איש_ספר כתב:ועל כל אלה הושם דגש, שיהיה הספר נוח הקריאה וקל העיון, ולא יגע בו המעיין בריבוי ציונים ולא יכשל ברוב האותיות.
התרחק ממליצות, כתוב רק את האמת, כתוב ברור, כתוב בדייקנות, כתוב ומחק וכתוב, ואל תהי בוש לומר טעיתי. ומעל הכל דע את מך ערכך לפני רבותינו, והוה זהיר בגחלתן.
יערוסלב כתב:איש_ספר כתב:ועל כל אלה הושם דגש, שיהיה הספר נוח הקריאה וקל העיון, ולא יגע בו המעיין בריבוי ציונים ולא יכשל ברוב האותיות.
אני אישית משתמש אם השערי דורא של מכון המאור, והוא יצירה אחד בעולם, אבל כנראה יש למהדורה זו המעלות שכתב האיש ספר, ולא יכשל ברוב האותיות.
אני כבר התרגלתי לזה, אבל בודאי זה יותר טוב.
גבול ים כתב:יומא טבא לרבנן, המכירים את הצורך בספר זה מחד, והמתענגים תדיר על עריכתו העניינית והיסודית של הגאון רבי דוד שליט"א אביו של מארי דאתרין, אשר הזריח את אור תורת קדמונינו הראב"ן והראבי"ה באור בהיר. יהי ה' עמו ויאמץ כחו להאיר לארץ ולדרים אור עולמים.
עדיאל ברויאר כתב:לגבי זמנו של השערי דורא, יש להוסיף את מה שנדפס בספר טל חיים בשר בחלב ותערובות, ממנו עולה עדות נוספת לזו של תרוה"ד שהשע"ד היה קשיש ממהר"ם (בגוף הספר הוא כותב שהשע"ד היה תלמיד מהר"ם, ועל זה נסובה ההערה). כמדומני שדבריו מבוססים על מה שמסר לו פרופ' שמחה עמנואל. אמנם יתכן שהעדות של האגודה כבר הופכת את האפשרות הזאת לבלתי אפשרית, ונשאר הכל בצ"ע.
גבול ים כתב:עדיאל ברויאר כתב:לגבי זמנו של השערי דורא, יש להוסיף את מה שנדפס בספר טל חיים בשר בחלב ותערובות, ממנו עולה עדות נוספת לזו של תרוה"ד שהשע"ד היה קשיש ממהר"ם (בגוף הספר הוא כותב שהשע"ד היה תלמיד מהר"ם, ועל זה נסובה ההערה). כמדומני שדבריו מבוססים על מה שמסר לו פרופ' שמחה עמנואל. אמנם יתכן שהעדות של האגודה כבר הופכת את האפשרות הזאת לבלתי אפשרית, ונשאר הכל בצ"ע.
יש לתקן את האמור בטל חיים, כי העדות היא לא על אביו של בעל השע"ד, אלא על השע"ד עצמו, אביו של הכותב ר' אלכסנדרי, והוא אינו בעל האגודה.
עדות זו הובאה כבר ע"י אלפנביין במבואו למנהגים ישנים מדורא עמ' 6 והוא דוקא מתאים זאת עם היותו תלמיד מהר"ם.
עדיאל ברויאר כתב:יערוסלב כתב:[q]
][/quoteאני אישית משתמש אם השערי דורא של מכון המאור, והוא יצירה אחד בעולם, אבל כנראה יש למהדורה זו המעלות שכתב האיש ספר, ולא יכשל ברוב האותיות.
אם הינך כותב כך, כנראה לא קראת את הביקורת על המהדורה שפורסמה ב"המעין" וצורפה באשכול זה ע"י "יעקובי". או שמא כל כתיבתך רק על עניין העימוד.
יערוסלב כתב:עדיאל ברויאר כתב:יערוסלב כתב:[q]
][/quoteאני אישית משתמש אם השערי דורא של מכון המאור, והוא יצירה אחד בעולם, אבל כנראה יש למהדורה זו המעלות שכתב האיש ספר, ולא יכשל ברוב האותיות.
אם הינך כותב כך, כנראה לא קראת את הביקורת על המהדורה שפורסמה ב"המעין" וצורפה באשכול זה ע"י "יעקובי". או שמא כל כתיבתך רק על עניין העימוד.
לא קראת הביקורת, אבל מאן ייאמר שב"המעין" הבא לא יהיה ביקורת על ספר זה, סוף סוף כולנו קרוצי חומר, וכמו שלמדנו ממש עכשיו בדף היומי מס' סוטה דף ה' בדיוק מה הר"ת של אד"ם ומה הר"ת של בשר, ואין שום דבר בעולם שיכול להיות בתכלית השלימות, ובכל דבר חדש יש חיסרונות, אבל מה שאפשר לעשות עושין, אבל אין זה אומר שלא יהיה בני אדם שיהרהר אחר מהדורא זו. עוד חזון! [אני אישית בטבעי אינו כך, שעל כל דבר חדש עושין מזה כל טראסק אבל אני סומך על "הדעותיהן אינן שוות" שבודאי יש להם מה לומר.}
ארזי ביתר כתב:ועכשיו, לשאלה המתבקשת: היכן ניתן להשיגו?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 123 אורחים