות נפש) שמספרת שבימיו האחרונים כששכב בביה"ח, אמר לה פתאום "תביא כסא, וכי אינך רואה שר' ישעיה מגיע?". [ר' ישעיל'ה קרסטירער].
וכן יש עוד ועוד.
.[/b]
1. אולי תביא לפנינו כמה עשרות מתוך אותם מאות. אני אודה לך מאוד.
2. מה שם ספרה של בת ר' יהונתן שטייף, והיכן בערך היא מספרת את הדבר?
רבטוב כתב:שמעתי פעם בדרשה בבארא-פארק שר' אהרן בהגר''מ בהגר''ח סאלאוויטשיק אמר שכמו שסבו הגר''ח אמר על המייטשעטער שכדאי הי' חבלי הלידה של אימו של הגר''ח שהביא תלמיד כזה .כן אמר הגרב''ד על עצמו שכדאי היו חבלי לידה של אימו שהוע הביא תלמיד כר' שלמה פאריטשער [היימאן]
בור ועם הארץ כתב:הגאון והצדיק ר' יהונתן שטייף זצ"ל
נוטר הכרמים כתב:הגרמ"י ליפקוביץ שליט"א אשר הוציא לאור את כתביו וחידו"ת שנאספו ונלקטו מכתי"ק בשני חלקים בשם חידושי רבי שלמה
רבטוב כתב:שמעתי פעם בדרשה בבארא-פארק שר' אהרן בהגר''מ בהגר''ח סאלאוויטשיק אמר שכמו שסבו הגר''ח אמר על המייטשעטער שכדאי הי' חבלי הלידה של אימו של הגר''ח שהביא תלמיד כזה .כן אמר הגרב''ד על עצמו שכדאי היו חבלי לידה של אימו שהוע הביא תלמיד כר' שלמה פאריטשער [היימאן]
ירושלמי כתב:ע"פ המסופר שם, במכתב ששלח לו רבו הגרב"ד ליום חתונתו (שנת תרע"ח), כתב הוא בהאי לישנא "כדאים היו כל החבלי לידה של אמי ז"ל, להעמיד תלמיד כמותך". (משום מה, יש בזכרוני שמטבע לשון זו כבר מצויה אצל רבותינו הראשונים, ואשרי מי שישיב לי אבידתי).
משם גם למדתי, שר' שלמה היה אחיינו של ר' שמחה זליג ריגר זצ"ל מו"צ דבריסק, שהיה נשוי לאחות חמיו של ר"ש.
אם אינני טועה, סיפורים נאדרים עליו ניתן למצוא בספרו של סורסקי "אר אלחנן" בפרקים העוסקים בישיבת ברנוביץ ורבניה.
ומידי דברי בו, הנה בתרפ"ז עד תרצ"ה כיהן ר"ש כר"מ הישיבה 'רמיילס', לימים בירושלים בראשות הגרי"ז גוסטמן זצ"ל. אולי מישהו נותן קצת רקע על הישיבה, שְׁמָה, ראשיה בעבר ושאר פרטים?
בר אוריין תנינא כתב:בור ועם הארץ כתב:ידידי בר אוריין, כמדומני אתה מחליף הרב עם התלמיד. אימרא זו ידוע בשם הגרב"ד, ולא בשם הגר"ש היימן.
הגאון ר' בור וכו' שליט"א, כך בדיוק שמעתי מהגאון ר' ישראל אלי' זצ"ל בהספד על הרב שך כו' חשון תשס"ב. (כך רשום אצלי).
ואגב, אעתיק כאן עוד דבר נאה שאמר הגאון ר' אלחנן וסרמן זצ"ל:
"ר' עקיבא איגר הוא ר' עקיבא איגר בכל הש"ס, ואילו אני אפילו בעמוד גמרא אחד אינני ר' עקיבא איגר, ואילו הייתי בעמוד אחד ר' עקיבא איגר, כי אז הייתי יכול לשער כמה רעק"א גדול ממני, כי כך וכך עמודים יש בש"ס, והוא רעק"א בכל העמודים ואני רק בעמוד אחד. אך מאחר ואיני רעק"א אפילו בעמוד אחד, אינני יכול לשער כלל וכלל כמה רעק"א גדול ממני..."
בור ועם הארץ כתב:וזו תמונת זיו פניו הטהורות:
אורי אגסי כתב:מענין לענין, שמעתי כמדומני בשם ר' אליעזר גורדון מטעלז (אך אולי טועה אני בשם האומר):
על קושי' של רעק"א יש לשבת ז' נקיים, ואם בתוך אותם ז' ימים מוצאים תירוץ, הרי זה סותר למנין הז' נקיים...
חכם באשי כתב:אורי אגסי כתב:מענין לענין, שמעתי כמדומני בשם ר' אליעזר גורדון מטעלז (אך אולי טועה אני בשם האומר):
על קושי' של רעק"א יש לשבת ז' נקיים, ואם בתוך אותם ז' ימים מוצאים תירוץ, הרי זה סותר למנין הז' נקיים...
הפתגם: "יש לישב על דברי [פלוני] שבעה נקיים", נאמר על רבים וטובים ובעיקר על רש"י. כדומני, שהחיד"א היה הראשון שהתבטא כך על רש"י.
ראה על כך בספר 'אלפא ביתא קדמייתא דשמואל זעירא' (אשכנזי).
אמנם חציו השני של הפתגם, שמעתי עתה ממך לראשונה.
חכם באשי כתב:1. אולי תביא לפנינו כמה עשרות מתוך אותם מאות. אני אודה לך מאוד.
בור ועם הארץ כתב:האם קראת את ההקדמה הנ"ל? תראה שאכן היה תלמידו. וגם חסיד, ואין זה סתירה כמובן.
ואגב, הדרך המלך כבר היה גדול בתורה לפני שדרך בכלל על מפתן ביתו של הצאנזר. הוא למד אצל הישועות יעקב בעיר מולדתו לבוב-לעמבערג, ואח"כ בלובלין אצל הגאון בעל נודע בשערים.
בור ועם הארץ כתב:ראיתי את שמו של ר' יצחק מאיר הכהן רפפורט אב"ד פראג ואח"כ בוויליאמסבורג, מוזכר בספר הנ"ך. האם יש לו להרי"מ צאצאים?
עמוד הימיני כתב:מבקש חכמה כתב:ראיתי בספר שיצא עכשיו על ידי הרב שמואל זיוון של סיפורי ר' שלמה קרליבך בעמ' 206 מזכרונות ר' שלמה על הגר"ש היימן והגר"א קוטלר, כדאי לקרא.
מהו שם הספר?
מכון חכמי ליטא כתב:מישהו יכול לקשר לוידיאו מהגר"ש היימאן זצ"ל שהתפרסם לאחרונה?
מתפעל כתב:לפלא בעיני שאף אחד לא הזכיר הסיפור על הגרב"ב זצ"ל בעצמו, שבעת פטירתו ראו שני תלמידיו שהיו איתו (כמדומני זה היה בוילנא שנת ת"ש) שהוא מחייך ושאלו אותו לפשר הדבר וענה: דער רבי איז דאך געקומען. היינו שהגר"ח הגיע אליו ללוותו למעלה.
כזכור לי שם התלמיד שמסר עדות זו היה רק מאיר פאנטל. משהו כזה.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: עתניאל בן קנז ו־ 267 אורחים