פלוריש כתב:בבית הכנסת בו גדלתי התיר זאת המרא דאתרא, כפי שעשו במקדש ומכיוון שסר החשש מרפורמים הרוצים להידמות לנוצרים.
הוא הנהיג זאת פעם אחת בחוה"מ סוכות ופעם אחת בחוה"מ פסח, ואני אישית מצאתי בהלל זה התעלות וקדושה.
[עוד הנהגה מעניית שהנהיג הרב, שכל מניין שמתחיל אחרי שמונה חייב לשורר ולפייט בהלל (גם בר"ח), שהרי אם קם בשמונה אין לו תירוץ שהוא ממהר...]
ןאגב, לא זכיתי לידע מהי העבירה בהנחת הלולב.
פרי יהושע כתב:שמעתי שהגרש"ד שליט"א העיר ע"ז לרב דב קוק, מחמת תשובת חת"ס, אבל הוא לא קיבל, כנראה חושב שהשיקולים שלו גוברים, או שהתשובה כבר לא רלבנטית, או שניהם.
עזריאל ברגר כתב:יש בית כנסת אחד במקומנו שהנהיגו לשיר את ההלל מדי פעם עם כלי נגינה.
אני מתרחק מהם ונזהר להתפלל במנין אחר בימים אלו,
אך שלחו לי סרטון וראיתי "עברה גוררת עברה" שהניחו את הלולב בצד (בחוהמ"ס) כדי לנגן בכלים. עצוב בעיני.
גימפעל כתב:פרי יהושע כתב:שמעתי שהגרש"ד שליט"א העיר ע"ז לרב דב קוק, מחמת תשובת חת"ס, אבל הוא לא קיבל, כנראה חושב שהשיקולים שלו גוברים, או שהתשובה כבר לא רלבנטית, או שניהם.
על איזה תשובה מדובר ?
איש חסידות והלכה כתב:עזריאל ברגר כתב:יש בית כנסת אחד במקומנו שהנהיגו לשיר את ההלל מדי פעם עם כלי נגינה.
אני מתרחק מהם ונזהר להתפלל במנין אחר בימים אלו,
אך שלחו לי סרטון וראיתי "עברה גוררת עברה" שהניחו את הלולב בצד (בחוהמ"ס) כדי לנגן בכלים. עצוב בעיני.
[size=150][b]מניינים אלו יש בהם חשש מחמת הנגינה הארוכה של דיבור בהלל שלם וצריך לחזור ההלל והברכת ההלל לבטלה אשר לחלק מהפוסקים בתוכם הרמב"ם הוי איסור דאורייתא וכמו"כ כאילו לא אמר הלל באותו יום ולפרסם לכל מי שאפשר שומו שמיים[/b] [/size]
איש הגבעה כתב:יש בכמה קהילות מקרוב באו שהנהיגו הלל עם כלי נגינה, ומרגישים עי"ז קרבת ה' וקיום המצוה בשלימות, ולגבי תפילה צעקו כבר מרן החת"ס על תפילה עם כלי נגינה, השאלה היא, האם בהלל יש להקל, שכל ענינו שירות ותשבחות.?
בבית המקדש ניגנו גם בשויו"ט. לא כל מה ששייך בבית המקדש שייך גם בגבולין.מוטוש כתב:בבית המקדש, לא אמרו הלל עם כלי שיר?!
מוטוש כתב:בגלל שהרפורמים/משכילים החליטו לגנוב לנו דברים צריכים לעזוב אותם?!
ולא תקים לך מצבה. מצבת אבן אחת, להקריב עליה אפילו לשמים: אשר שנא. מזבח אבנים ומזבח אדמה צוה לעשות, ואת זו שנא, כי חק היתה לכנענים, ואע"פ שהיתה אהובה לו בימי האבות, עכשיו שנאה, מאחר שעשאוה אלו חק לעבודת אלילים:
מוטוש כתב:הרפורמים לא עבדו אלילים!
פרי יהושע כתב:גימפעל כתב:פרי יהושע כתב:שמעתי שהגרש"ד שליט"א העיר ע"ז לרב דב קוק, מחמת תשובת חת"ס, אבל הוא לא קיבל, כנראה חושב שהשיקולים שלו גוברים, או שהתשובה כבר לא רלבנטית, או שניהם.
על איזה תשובה מדובר ?
איני יודע אם תשובה כתובה והיכן, אבל ידוע שיצא נגד זה בשעתו.
שמן הטוב כתב:נומה דעתכם לגבי הבאת מקהלות [סגנון מלכות וכו'] לבית הכנסת? לענ"ד כל האמור כאן על מוזיקה נכון גם לגבי מקהלות אך ידעתי כי יש הסבורים לא כן מה דעת הרבנים שליט"א בזה?
שמן הטוב כתב:נומה דעתכם לגבי הבאת מקהלות [סגנון מלכות וכו'] לבית הכנסת? לענ"ד כל האמור כאן על מוזיקה נכון גם לגבי מקהלות אך ידעתי כי יש הסבורים לא כן מה דעת הרבנים שליט"א בזה?
שמן הטוב כתב:ומה דעתכם לגבי הבאת מקהלות [סגנון מלכות וכו'] לבית הכנסת? לענ"ד כל האמור כאן על מוזיקה נכון גם לגבי מקהלות אך ידעתי כי יש הסבורים לא כן מה דעת הרבנים שליט"א בזה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 128 אורחים