עושה חדשות כתב:אגב, רציתי לשאול,
ונתעוררה לי שאילה זו בהאי שבתא בחלום בשנת הצהריים
מה הדין אם יש לפנינו 10 ארגזים, באחד מהם יש אדם (יהודי), ובכל התשעה יש כרים וכסתות, ואינו ידוע היכן נמצא האדם. האם נימא ביטול ברוב, ויהיה מותר להשליך את כל הארגזים למים?
כוונתי לשאול לפי האחרו' שנקטו דמדאו' אדם בטל ברוב, ורק מדרבנן יש דין דבע"ח אינם בטילין, ואדם אינו שונה מבע"ח בפרט הזה.
רש"י מסכת שבת דף סה עמוד ב
ואני שמעתי בבכורות: מטהרין בזוחלין - שהנוטפין שבתוכן מטהרין בריבוי הזוחלין, ויתבטלו הנוטפין בהן להיות זב וזבה טובלין בהן בשביל הזוחלין.
תוספות מסכת שבת דף סה עמוד ב
וא"ת אמאי חיישינן שמא ירבו הנוטפים לימא קמא קמא בטיל
ביליצר כתב:עיין בעונג יום טוב סימן ד,
וכמדומני שהדמשק אליעזר מויזניץ הביא ראיה גם מנסקלין ונשרפין שנתערבבו דהולכים בתר המיתה הקל למרות הרוב הנידון בחמור ,מאותו טעם,
עושה חדשות כתב:חכ"א שלח לי רשימה מסודרת של מקורות לנושא, (האם המיעוט נהיה איסור כמו הרוב, האם הוא נהיה כשר כמו הרוב, וכיו"ב), וישמח מאד לכל תוספת מקור או סברא.
עושה חדשות כתב:אגב, רציתי לשאול,
ונתעוררה לי שאילה זו בהאי שבתא בחלום בשנת הצהריים
מה הדין אם יש לפנינו 10 ארגזים, באחד מהם יש אדם (יהודי), ובכל התשעה יש כרים וכסתות, ואינו ידוע היכן נמצא האדם. האם נימא ביטול ברוב, ויהיה מותר להשליך את כל הארגזים למים?
כוונתי לשאול לפי האחרו' שנקטו דמדאו' אדם בטל ברוב, ורק מדרבנן יש דין דבע"ח אינם בטילין, ואדם אינו שונה מבע"ח בפרט הזה.
עושה חדשות כתב:חכ"א שלח לי רשימה מסודרת של מקורות לנושא, (האם המיעוט נהיה איסור כמו הרוב, האם הוא נהיה כשר כמו הרוב, וכיו"ב), וישמח מאד לכל תוספת מקור או סברא.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 260 אורחים