אברהם כתב:
ב. היכן ניתן להשיג את הספר 'לולאות תכלת'?
זרע הארץ כתב: כיון שהמוחזק יכול להחזיק בטלית מספק, ...
עיק כתב:אם אינני טועה, ר' מאיר מאזוז לובש תכלת. כך גם ר' זלמן נחמיה גולדברג ור' שריה דבליצקי. אבל יש לי תחושה שבעיניך הם לא נופלים בתוך הגדרים שלך.
איש_ספר כתב:הגרש"ד הולך עם תכלת ... הסיפור שמישהו נתן לו, להד"ם כמובן (כו"כ היו שמחים לתת לו גם ט"ג אך לע"ע הוא לא מוכן)
זרע הארץ כתב:לגבי העצה להקנות לחבירו על תנאי.
דעת מו''ר הגר''ד קוק שליט''א, דלא מהני, כיון שהמוחזק יכול להחזיק בטלית מספק, א''כ הדר דינא שחוזר ומתחייב בתורת ודאי, לשי' הגרש''ש, ודו''ק.
נהר שלום כתב:זה עתה נדפס שו"ת הראשון לציון למו"ר הגר"י יוסף שליט"א ובסימן א' ח"א דן בעניין התכלת, והעלה להתיר להטיל תכלת בציצית המכוסה תחת הבגדים.
מבקש לדעת כתב:נהר שלום כתב:זה עתה נדפס שו"ת הראשון לציון למו"ר הגר"י יוסף שליט"א ובסימן א' ח"א דן בעניין התכלת, והעלה להתיר להטיל תכלת בציצית המכוסה תחת הבגדים.
בס"ד
לא רלוונטי אם לא חקר את הנושא והביאו לציבור.
בענין ודאי דאורייתא לא שייך נידון בזה כלל.
נהר שלום כתב:מבקש לדעת כתב:נהר שלום כתב:זה עתה נדפס שו"ת הראשון לציון למו"ר הגר"י יוסף שליט"א ובסימן א' ח"א דן בעניין התכלת, והעלה להתיר להטיל תכלת בציצית המכוסה תחת הבגדים.
בס"ד
כן חקר-עי"ש. על תגיד שלא רלוונטי אם לא עיינת.
רק כתב שמשום שגדולי הדור לא נהגו אין לנו לנהוג בפרהסיא שלא כדבריהם.
ועל תתחיל עם הביטול מצוה דאורייתא וכו'. כי כשם שמצוה לומר דבר הנשמע וכו'.
מבקש לדעת כתב:נהר שלום כתב:מבקש לדעת כתב:בס"ד
כן חקר-עי"ש. על תגיד שלא רלוונטי אם לא עיינת.
רק כתב שמשום שגדולי הדור לא נהגו אין לנו לנהוג בפרהסיא שלא כדבריהם.
ועל תתחיל עם הביטול מצוה דאורייתא וכו'. כי כשם שמצוה לומר דבר הנשמע וכו'.
בס"ד
קודם כל צודק הנך, לא עיינתי, כתבתי בסברא משום שעד היום כל הציטוטים שראיתי בספרים כגון אלו, היו ללא חקירה ובדיקה, או דברים חלקיים שאין בהם ולא מידי. ואם כאן זה אחרת מתנצל אני.
עכ"פ, אם הביא את כל הנושא מתחילתו לסופו באופן שיש בו טעם לשבח, כולנו נודה לכבודו שיביא תשובה זו לכאן.
ובענין ביטול מצוה דאורייתא. במחילה לא זה מה שנכתב. רק כל הנושא של יוהרא וכו', וכן הטענה שגדולי הדור לא נהגו (וגם לא אסרו ולא דחו את הדברים וכבר האריכו בזה) הוא רק במידת חסידות וכדומה, אך בדבר מפורש בתורה לא נאמר כלל זה.
נהר שלום כתב:א. אין לי את התשובה בקובץ שאפשר להעלותו, אבל אם מי מחברי הפורום יש לו את כל גליונות בית יוסף שיצא לאור, רוב התשובות נדפסו שם, ואולי יוכל להעלות לכאן.
ב. לענין מ"ש שמפורש בתורה וכו' אכן נכון. אולם כאן יש סיבה מדוע גדול הדור לא נהגו, וזה משום שהאר"י ז"ל כתב שלא יתגלה התכלת עד ביאת גואל. וגם שאע"פ שהרב חקר בענין כפי שאנכי הרואה שכתב את ההוכחת לכך שזה התכלת, אולם בכ"א לא היה ודאי לו, ולכן כתב שיקשור בתנאי שאם אין זה התכלת, אינו מכוין לשם מצוה. וזה קולא שלפיהרבה מהפוסקים אם אין זה התכלת אסור להטילו בציציות. ועוד אכן הרב כתב שאין זה ממש יוהרא, אבל לעת עתה אין ראוי לשנות וללובשו בחוץ.
גימפעל כתב:
נהר שלום כתב:התשובה
נהר שלום כתב:כן חקר-עי"ש.
