עדיאל ברויאר כתב:אם אני לא טועה גם ביררתי בעבר עם רוקחת יראת שמים באחת הקופות, והיא אמרה שלדעתה יש הקפדה של ההנהלה בין אנשים שונים (נראה לי שבאותה משפחה אין הקפדה, או רק בין בני זוג. אני כבר לא זוכר).
טריד בגירסיה כתב:עדיאל ברויאר כתב:אם אני לא טועה גם ביררתי בעבר עם רוקחת יראת שמים באחת הקופות, והיא אמרה שלדעתה יש הקפדה של ההנהלה בין אנשים שונים (נראה לי שבאותה משפחה אין הקפדה, או רק בין בני זוג. אני כבר לא זוכר).
מן הסתם הכוונה לבן משפחה שגם הוא חבר באותה קופה ואולי ע"ז אין הקפדה, אבל ודאי שלחבר בקופ"ח אחרת אין שום הסכמה מצדם לקנות בשבילו תרופה, שהרי חלק מעלותה היא על חשבון הקופ"ח גם אם היא כלולה בסל הבריאות. והוא כמו אדם שיקח פיצוי על רכב שנגנב לו מחברת ביטוח שאינו מבוטח בה.
בברכה המשולשת כתב:השבוע נשאלתי אם מותר לקנות לחבר אופיס בהנחה של הסתדרות המורים, והשבתי בעניי שבוודאי אסור
וקופת החולים נותנת את התרופה במחיר מוזל
לומד_בישיבה כתב:זה נכון שהרוקחים מעדיפים שיקנו בפרטי ולא דרך הקופות ולא חשבתי על כך.
--
אני דיברתי כלפי הקופ"ח האם כשאני משתמש עם כרטיס שלהם האם אני גונב מהם ועל זה אמרתי שלא. - אין להם כל הפסד, ואם מישהו מתעקש על משהו סתם. ד"מ שלא אעלה על האוטובוס כאשר ממילא הוא נוסע בהנחה שזה לא עולה לו כסף אם גם אני אעלה לאוטובוס. - כאן נכנס הענין של זה נהנה וזה לא חסר.
--
אין לי גישה לאתרים על השוד של הקופות עם התרופות אך הדברים ידועים.
http://www.themarker.com/consumer/1.555343
הדברים תמוהים. אם אותו אדם ייקנה לעצמו מנה פלאפל עם סלטים חופשי הוא יוכל להאכיל גם את אשתו והילדים כי הוא חייב במזונותיהם? ברור כשמש שבמסגרת העיסקה בין האדם לבין הקופה המונח "לעצמו" מתפרש כלשון בנ"א, ואין לחיוב רפואת האשה שייכות לענין.מאיר סובל כתב:ראיתי באחד ממחברי זמננו שנשאל אם מותר לבעל לקנות בקופ"ח שלו תרופה בהנחה לאשתו שאינה חברה באותה קופ"ח, והשיב שאסור לקנות לאחר סתם, אבל מאחר והבעל התחייב בכתובה לרפואתה של אשתו, זה הצורך שלו עצמו לקנות, ואין זה נחשב כקונה לאחר, ומותר לו. (השאלה לא היתה באופן שהקופ"ח מחייבת שיהיה כרטיס אותו חולה והפניית רופא לחולה מסויים שחבר בקופ"ח. רק שלא יקנה לצורך מי שאיננו חבר, וכאן הוא קונה לעצמו כי הוא מחוייב בזה).
ד. אם מדובר על תרופה ספציפית שידוע בבירור שמחירה לצרכן נמוך מעלותה לקופה, אולי אפשר לתלות שבאופן כזה מעולם לא התכוונה הקופה לאסור. אבל אינני יודע אם יש מקרים כאלה.
זה אופן אחד, ואז כל אחד יכול לקנות כי הוא משלם את המחיר המלא (והשאלה אם התכוונו לאסור גם באופן כזה). אופן שני, פחות ברור, הוא מקום שבו המחיר הרשמי של התרופה הוא גבוה (וזה המחיר הנגבה מצרכן פרטי) אבל הקופות מצליחות להשיג את התרופה יותר בזול, ולפעמים נדירות אולי אפילו יותר זול מדמי ההשתתפות העצמית.אוצר החכמה כתב:ד. אם מדובר על תרופה ספציפית שידוע בבירור שמחירה לצרכן נמוך מעלותה לקופה, אולי אפשר לתלות שבאופן כזה מעולם לא התכוונה הקופה לאסור. אבל אינני יודע אם יש מקרים כאלה.
אתה מתכוון שעלותה פחות ממה שמשלם אדם לקופה (12-13 ש"ח) במקרה כזה בתי המרקחת ממילא גובים רק את העלות האמיתית.
ברזילי כתב:זה אופן אחד, ואז כל אחד יכול לקנות כי הוא משלם את המחיר המלא (והשאלה אם התכוונו לאסור גם באופן כזה). אופן שני, פחות ברור, הוא מקום שבו המחיר הרשמי של התרופה הוא גבוה (וזה המחיר הנגבה מצרכן פרטי) אבל הקופות מצליחות להשיג את התרופה יותר בזול, ולפעמים נדירות אולי אפילו יותר זול מדמי ההשתתפות העצמית.אוצר החכמה כתב:ד. אם מדובר על תרופה ספציפית שידוע בבירור שמחירה לצרכן נמוך מעלותה לקופה, אולי אפשר לתלות שבאופן כזה מעולם לא התכוונה הקופה לאסור. אבל אינני יודע אם יש מקרים כאלה.
אתה מתכוון שעלותה פחות ממה שמשלם אדם לקופה (12-13 ש"ח) במקרה כזה בתי המרקחת ממילא גובים רק את העלות האמיתית.
השאלה היא לא כמה מרויחים מכל עיסקה כזו, אלא מה היקף הרווחים הכולל מכל התרופות מן הסוג הזה ומכלל המכירות שלהן. מכל מקום, אני מנחש שאתה צודק בכך שלו היינו שואלים את המנהלים להדיא, הם היו מעדיפים שלא יפרצו את הגדר. אבל, עדיין אולי יש מקום לספק באופן כזה, שאין בו שום חסרון ממון לקופה, אם צריך להתחשב בדעתם (נראה לי בפשטות שזכותם להחליט למי למכור ולמי לא, כל עוד יש בעמדתם טעם ואין היא מידת סדום שכופין עליה, אבל אולי יש מי שחושב אחרת).אוצר החכמה כתב:ברזילי כתב:זה אופן אחד, ואז כל אחד יכול לקנות כי הוא משלם את המחיר המלא (והשאלה אם התכוונו לאסור גם באופן כזה). אופן שני, פחות ברור, הוא מקום שבו המחיר הרשמי של התרופה הוא גבוה (וזה המחיר הנגבה מצרכן פרטי) אבל הקופות מצליחות להשיג את התרופה יותר בזול, ולפעמים נדירות אולי אפילו יותר זול מדמי ההשתתפות העצמית.אוצר החכמה כתב:אתה מתכוון שעלותה פחות ממה שמשלם אדם לקופה (12-13 ש"ח) במקרה כזה בתי המרקחת ממילא גובים רק את העלות האמיתית.
כלומר ובמקרה הפרטי של התרופה הזאת הקופה צריכה להיות מעוניינת שאעשה את ה"תרגיל" כי אז היא מרוויחה שקל או שנים.
לא נראה לי שאף סוחר יסכים לזה כי זה פירצה גדולה ובשביל רווח קטן ומסופק הרצועה מותרת.
מה רצונך לומר בזה? זה אכן המצב בפועל, כמובן. מעולם לא שמעתי שאיזו שהיא קופת חולים מחלקת את רווחיה לחברי הקופה.לומד_בישיבה כתב:http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/Bituah_01.pdf
שר הבריאות לא יכיר בקופת חולים אלא אם כן נתקיימו בה כל אלה:
1). התאגיד המבקש הוא תאגיד שהמסמכים שעל פיו הוא מתכונן ופועל מחייבים את השקעת כל הרווחים בו לשם ביצוע מטרותיו, אינם מתירים חלוקת רווחים בין חבריו או בעלי מניותיו.
חוקר_ומקובל כתב:בתור שואל השאלה יש לי זכות לפרש דברי
יש קופת חולים שמממנת משקפים לפחות מגיל 18 אני כבר בן 18 האם אני יכול לשלם על חשבון אחי / בני שהוא פחות מגיל 18 ?
אם כך באמת לא ברורה השאלה - למה שיהיה מותר? האם כוונתך לנידון הכללי של בעלות ממונית בגופים ציבוריים? (קופת חולים איננה ממש גוף ציבורי, אלא שותפות של כל החברים, כמדומני, אבל אינני בקי בפרטים)חוקר_ומקובל כתב:בתור שואל השאלה יש לי זכות לפרש דברי
יש קופת חולים שמממנת משקפים לפחות מגיל 18 אני כבר בן 18 האם אני יכול לשלם על חשבון אחי / בני שהוא פחות מגיל 18 ?
צופר הנעמתי כתב:חוקר_ומקובל כתב:בתור שואל השאלה יש לי זכות לפרש דברי
האם אתה יכול לקנות משקפיים על חשבון הקופה כדי למכור אותם לבן דוד שלך שאינו חבר הקופה?
חוקר_ומקובל כתב:צופר הנעמתי כתב:חוקר_ומקובל כתב:בתור שואל השאלה יש לי זכות לפרש דברי
האם אתה יכול לקנות משקפיים על חשבון הקופה כדי למכור אותם לבן דוד שלך שאינו חבר הקופה?
ומה הדין [עוד מקרה שנתקלתי] אם יש לי ביטוח משלים ברמה גבוהה ויש איזה תרופה שמגיעה לי ותעזור לי אבל אני מתקמצן על הכסף, ואז חברי שאינו חבר בקופה וצריך אותה גם הוא רוצה לממן את הקניה ושנינו נשתמש בה, מה הדין בזה?
צופר הנעמתי כתב:
לכאורה אם יש לך מרשם אתה יכול לקנות, אחרי זה תעשה עם זה מה שבא לך.
לומד_בישיבה כתב:כמה זה עצוב - אסור להם להתחלק ברווחים אמנם שיאני השכר בגוף הציבורי מותר להם.
אם עובדי הקופה אינם שודדים הרי מי שמאשר להם סכומי עתק הוא השודד.
--
כאן ניתן לבדוק את זה.
http://hsgs.mof.gov.il/ReportPage.aspx? ... /TermsList
חוקר_ומקובל כתב:צופר הנעמתי כתב:
לכאורה אם יש לך מרשם אתה יכול לקנות, אחרי זה תעשה עם זה מה שבא לך.
כלומר גם אם אני בכלל לא צריך את זה.
זה כבר סברא תמוהה הרי אם נאבד לי מרשם בבית אז נותנים לי עוד אחד ואם אמצא את הראשון אז אוכל למכור אותו? נשמע תמוה.
אז מה ההבדל בין מרשם לתרופה למשקפיים?צופר הנעמתי כתב:אם נתנו לך שנים כי אחד נאבד [לא] התכוונו לתת לך זכות לשנים, ואם נתנו לך זכות לאחד ואח"כ אתה מחליט למכור את התרופה לבן דוד שלך אני לא רואה איך אפשר לעכב עליך.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 359 אורחים