[/url]חכם באשי כתב:על המסכתות הקשות שבתלמוד, הנרמזות בעני, עי' אלפא ביתא לר"ש אשכנזי (אינני זוכר אם מדובר בקדמייתא או בתניתא)
שלח כתב:פה אני נדרש...לשתף אותי עם הסוגיות הקשות ביותר שהגיעו אליהם, יש אומרים שזה סוגיות נגעים או אהלות, יש אומרים שזה סוגיות של מסכתות ענ"י עירובין נידה יבמות, יש אומרים קידוש החודש או סוגיות כמו תגרי לוד ב"מ מט
שלח כתב:או ספר משנה למלך על הרמב"ם
שטייגעניסט כתב:כאמור זוהי שאלה אינדיבידואלית. אתן גם תשובה אינדיבידואלית. המסכת הכי קשה היא עירובין. הספר הכי קשה הוא ספר המאור ומלחמות ה'.
ישא ברכה כתב:זה מאוד משעשע לקרוא את הדעות של כ"א למרות שמסופקני אם יש כאן אחד שעבר פעם אחת בריפרוף על כל הש"ס...
אלי כהן כתב:ישא ברכה כתב:זה מאוד משעשע לקרוא את הדעות של כ"א למרות שמסופקני אם יש כאן אחד שעבר פעם אחת בריפרוף על כל הש"ס...
מתוך הכרותי עם רבים מחכמי הפורום, רובם גמרו ש"ס בעיון לפחות פעם אחת (וחלקם גם כמה פעמים).
ישא ברכה כתב:אלי כהן כתב:ישא ברכה כתב:זה מאוד משעשע לקרוא את הדעות של כ"א למרות שמסופקני אם יש כאן אחד שעבר פעם אחת בריפרוף על כל הש"ס...
מתוך הכרותי עם רבים מחכמי הפורום, רובם גמרו ש"ס בעיון לפחות פעם אחת (וחלקם גם כמה פעמים).
ההרגשה שלי שת"ח רציניים לא יושבים על המחשב ומשוטטים בנייעס התורני (!?) הלזה.
להערכתי יהודי שסיים ש"ס, מנצל את זמנו יותר. וסליחה אינני מתכוין לפגוע חלילה - הרושם שלי הוא (ואולי הוא בא כי אני מסתכל על כל העולם כמוני, מתוך המבט שלי) שרוב בכותבים למינהם הם אברכים (במקרה הטוב) שקצת משעמם להם ליד הנייד, וכשהם קנו אותו הם כבר ראו את הקונטרס הבא בחנויות, וטיפין טיפין החלומות התאדו. (ושוב אינני מזלזל בכל האברכים הצעירים בעלי המחשבים למינהם, ואני הקטן ג"כ מאלו).
אבל מכיון שניכר שדבריך מתוך ידיעה ולא מתוך הערכה ופרשנות, ולכך הריני כף ראשי - ואשרינו שזכינו לדור בחדא בית מדרשא.
אגב, מכיון שאני נהנה לקרוא את מחשבותיך. מה דעתך על התופעה של הא"צ שיושבים כל היום עם המחשב. מחד אין ספק שיש בזה ריבוי תורה, וזה מדרבן לכתוב וכו' וכו', ומאידך א"א להכחיש שזה לא נראה טוב כשנכנסים לביהמ"ד וכולם יושבים בשקט עם מחשבים.. זה משנה את צורת הלימוד מדינאמי וסוער (ת"ח וכו') ללימוד מחקרי יבש, כשגם הדיונים הם מע"ג המסך?
היא שיחתי כתב:ישנם הרבה סוגי קשיים ולא כל הקשה לזה קשה לזה
א' קושי מתימטי כקידוש החודש ומסכת קינים
ב' קושי הבנתי כעירובין ודומיה
ג' קושי תחבירי בקריאה שקלים על מגוון פירושיה
ד' קושי למדני כענייני שיעבודים, אינו מתכוון, ריבית וקלב"מ
ה' קושי מושגי כלומר מושגים חדשים שבדרך כלל זרים לבוגרי נשים נזיקין, כגון לימוד טהרות ופ"ג דחגיגה
אלי כהן כתב:נזיר לג ע"ב, הלא כן?
היא שיחתי כתב:ה' קושי מושגי כלומר מושגים חדשים שבדרך כלל זרים לבוגרי נשים נזיקין, כגון לימוד טהרות ופ"ג דחגיגה
נהר שלום כתב:אלי כהן כתב:נזיר לג ע"ב, הלא כן?
ר"ת לא גמרא שמעתי בשם גדול ספרדי לא זוכר מי.
שלח כתב:הבנתי שאין את ספריו של הרש אשכנזי שליט"א באוצר החכמה מדוע?
חכם באשי כתב:שלח כתב:הבנתי שאין את ספריו של הרש אשכנזי שליט"א באוצר החכמה מדוע?
הוא מסרב להכניסם לאוצר.
אום אני חומה כתב:ראיתי פעם בשם מרן הגריש"א שאמר 'אצלי אין דבר קל. מסכת יבמות ומסכת ר"ה זה אותו דבר אצלי'. ודוק היטב.
שלח כתב:ועוד כמה דברים
1תיקון המידות, אומר רבי ישראל מסלנט זצ"ל לתקן מידה אחת יותר קשה מללמוד את כל השס
שלח כתב:ראיתי פה תכנית הלימודים של הרב הגאון הרב משולם ראטה זצ"ל
http://www.otzar.org/aspcrops/154440_13_81612111198-282015.asp
אני חושב שקשה מאוד, לעמוד בתכנית הזאת ,ואינני יודע האם יש שעבר ולמד תוכנית זאת
שלח כתב:1 שילוח הקן וכיבוד הורים קשה ביותר לקיים
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 98 אורחים