נשר כתב:
הרב הוטנר היה יושב בפורים עם ספודיק. וכידוע הוא בא ממשפחה חסידית והוא יליד ורשא.
מוישי כתב:דבר ידוע ומפורסם שדרכו של הגרמ"ש שליט"א שונה מדרכו של הגרי"ד. אמנם ידידים גדולים הם ובעיני ראיתי כמה פעמים גודל חיבתם זל"ז.
בקשר לגר"ד אין לי מידע על קשר אישי
מהרם מרוטנבורק כתב:מוישי כתב:דבר ידוע ומפורסם שדרכו של הגרמ"ש שליט"א שונה מדרכו של הגרי"ד. אמנם ידידים גדולים הם ובעיני ראיתי כמה פעמים גודל חיבתם זל"ז.
בקשר לגר"ד אין לי מידע על קשר אישי
בעיני ראיתי שבאירוע מסוים של מי ממקורבי הישיבה, היה ר' יונתן והיה עסק שלם כיון שרמ"ש היה אמור לבוא והיה ור' יונתן היה צריך לצאת, עד שסדרו שזה יכנס בפתח א' וזה יצא באחר כדי שלא ייפגשו
מוישי כתב:בעצמו הכונה על ידי ביתו הרבנית תליט"א
מהרם מרוטנבורק כתב:לגבי הקשר של ר"י הוטנר עם הראי"ה צריך לזכור שהוא הכניסו לבית מדרשו של המהר"ל, שקודם לכן תורתו היתה מונחת בקרן זוית (במדה זו או אחרת), והראי"ה היה זה שקומם אותה מעפר.
מהרם מרוטנבורק כתב:לגבי הקשר של ר"י הוטנר עם הראי"ה צריך לזכור שהוא הכניסו לבית מדרשו של המהר"ל, שקודם לכן תורתו היתה מונחת בקרן זוית (במדה זו או אחרת), והראי"ה היה זה שקומם אותה מעפר.
ארזי ביתר כתב:אולי יכול אי מי, להעלות לכאן הקלטות של הניגונים המיוחדים מהאי בי מדרשא?
אריך כתב:ארזי ביתר כתב:אולי יכול אי מי, להעלות לכאן הקלטות של הניגונים המיוחדים מהאי בי מדרשא?
מוישי כתב:לא ראיתי בכל הפורום הענק הזה שום קבצי שמע. אז כנראה שא"א להעלותם. אלא רק ע"י ג'מבו מייל או קישור או שתשתלח למעוניין בדוא"ל
עמקן כתב:מוישי כתב:לא ראיתי בכל הפורום הענק הזה שום קבצי שמע. אז כנראה שא"א להעלותם. אלא רק ע"י ג'מבו מייל או קישור או שתשתלח למעוניין בדוא"ל
אפשר לשנות הסיומת לPDF. ושוב אפשר להוריד אותו ולשנותה בחזרה לMP3
נשר כתב:ארזי ביתר כתב:תולדות כתב:במיוחד בולט השיר 'האומר שובה הרוצה בתשובה', אשר ארבעת מילים אלו מושרים במשך למעלה מרבע שעה.
מה מקור ניגון זה, והאם יש הקלטה כלשהי של הניגון?
נראה לי ששמעתי ניגון זה אצל חסידי סלונים.
מוישי כתב:עמקן כתב:מוישי כתב:לא ראיתי בכל הפורום הענק הזה שום קבצי שמע. אז כנראה שא"א להעלותם. אלא רק ע"י ג'מבו מייל או קישור או שתשתלח למעוניין בדוא"ל
אפשר לשנות הסיומת לPDF. ושוב אפשר להוריד אותו ולשנותה בחזרה לMP3
תנסה לשלוח משהו
מוישי כתב:גדלותו וגדולתו של הגר"י דיוויד אינה עומדת כאן לדיון, לא באגדה ולא בשמעתתא. הנידון באשכול דידן הינו בית מדרשו של הגר"י המורכב מבחורי הישיבה, אברכי הכולל ותלמידיו הפזורים בארץ ומתקבצים לכל מאמר.
אמנם, שלא יובן חלילה לא נכון, יכול כל צורב צעיר כמבוגר לבוא לשמע את שיעוריו בסוגיות ולהתרשם בעצמו. אני כשלעצמי קטונתי מלדבר בשבחו בכל תחום שהוא, אף שעובדות רבות תחת ידי. מה שיכול להרשות לעצמי הוא לספר על סביבתו. אך בל נשכח שהעיקר הוא הד"ת שמלמד כל השנה.
מוישי כתב:תגדיר בבקשה מהו מוסר ומהו מחשבה ואגב, מניין בכלל צץ המושג מחשה?
פרי יהושע כתב:ההבדל בין הגרמ"ש לבין ר' יונתן דיוד, [אולי הוא כעין ההבדל בין תורת הגר"א לחסידות], רמ"ש נוטה עכ"פ מבחינתו להגיד לך שב כאן ואני אסביר לך את מהלך הדברים, ר' יונתן דיויד ברוח חותנו, נוטה לרומם את השומעים אל גדולתם של המועדים, להסעירם בחידושי תורה ודרושים מעין חסידים אם תרצו לקרוא לזה כך, שנבנים כמובן על השורש של בית מדרשם של האר"י והגר"א וכולי, מי שרוצה רק פשט קיצוני אולי שניהם אינם בשבילו.
נשר כתב: (ספרי פחד יצחק הם על המועדים)
[/size]
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים