תוכן כתב:אני נוהג לזרוק לפח.
תוכן כתב:אני נוהג לזרוק לפח.
שי אבי דוד כתב:או יושלכו כדומן על פני השדה או אל הצפרדע, כדין ס"ת שכתבו מין?
תוכן כתב:אני מסתובב בכל מיני מכירות ומדי פעם מזדמן לידי סידורים כאלו.
הוגה כתב:לענ"ד: יגנז.
נימוק: אפילו למ"ד תפילין שכתבן אפיקורוס באו"ח סי' ל"ט סעי' ד' ישרפו, אף שתפילין בדר"כ לא כתובין לשם ע"ז, עי' ביה"ל שם שזה דוקא באדוק לע"ז, ואל"כ יגנז. רפורמים לא אדוקים בע"ז. ולא שונה סידורים. כ"ש למ"ד בתפילין יגנז. [ולכאו' הפו' לא נקטו סברת הרמב"ם].
שי אבי דוד כתב:הוגה כתב:לענ"ד: יגנז.
נימוק: אפילו למ"ד תפילין שכתבן אפיקורוס באו"ח סי' ל"ט סעי' ד' ישרפו, אף שתפילין בדר"כ לא כתובין לשם ע"ז, עי' ביה"ל שם שזה דוקא באדוק לע"ז, ואל"כ יגנז. רפורמים לא אדוקים בע"ז. ולא שונה סידורים. כ"ש למ"ד בתפילין יגנז. [ולכאו' הפו' לא נקטו סברת הרמב"ם].
יישר כח
אחשדרפנטובסקי כתב:תוכן כתב:אני מסתובב בכל מיני מכירות ומדי פעם מזדמן לידי סידורים כאלו.
אה... זה אתה?
שבטיישראל כתב: ובוודאי שצריך לזורקם לפח או לשורפם
גם זה הבל כתב: כמדומני שספרים שהודפסו כל זמן שלא השתמשו בהם י"א שאין להם קדושה.(שימוש רפורמי מסתמא לא נחשב שימוש וא"כ גם הזמנה לכך לא נחשבת הזמנה) [אשמח לשמוע מקורות].
תוכן כתב:הריפורמים כתנועה כוללת גישות רבות, ומהן, כפירה בעיקר, פנייה לצלוב בעת צרה, וכדומה. מכיון שמדובר בחומר מודפס שלשיטות רבות אין בזה קדושה, על כן אני מחמיר וזורק לפח.
הוגה כתב:ג' - בחומש הנדפס ע"י עכו"ם ולצורכם של העכו"ם, כתב החו"י שראה כמה חנונים ישראלים משתמשים בזה להיתר, "ולא רציתי למחות בהם שכבר נתפשט היתרו, ומ"מ אני בביתי נמנעתי לזרקם לאשפה, כ"ש תשמיש של גנאי, כי מזדעזע כולי גופאי בראותי בהם כמה שמות שאינם נמחקים..".
מרחביה כתב:מלבד שני הצדדים האמורים, של השגחה פרטית ומעשה שטן, אולי ישנו צד שלישי, הא דהאומר 'מקלו נפלה מידו, צבי הפסיקו בדרך' (סנהדרין סה ב).
שי אבי דוד כתב:שאלתי מו"ץ ת"ח שציטט בשם הגריש"א (הופיע בקובץ כל שהוא, אינו זוכר היכן): שאף אם כתבו מין, אם לא הדפיסו הוא עצמו, כיון שאין אנו יודעים כוונת המדפיס, יש לגנוז את שמות הקודש.
זאת אומרת שאין לי כל דרך "לממש" את ההשגחה הפרטית???
אוצר החכמה כתב:זאת אומרת שאין לי כל דרך "לממש" את ההשגחה הפרטית???
כמובן שלא, השגחה פרטית היא מעשיו של הקב"ה, ואנו צריכים להודות לו על השגחתו, אבל אין אנו יכולים לנחש את רצונו ואת ההלכה על פי מה שקורה לנו
שי אבי דוד כתב:לעצם הענין. שאלתי מו"ץ ת"ח שציטט בשם הגריש"א (הופיע בקובץ כל שהוא, אינו זוכר היכן):שאף אם כתבו מין, אם לא הדפיסו הוא עצמו, כיון שאין אנו יודעים כוונת המדפיס. יש לגנוז את שמות הקודש. וממילא אין לחוש כלל למעשה שטן. ודו"ק.
ההוא תלמידא כתב:אוצר החכמה כתב:זאת אומרת שאין לי כל דרך "לממש" את ההשגחה הפרטית???
כמובן שלא, השגחה פרטית היא מעשיו של הקב"ה, ואנו צריכים להודות לו על השגחתו, אבל אין אנו יכולים לנחש את רצונו ואת ההלכה על פי מה שקורה לנו
וקצ"ע מברכות (ז.) כי מטא ההיא שעתא ניים, אמר ש''מ לאו אורח ארעא למעבד הכי. ע"ש.
מרחביה כתב:הוגה כתב:ג' - בחומש הנדפס ע"י עכו"ם ולצורכם של העכו"ם, כתב החו"י שראה כמה חנונים ישראלים משתמשים בזה להיתר, "ולא רציתי למחות בהם שכבר נתפשט היתרו, ומ"מ אני בביתי נמנעתי לזרקם לאשפה, כ"ש תשמיש של גנאי, כי מזדעזע כולי גופאי בראותי בהם כמה שמות שאינם נמחקים..".
מלשונו של החו"י (קט) נראה שאינו מדבר על חומשים אלא על ספרי הברית החדשה ("...וראיתי תורה חדשה שלהם..."). ולפ"ז החידוש בדבריו גדול שבעתיים!
אוצר החכמה כתב:לא הבנתי שום דבר, השאלה היא פשוטה, במקום שאדם מסתפק מה הדין אם יכול להוכיחו מאירועים שקרו לו, והתשובה פשוטה שלא.
(והחת"ס ראייה שלא אמר להם אלא שלא יסמכו עליו אבל אם דבריו נראים להם יעשו כן ואע"פ שעכבו בעדו.)
שי אבי דוד כתב:אינני מלומד בניסים ואין לי עסק בנסתרות. ובכל זאת, השגחה פרטית עדיין מסוגל אני לזהות. אמש, בעקבות דברי המתירים, העמסתי את הסחורה הרפורמית על עגלה בדרכה אל הפח הקרוב. רצתה ההשגחה והתכולה התהפכה והתפזרה. מפאת החשש שמא יש בכך איתות עבורי, ובצירוף החשש שקינן בליבי בלאו הכי. חזרתי על עקבותיי, ולעת עתה הנחתי את החומר המסוכן בעמדת המתנה. דברי בעל הניק האחרון הם שעומדים מול עיני. אכן קשה לראות את כל שמות הקודש הללו נזרקים לאשפה ושוכנים שם לצד שאר המרעין הבישין. חוששני כי אאלץ להכריע כדעת המצדדים בעד גניזה. וכשאדרש לעתיד לבוא, ארתום לטובתי את תוכן האשכול. והוא רחום יכפר "עוון".
שטייגעניסט כתב:אמינון
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 428 אורחים