נהר שלום כתב:התשובה
נהר שלום כתב:זה נקרא אצלי חקר, שכתב חלק מהטענות והשיב עליהם, ונראה שקרא כמה קונ' בעניין, ויודע במה מדובר, כמוכח מהתשובה עי"ש.
אכן בתחלת התשובה אינו מדבר אלא תכלת רדזין [אולם כבר בדורו של החזון איש הועלה הענין של הארגמן קהה קוצים, ואתה הוא זה שלא חקרת, שאינך יודע מתי התחילו לחקור את התכלת], אולם ראה בסופו עמ' כו-כח.
ומה עם הרב אלישיב והרב ווזנר וכו' וכו'.
חוזר אני למה שכתבתי בתחילה, אתה לא רולוונטי, כי אתה תקוע על זה שחובה להטיל תכלת בציציות, יותר מלשמור שבת, והתכלת מעקב את הלב,ן וכשם שמצוה וכו'.
יש גדולי הדור אמיתים וברוך המקום ברוך הוא שנתן תורה לעמו ישראל. ואשרינו שזכינו!
נהר שלום כתב:זה נקרא אצלי חקר, שכתב חלק מהטענות והשיב עליהם.
יוצא פוניבז' כתב:אם לשפוט לפי החומר המובא בתשובה, נראה כי כותבה השתמש בגירסא ישנה של תוכנת אוצר החכמה, שאינה כוללת את הקונטרסים שיצאו לאור בענין בשנים האחרונות.
וכבר אמרו, אין חכמתו של אדם מגעת אלא עד מקום שספריו מגיעים.
ה' הוא המלך כתב:תשובה של ר' משה שטרנבוך בצורה חריפה נגד התכלת, ושוברו בצידו, בסיגנון מאיר עניים,
http://techeiles.org/viewer.php?filenam ... s.org+.pdf
מנין כתב:האם הוא הסביר מה ההבדל בין ט"ק לט"ג? או שמא הט"ג שאולה?
פרי יהושע כתב:אגב אני מכיר איזה מדקדק אחד שהיה מטיל את התכלת הזו עד לפני תקופה מסוימת, ומתוך שנכנס לספיקות האיך וכמה לצבוע כהראב"ד כהרמב"ם כהתוס', וכנראה היה לו חשבון שזה עלול לקלקל הפסיק לגמרי ללכת,
ה' הוא המלך כתב:ליצנות אחת...
מנין כתב:פרי יהושע כתב:אגב אני מכיר איזה מדקדק אחד שהיה מטיל את התכלת הזו עד לפני תקופה מסוימת, ומתוך שנכנס לספיקות האיך וכמה לצבוע כהראב"ד כהרמב"ם כהתוס', וכנראה היה לו חשבון שזה עלול לקלקל הפסיק לגמרי ללכת,
ואני מכיר איזה מדקדק אחד שהיה הולך שבוע אחד עם תפילין ר"ת, שבוע שאחריו עם רש"י ולפעמים שימושא רבא, היו פעמים שעשה קשר מרובע ולעיתים קשר ד', לפעמים כתב ב"י וגם כתב האר"י, עד שהחליט להפסיק להניח תפילין.
ה' הוא המלך כתב:ליצנות אחת...
יש מקום לספק וכנראה שזה לא כמו תפילין, אבל "רגליים לדבר", וודאי שיש מקום להטיל תכלת כאחד מן הצדדים, ואלי אנו זוכים בזה לקיים המצווה,
וודאי שאם מטיל בגלל שזה ספק מצווה שכרו יהיה וודאי אפי' אם אליבא דאמת לה לא התכלת,,, וגם אם זה רק עשר אחוז אני לא מכיר משהו שלא היה קונה כרטיס פיס למליארד דולר ב250 ש"ח כשיש עשר אחוזי זכיה...
פרי יהושע כתב:מנין כתב:פרי יהושע כתב:אגב אני מכיר איזה מדקדק אחד שהיה מטיל את התכלת הזו עד לפני תקופה מסוימת, ומתוך שנכנס לספיקות האיך וכמה לצבוע כהראב"ד כהרמב"ם כהתוס', וכנראה היה לו חשבון שזה עלול לקלקל הפסיק לגמרי ללכת,
ואני מכיר איזה מדקדק אחד שהיה הולך שבוע אחד עם תפילין ר"ת, שבוע שאחריו עם רש"י ולפעמים שימושא רבא, היו פעמים שעשה קשר מרובע ולעיתים קשר ד', לפעמים כתב ב"י וגם כתב האר"י, עד שהחליט להפסיק להניח תפילין.
סלח לי מאד זו באמת ליצנות ממין הגרוע ועדין אני מסופק אם צריך להגיב עליה כלל אפי' רק במחאה על ביזוי תלמדי חכמים שאין לה מחילה.
פרי יהושע כתב:וודאי יש מקום לומר שלפעמים מקלקל אם זה לא כדין, וקודם כל תשובת הגרי"ש הידועה שצריך צבע ממין כנף אף שיש הרבה לדון בה, ואיני בעניין כעת.
ה' הוא המלך כתב:אי"ז מקלקל כלל
חזור אל “תכלת ודין הקרבה בזמה"ז”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים