יענקלה המשיב כתב:האם מישהו יכול להעלות את הכתבה שהיתה שבוע שעבר ב"משפחה" לזכרו של ר' יצחק?
ג"א מצטרף לבקשה הנ"ל
יענקלה המשיב כתב:האם מישהו יכול להעלות את הכתבה שהיתה שבוע שעבר ב"משפחה" לזכרו של ר' יצחק?
אליעזר מארקס כתב:יישר כח גדול!
תבוא עליך ברכה
נראה שחסר העמוד האחרון.
איש_ספר כתב:5. שבת האופרוף שלו היתה בחודש טבת ולא בערב שבועות.
בן ירושלים כתב:שבת האפרוף שלו היתה בערב שבועות בישיבה. באותו שבוע הגיע לחדר אוכל ואמר שצריך להכין דרוש לאופרוף. הוא חיפש בזכרון איזו גמרא מתאימה. תוך כדי דבור נזכר בגמ' שבת פח " בריך רחמנא דיהיב אוריתא תליתאי לעם תליתאה וכו'. מה הענין בתליתאי, תהה. וכך החל לגלגל מהרש"א פה וחז"ל שם, כשזה נעשה תוך דיון עם חבריו לשלחן. בשבת נשא דרוש ארוך שהנוכחים התפעלו מהידיעות, הקישורים והברק. לך תספר להם שהכל נעשה בדרך אגב בארוחת בוקר
4. מעולם לא נהג לשבת בספריית מוה"ק אלא בהיכל שלמה...
בן ירושלים כתב:כשעבד באוצר מפרשי התלמוד(טרם עידן אוצר החכמה)היה נוסע לעיתים לספריית מוסד הרב קוק, מזמין את כל הספרים על המסכת פורש עשרות ספרים על השלחנות וכך היה עובר על כולם לפני שכתב את פירושיו.
איש_ספר כתב:אליעזר מארקס כתב:יישר כח גדול!
תבוא עליך ברכה
נראה שחסר העמוד האחרון.
הושלם.
והנה כמה תיקונים לכתבה שקבלתי מחד מבני המשפחה.
1. הריצ"ג לא נולד בפ"ת אלא בכפר סבא, ובגיל קטן עברו לבני ברק שם הוא גדל. הטעות על פ"ת השתרבבה מהפלס, ולא ברור לי מה הביאם לכך.
יענק'ל כתב:איש_ספר כתב:אליעזר מארקס כתב:יישר כח גדול!
תבוא עליך ברכה
נראה שחסר העמוד האחרון.
הושלם.
והנה כמה תיקונים לכתבה שקבלתי מחד מבני המשפחה.
1. הריצ"ג לא נולד בפ"ת אלא בכפר סבא, ובגיל קטן עברו לבני ברק שם הוא גדל. הטעות על פ"ת השתרבבה מהפלס, ולא ברור לי מה הביאם לכך.
לק"מ
ע' מש"כ ביתד על כפר סבא וממילא הכל א"ש למבינים בעם
איש_ספר כתב:הושלם.
בן ירושלים כתב:בענין האופרוף - אני הייתי נוכח , כתבתי גם על מה דיבר: "אוריתא תליתאי לעם תליתאי בחודש תליתאי" , ב"שבעה" הבן ר' יעקב טען שנדמה לו שהחתונה היתה בטבת, אבל בזכרוני מה שרשמתי. לבסוף גם הוא לא היה בטוח והבטיח לבדוק הענין.
עושה חדשות כתב:מומלץ במיוחד!
הספד מהגר"א עוזר על הגר"י גולדשטיין
בגמ': מאי לא אבה דוד לשתותם, דלא אמרינהו משמייהן, אמר, כך מקובלני מבית דינו של שמואל הרמתי כל המוסר עצמו למות על דברי תורה אין אומרים דבר הלכה משמו וכו', מאי ויסך אותם לה' דאמרינהו משמא דגמרא.
בשפתי צדיק (פרשת במדבר) הביא בשם החידושי הרי"ם זצוק"ל ובאמרי אמת (ליקוטים) הביא כן בשם הרה"ק הרר"ב מפרשיסחא ז"ל שדבר זה שאין אומרים דבר הלכה משמו של המוסר עצמו למות על דברי תורה, אינו לגריעותא אלא להיפך זה למעליותא. ושבח הוי, דהיות ומוסר עצמו למות על דברי תורה, אז הוא והתורה אינם שני דברים נפרדים אלא הוא נכלל בתורה ממש, וע"כ אין אומרים זאת משמו - אלא משמא דגמרא, כי הוא עצמו הוי התורה ואין לו שֵׁם בפני עצמו, עיין שם.
והגאון ר' יצחק פלקסר ז"ל בהספדו על אאמו"ר ז"ל (שנדפס בספר "אור משה" על הש"ס - כרך נזיקין) מביא דברי המדרש:
מהיכן זכה משרע"ה לקרני הוד מטיפת דיו שנשתיירה בקולמוס כשכתב הס"ת וקנחה בראשו. ויש להבין איזה דיו נשתייר ומה טיבו של דיו זה שנהפך לקרני הוד. ואמנם מבואר בס' "בעל הטורים" ובס' "חנוכת התורה", שמרע"ה אמר ואם אין מחני נא מספרך, ובגלל כך לא נזכר שמו בפ' תצוה, דקללת צדיק אפילו על תנאי היא באה, א"כ נשתייר קצת דיו וכו'. אך עדיין לא מבואר איך זכה לקרני הוד. והנה בס' "שפתי צדיק" הקשה, למה באמת נענש, דאף את"ל קללת צדיק וכו', איך יכולים להעלות על הדעת דבר כזה במשרע"ה שהוא מוסר את נפשו בעד כלל ישראל, ולבסוף עוד נענש על כך.
ואולי הביאור ע"פ מאמרם ז"ל (בבא קמא ס"א) שאמר דהמע"ה כך מקובלני מבית דינו של שמואל הרמתי כל המוסר עצמו למות על דברי תורה אין אומרים דבר הלכה משמו וכו', ותמה החידושי הרי"מ זי"ע מה טעם, הלא כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם, ותירץ שאמנם כל תנא ואמורא למעלה מהשגתנו, אך בכ"ז שייך המושג שפלוני אמר דבר תורה פלוני, אולם זה שמוסר נפשו למות על דב"ת נעשה הוא עצמו "א שטיק תורה" וא"א בכלל להפריד בין הדבקים ולומר יש במציאות פלוני ויש במציאת דב"ת ופלוני זה הוא שאמר דב"ת זה, כי הוא גוף אורייתא ממש. וכך הוא הענין במשרע"ה שהיה כל ימיו גדול ורם בענקים, בחי' ותחסרהו מעט מאלקים, אך בכ"ז היה שייך בו המושג "משה קיבל תורה" "משה אמר תורה", ואילו כשמסר את נפשו בעד כלל ישראל כמ"ש מחני נא וגו', נהפך להיות חלק מגופא דאורייתא ואין מקום להזכרת שמו בפ' תצוה, לא בתורת עונש אלא בתורת מציאות ומהות חדשה שלו.
ואפשר זוהי כוונת המדרש במ"ש טיפת דיו נשתיירה בקולמוס וממנה זכה לקרני הוד, הכוונה למסירות נפשו בעד כלל ישראל, שכל המוסר את נפשו בעד כלל ישראל זוכה לקרן אור פניו.
והאריך הרבה בענין זה ודפח"ח.
ואולי יש להוסיף שכיון שמסר נפשו עבור כלל ישראל, ונעשה בטל אל הכלל, אז נתקיים אצלו אתפשטותא דמשה בכל אחד ואחד מישראל לדורות עולם, שניצוץ של מרע"ה נמצא בכלל, בכל א' מישראל.
והגה"ח ר' נתן לוברט ז"ל הוסיף על זה, דאיתא בשם הרבי יהונתן אייבשיץ ז"ל בהמעלה של שפתותיו דובבות בקבר (עיין יבמות צ"ו ע"ב), שהאדם יכול לחיות או בעוה"ז או בעוה"ב, אבל לא בשניהם יחד. אמנם אם אומרים דברי תורה בשמו, ושפתותיו דובבות כאן בקבר, ה"ז כעין דוגמת תחית המתים, שהעיקר של האדם הוא הדיבור שלו, כמו דאיתא בתרגום על הפסוק ויהי האדם לנפש חיה "לרוח ממללא", נמצא שעי"ז הוא חי בשני העולמות - עולם הבא ועולם הזה יחד, וזהו מה שביקש דהמע"ה אגורה באהלך עולמים.
והנה אחז"ל (פסחים נ' ע"א) שהרוגי לוד אין כל ברי' יכול לעמוד במחיצתם, שמי שמוסר נפשו על קידוש השם, נעשה דבוק להקב"ה, ולכן כיון שמוסר נפשו נדבקת נשמתו להשי"ת, ממילא הוא גם כן חי בשני עולמות, שהרי הקדוש ברוך הוא הוא ממלא כל עלמין. ממילא אין צורך להזכיר דברי תורה משמו.
בפרי צדיק (תצוה, ד) הקשה, למה יענש המוסר עצמו למות על דברי תורה, הלא אמרו (ברכות סג, ב) שאין דברי תורה מתקיימין אלא במי שממית עצמו עליה, והיינו מסירת נפש בפועל מכך שהגמרא במסכת גיטין (נז, ב) הסמיכה לכך את הפסוק, 'כי עליך הורגנו כל היום'.
וביאר כעין הנ"ל שאין הכוונה לעונש, אלא כיון שמוסר עצמו למיתה על דברי תורה, תורתו כלולים במקור העליון, ואין להם שייכות לנפשו בפרטות רק הם דבר ה' ממש, ועל כן אין אומרים דבר הלכה משמו רק משמא דגמרא כמו שהיא הלכה למשה מסיני.
ישיבע בוחער כתב:מישהו יכול להרחיב על דמותו של הגאון רבי אריאב עוזר שליט''א
טעות סופר כתב:ישיבע בוחער כתב:מישהו יכול להרחיב על דמותו של הגאון רבי אריאב עוזר שליט''א
אני גם אשמח למידע אמין ומפורט.
אני כשלעצמי שומע את שיעוריו בשבתות למעלה מחמש שנים ואני רק יכול לומר שמדובר בתלמיד חכם מופלג ובבעל מידות תרומיות נדירות.
מאיר פניו לכל אדם ונוהג בצניעות (יושב בירכתי בית המדרש ולובש חליפה קצרה), בשיעוריו ניכר ממטבעות לשונו שתלמידו המובהק של הגר"ש פישר הוא. גם חלק מתורתו הוא בבחינת דולה ומשקה מתורת רבו. רק שלפלא שבישיבה הוא מזכירו הרבה בהערצה ובהר נוף אף שמזכיר מחכמי דורנו לא שמעתי שהזכירו ולו פעם אחת. בעז"ה יום אחד אאזור אומץ ואשאל אותו על כך.
בן ירושלים כתב:טעות סופר כתב:ישיבע בוחער כתב:מישהו יכול להרחיב על דמותו של הגאון רבי אריאב עוזר שליט''א
אני גם אשמח למידע אמין ומפורט.
אני כשלעצמי שומע את שיעוריו בשבתות למעלה מחמש שנים ואני רק יכול לומר שמדובר בתלמיד חכם מופלג ובבעל מידות תרומיות נדירות.
מאיר פניו לכל אדם ונוהג בצניעות (יושב בירכתי בית המדרש ולובש חליפה קצרה), בשיעוריו ניכר ממטבעות לשונו שתלמידו המובהק של הגר"ש פישר הוא. גם חלק מתורתו הוא בבחינת דולה ומשקה מתורת רבו. רק שלפלא שבישיבה הוא מזכירו הרבה בהערצה ובהר נוף אף שמזכיר מחכמי דורנו לא שמעתי שהזכירו ולו פעם אחת. בעז"ה יום אחד אאזור אומץ ואשאל אותו על כך.
לטעמי ר' אריאב צעיר מדי מכדי ל"הספידו" ולנתחו, למרות שיש המון מה לומר בשבחו הן בלימוד והן במידותיו המיוחדות.
אציין רק דבר כללי שמשקף: אמר לי דודו הגאון ר' אליעזר עוזר ר"י וכולל לומז'ה(לאוי"ט): פעם כשהגעתי לאמריקה והצגתי עצמי הוספתי שאני ראש כולל לומז'ה . היום מיד שואלים אותי האם אני קרוב של ר' אריאב...
שיבר כתב:סופר פה בתחילה וגם הרב עזור התייחס לכך בהספדו, על שהיה הרב המנוח עמל שעות ע"ג שעות בדקדוקי מלים בהערות לאנצ"ת. ציינו כי יכול היה להיות פרי עמל של חמש שעות - מחיקה של שלוש שורות. או דוגמה אחרת שציין הרב עזור, שהגאון המנוח היה משקיע מחשבה מעמיקה ורבה בשאלה האם תוס' הרא"ש בענין מסויים נוקט אף הוא כהרשב"א, ואז יש לכתוב וכ"כ תוהרא"ש, ומחליט בסופו של דבר שזה לא ממש אותו דבר רק דומה, ומוחק וכותב ועי' תוהרא"ש.
הדבר מפליא, משום שהאנצ"ת כשמה, אינו ספר לימוד לשמו בודאי שאינו בא לפסיקת הלכה, ואינו אלא ספר עזר בריכוז ידע ומקורות - האם עולה בדעת קורא כל שהוא לדקדק במלים עד כדי כך. אין זה אלא התאמצות נוראה רק עבור עצמו, שלא יצא מתחת ידיו דבר שאינו מתוקן ואע"פ שאין שמו עליו.
ישיבע בוחער כתב:מישהו יכול להרחיב על דמותו של הגאון רבי אריאב עוזר שליט''א
סגי נהור כתב:שיבר כתב:סופר פה בתחילה וגם הרב עזור התייחס לכך בהספדו, על שהיה הרב המנוח עמל שעות ע"ג שעות בדקדוקי מלים בהערות לאנצ"ת. ציינו כי יכול היה להיות פרי עמל של חמש שעות - מחיקה של שלוש שורות. או דוגמה אחרת שציין הרב עזור, שהגאון המנוח היה משקיע מחשבה מעמיקה ורבה בשאלה האם תוס' הרא"ש בענין מסויים נוקט אף הוא כהרשב"א, ואז יש לכתוב וכ"כ תוהרא"ש, ומחליט בסופו של דבר שזה לא ממש אותו דבר רק דומה, ומוחק וכותב ועי' תוהרא"ש.
הדבר מפליא, משום שהאנצ"ת כשמה, אינו ספר לימוד לשמו בודאי שאינו בא לפסיקת הלכה, ואינו אלא ספר עזר בריכוז ידע ומקורות - האם עולה בדעת קורא כל שהוא לדקדק במלים עד כדי כך. אין זה אלא התאמצות נוראה רק עבור עצמו, שלא יצא מתחת ידיו דבר שאינו מתוקן ואע"פ שאין שמו עליו.
בלי להכיר כלל את המנוח הנני מעיר - מן הסתם לא היתה זו התאמצות עבור עצמו כלל וכלל, אלא עבור האמת, שהדברים שנכתבים יהיו אמיתיים ונכונים בתכלית.
עד שבאים ומדברים על אדם שלא עסק בעצמו, באים והופכים גם את זאת "להתאמצות נוראה רק עבור עצמו".
שיבר כתב:סגי נהור כתב:שיבר כתב:סופר פה בתחילה וגם הרב עזור התייחס לכך בהספדו, על שהיה הרב המנוח עמל שעות ע"ג שעות בדקדוקי מלים בהערות לאנצ"ת. ציינו כי יכול היה להיות פרי עמל של חמש שעות - מחיקה של שלוש שורות. או דוגמה אחרת שציין הרב עזור, שהגאון המנוח היה משקיע מחשבה מעמיקה ורבה בשאלה האם תוס' הרא"ש בענין מסויים נוקט אף הוא כהרשב"א, ואז יש לכתוב וכ"כ תוהרא"ש, ומחליט בסופו של דבר שזה לא ממש אותו דבר רק דומה, ומוחק וכותב ועי' תוהרא"ש.
בלי להכיר כלל את המנוח הנני מעיר - מן הסתם לא היתה זו התאמצות עבור עצמו כלל וכלל, אלא עבור האמת, שהדברים שנכתבים יהיו אמיתיים ונכונים בתכלית.
עד שבאים ומדברים על אדם שלא עסק בעצמו, באים והופכים גם את זאת "להתאמצות נוראה רק עבור עצמו".
לא הייתה הכוונה שעסק בעצמו, אלא שהתאמצותו בדקדוק הפרטים אין הרבים יודעים ליהנות ממנה אלא הוא עצמו.
איש_ספר כתב:שיבר כתב:סגי נהור כתב:בלי להכיר כלל את המנוח הנני מעיר - מן הסתם לא היתה זו התאמצות עבור עצמו כלל וכלל, אלא עבור האמת, שהדברים שנכתבים יהיו אמיתיים ונכונים בתכלית.
לא הייתה הכוונה שעסק בעצמו, אלא שהתאמצותו בדקדוק הפרטים אין הרבים יודעים ליהנות ממנה אלא הוא עצמו.
דברי הרב שיבר נהירים וברורים ותגובת הרב סגי נהור בלתי מובנת.
מצורף בזה מכתב תנחומין מרומם שכתב אחד ממכרי, ת"ח חשוב מרבני מרכז הרב, ויהיו הדברים לע"נ הגר"י זצ"ל. עמיחי כנרתי
מכתב על מותו של הגאון הרב יצחק גולדשטיין זצ"ל
אמש, ליל ששי, ג' בחשון, נודע לי על הסתלקותו של הגאון, הרב יצחק גולדשטיין זצ"ל, והוא בן ס"ג שנים בלבד.
איני אומר סתם כך את הביטוי "הגאון", כפי שאפרט בהמשך.
אמנם לא זכיתי לפגשו כבר קרוב לארבעים שנה, אבל כמו חי עומדת לפני דמותו הכבירה בתורה ובמידות, מהזמן הקצר שזכיתי להכירו.
היה זה בשנת הלימודים תשל"ח. כלומר: בין חדש אלול תשל"ז לחדש אייר תשל"ח.
למדתי אז בישיבת איתרי בירושלים, בשיעור א', וישבתי בסמוך לו בזמן סדר צהרים, ושאלתי אותו מדי פעם שאלות, והוא תמיד ענה לי בבהירות ובענוה.
כמו כן ישבתי בשולחן שליד השולחן שלו בארוחת הצהרים ושמעתי אותו מידי פעם, כפי שיפורט בסמוך.
אספר מספר דברים ששאלתיו והוא לימדני.
כאשר שאלתי אותו באיזה ענין בגמרא [כמדומני היה זה בענין חזקת שלש שנים בפרק שלישי במסכת בבא בתרא] הוא מיד ענה לי שיש בענין זה חמש שיטות בראשונים, ופרש אותן בפני. שאלתיו מתי הוא למד זאת לאחרונה וכיצד הוא זוכר אותן. והוא בענותנותו אמר לי שזה קל מאד לזכור, והוא עשה לו סימן שיש שתי שיטות קיצוניות משני הצדדים, ושיטה אחת באמצע, ועוד שתי שיטות פחות קיצוניות, קרובות לשיטה האמצעית.
עוד שאלתיו באחת הפעמים: יסלח לי כבודו, אבל תורה היא וללמוד אני צריך: אני רואה ושומע את כבודו בארוחות הצהרים שעוסק עם חבריו במילי דעלמא, וצוחקים. האם לא צריך להיות באימה וביראה כל הזמן?
וענה לי במשל, בערך בלשון זאת: תראה, החיים הם כמו ריצת מרתון. אתה יודע מה זו ריצת מרתון? ריצה של ארבעים ושנים קילומטר! מי שירוץ את מאה המטרים הראשונים של המרתון בקצב של מי שרץ רק מאה מטרים, לא ינצח בריצת המרתון. צריך לדעת כיצד לחלק את הכוחות כדי להצליח בכל ארבעים ושנים הקילומטר. כך גם בחיים: מי שיהיה באימה וביראה יותר מידי לא ינצח בחיים.
אחרי חג הפסח בשנת תשל"ח הוא התחיל למסור שיעורים על סדר המצוות בישיבה, כמדומני בליל ששי. השיעורים היו מקיפים ממש את כל התורה כולה. והוא היה אז כבן עשרים וארבע שנים בלבד.
כאשר ראיתי את שמו בין חברי המערכת גם באנציקלופדיה התלמודית וגם במכון ירושלים אמרתי לעצמי מיד שודאי זהו הרב יצחק גולדשטיין מאיתרי, שאכן מתאים שעם ישראל יזכה לאכול מפירותיו הברוכים. ואף על פי ששם זה אינו כל כך נדיר, יבדלו לחיים ארוכים כל הנושאים בשם זה, הייתי משוכנע שהכוונה אליו.
כאשר בשנים האחרונות הסתכלתי מידי פעם בש"ס שוטנשטיין, וראיתי שם גם בהירות גדולה ונפלאה, וגם היקף גדול בהערות, הסתכלתי מי הם העורכים, וכאשר ראיתי את שמו גם שם, שמחתי שמחה גדולה שגם למפעל ענק זה של הפצת התורה הוא הצטרף, והרגשתי כאילו אני שומע את הדברים שלמדתי יוצאים מפיו, וודאי הם יצאו מעטו, לפי צורת הבהירות שלהם.
גם תכננתי לשלוח מכתב למערכת שוטנשטיין ובו מספר שאלות על הכתוב בש"ס שלהם, שלפי הבנתי לא הוא כתב אותם, כיון שהם אינם נכונים לעניות דעתי, אבל תכננתי שאשלח אותם ישירות אליו, ולהזכיר לו שלמדתי לידו לפני קרוב לארבעים שנה, ולהעיר על הצריך תיקון לעניות דעתי.
תנוחם משפחתו היקרה בהפצת התורה העצומה שכבר זכה לה, ושעוד יזכה לה גם אחרי הסתלקותו מהעולם הזה.
בירושלמי במסכת ברכות פרק ב ה"ח נאמר: "יגע רבי בון בתורה לעשרים ושמונה שנה מה שאין תלמיד וותיק יכול ללמוד למאה שנה". כך נמליץ על הגאון הגדול הרב יצחק זצ"ל יגע זה בששים ושלש שנה מה שלא יגעים רבים במאה שנה.
הוא ודאי נמצא בצל צח תחת כסא הכבוד אבל הדור איבד את אחד מגדוליו בתורה ובמידות.
מה שנכון נכון כתב:מצורף בזה מכתב תנחומין מרומם שכתב אחד ממכרי, ת"ח חשוב מרבני מרכז הרב, ויהיו הדברים לע"נ הגר"י זצ"ל. עמיחי כנרתימכתב על מותו של הגאון הרב יצחק גולדשטיין זצ"ל
עוד שאלתיו באחת הפעמים: יסלח לי כבודו, אבל תורה היא וללמוד אני צריך: אני רואה ושומע את כבודו בארוחות הצהרים שעוסק עם חבריו במילי דעלמא, וצוחקים. האם לא צריך להיות באימה וביראה כל הזמן?
וענה לי במשל, בערך בלשון זאת: תראה, החיים הם כמו ריצת מרתון. אתה יודע מה זו ריצת מרתון? ריצה של ארבעים ושנים קילומטר! מי שירוץ את מאה המטרים הראשונים של המרתון בקצב של מי שרץ רק מאה מטרים, לא ינצח בריצת המרתון. צריך לדעת כיצד לחלק את הכוחות כדי להצליח בכל ארבעים ושנים הקילומטר. כך גם בחיים: מי שיהיה באימה וביראה יותר מידי לא ינצח בחיים.
בן ירושלים כתב:הפליא לעשות רעו והחברותא שלו במשך כ35 שנה רה"י ר' אריאב עוזר. במשך כשעתיים! עמד ללא ספר וניירות, וגלגל את התורה כולה בבנין לתפארת על כל המהות של "באהבתה ישגה תמיד", את שלשת הענינים בפועל ש.ג.ה. או מלשון התמדה או מלשון שגגה או מלשון "שגיון לדוד- שירה. בלשון עשירה ומרוממת תוך שימוש במאות ציטוטים מדויקים מלשונות חז"ל ,ראשונים ואחרונים, מדרשים ומפרשיהם הרב עוזר דבר וחרז את דבריו מעשה אומן נפלא. ממש לית דין ברנש! ואת כל זה (עמל התורה, שירת התורה, סיני שבא אחרי העוקר הרים, מעלת תושבע"פ מתוך הצנע כלוחות אחרונות, וזו רק טיפה מן הים )הכל בכל בהגדרת ר' יצחק זצ"ל.
פלגינן כתב:בן ירושלים כתב:הפליא לעשות רעו והחברותא שלו במשך כ35 שנה רה"י ר' אריאב עוזר. במשך כשעתיים! עמד ללא ספר וניירות, וגלגל את התורה כולה בבנין לתפארת על כל המהות של "באהבתה ישגה תמיד", את שלשת הענינים בפועל ש.ג.ה. או מלשון התמדה או מלשון שגגה או מלשון "שגיון לדוד- שירה. בלשון עשירה ומרוממת תוך שימוש במאות ציטוטים מדויקים מלשונות חז"ל ,ראשונים ואחרונים, מדרשים ומפרשיהם הרב עוזר דבר וחרז את דבריו מעשה אומן נפלא. ממש לית דין ברנש! ואת כל זה (עמל התורה, שירת התורה, סיני שבא אחרי העוקר הרים, מעלת תושבע"פ מתוך הצנע כלוחות אחרונות, וזו רק טיפה מן הים )הכל בכל בהגדרת ר' יצחק זצ"ל.
אני מניח שהוא הספיד פעמיים, כי הורדתי מ'קול הלשון' הספד של 1:10 שעה, וכמעט ולא מצאתי שם דבר ממה שמנית.
מכל מקום ההספד נפלא ביותר.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 16 אורחים