הודעהעל ידי יצחק ש » ה' מאי 28, 2015 6:14 pm
ובכן, לאחר יום שלם שבו עברתי להשתמש בחיפוש הטבלאי, אודה ולא אבוש, שטעיתי, ואכן האופציה הזו מייתרת את השימוש במסך החיפוש הישן
בהתאם לכך, ערכתי את ה'נושא' של שרשור זה והוספתי תיבות 'כבר לא'....
אך אני חוזר על דברי, החלון הטבלאי מאד מאד לא ידידותי [להבדיל ממסך החיפוש הישן F7] -ולכן זה יהיה 'שדרוג' רציני אם החלון הטבלאי 'יהפוך' לידידותי יותר.
הצעתי:
א. גודל: חלון יותר גדול [כאמור היום החלון כה קטן עד שצריך 'לנחש' את המספר של המרחק בין הטבלאות, פשוט לא רואים את זה].
ב. קודים: במקום הסולמיות הכוכביות וה'פלוסים', ליצור ממשק אחר, [כלומר שיהיה כתוב בפירוש, למשל 'הוספת אותיות שימוש' וסימון V על אופציה כזו]. אם אכן תתקבל הצעתי להגדיל את החלון יהיה קל להוסיף זאת. [אגב,אין צורך ליחד לכל שורה בטבלה ממשק כזה, אלא אפשר לעשות ממשק אחד, אשר יתיחס למיקום של הסמן באותו זמן, כמו בבר אילן].
ג. ברוחב לב, יצרתם אפשרות של חיפוש טבלאי ענק, מה שיוצר בלבול למשתמש הבלתי מקצועי [למשל בפעם הראשונה חשבתי שהתיבה שמתחת לתיבה הראשונה היא התיבה השניה], לטעמי צריך בבסיס לתת שלש או ארבע שורות לחיפוש, עם כפתור נוסף לאופציה להרחבת החלון לעוד ועוד טבלאות.
ניתן לתת את הדעת על נקודות נוספות, אך איני רוצה להיראות 'נודניק'...
אין ספק, שעם ההנגשה של החיפוש הטבלאי למשתמש הפשוט, ניתן בקלות לוותר על מסך החיפוש הישן [F7] = ואני אומר זאת כאחד שהיה מחובר ב'וריד' לחיפוש הישן, כמבואר לכל מעיין בשרשור זה....
לסיום, אני חייב להביע את התפעלותי, אני משתמש של האוצר עוד מגרסה 9 ע"ה, ופעם ראשונה נכנסתי [ונרשמתי] לפורום זה בגלל התלונה הנ"ל - התגובה המהירה והענינית שלכם, והרצון לעזור ולשפר, הדהימה אותי! מבחינתי זה לא מובן מאליו, ועל כך "כל הכבוד" לכם!!!
בהצלחה גדולה